Nar kabuğu çayı parazit düşmanı

Halsizlik, kusma ve zayıflama ile kendini belli eden bağırsak parazitleri can yakıyor. Bu soruna sabahları aç karnına içilecek nar kabuğu çayı ise ilaç gibi geliyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Şubat 2015 Güncelleme 25 Şubat 2015, 02:27
Nar kabuğu çayı parazit düşmanı

İÇİNDEKİLER

Bağırsak kurtları ve solucanları diye de bilinen bağırsak parazitleri, insan vücuduna çeşitli bulaşma yollarıyla girebiliyor. Can sıkan bu parazitler ise bilinenin aksine başta bağırsaklar olmak üzere kan, akciğerler ve karaciğerlerde de yaşayabiliyor.

AZ PİŞMİŞ ETTEN GEÇEBİLİR
Kirli parmaklardan bulaşmış yiyecekleri yemekten, az pişmiş et, tavuk, balık gibi hayvani yiyeceklerden, enfekte sulardan bulaşabilen bu hastalığa karşı doğru besinler tüketmek gerektiğini belirten uzmanlar bağırsak parazitlerine karşı şu tavsiyelerde bulunuyor...
SÜT: Her sabah aç karnına birer su bardağı süt için. Sizin için oldukça faydalı olacaktır.
NANE: Sabahları aç karnına az miktarda nane yiyin ve ardından bol miktarda üzüm hoşafı için.
AYNISEFA: Bir su bardağı kaynar suyun içine bir çay kaşığı aynısefa çiçeği katın. Demlenmesi için kısa bir süre bekledikten sonra sabahları aç karnına için.
PAPATYA: Bir litre suyun içine iki avuç papatya katın. Kaynattıktan sonra sabahları aç karnına ve yatmadan önce birer çay fincanı için.

ÜZÜM HOŞAFI TAKVİYESİ YAPIN
ANASON: Bir çay kaşığı anasonu havanda döverek toz haline getirin. Daha sonra ikiye bölerek birer kuru incirin içine koyun ve sabahları aç karnına yiyin. Arkasından bir bardak üzüm hoşafı için. Bağırsak solucanlarını etkisiz hale getirecektir.
EKŞİ YONCA: Bir su bardağı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir tatlı kaşığı ekşi yonca yaprağı katın. Demlenmesi için kısa bir süre bekledikten sonra her sabah aç karnına için. Ancak mide rahatsızlığı olanların doktor kontrolünde tüketmesi tavsiye edilmektedir.
ÇİLEK: Bir hafta boyunca her sabah aç karnına yarım kilo çok iyi temizlenmiş çilek yiyin.
Defne: Bir litre suyun içine bir çorba kaşığı defne ve pelin otu ekleyin. Kaynatıktan sonra süzerek sabahları aç karnına ve yatmadan önce birer su bardağı için.