ISPANAK: Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış ıspanak katın. Kaynatılmasının ardından süzerek günde 3 öğün birer çay fincanı tüketin.
YÜKSÜK OTU YAPRAĞI: Bir miktar temizlenip yıkanmış taze yüksük otu yaprağını nemli halde mikserden geçirin. Bir tülbent yardımıyla suyunu çıkarın. Bu özsuyundan yarım çay kaşığı az miktarda su ile tüketin. Kalp yetmezliği için oldukça faydalı bir bitkidir.
KEDİ OTU: Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı kedi otunu ilave edin. Süzerek günde iki kez sabah kahvaltılarından yarım saat sonra ve geceleri yatmadan bir saat önce birer çay fincanı için.
NİLÜFER ÇİÇEĞİ: Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı nilüfer çiçeğini katın. Kısa bir süre demlenmesi için bekleyin. Süzerek günde 2 kez, sabah kahvaltılarından yarım saat önce ve akşam yatmadan bir saat önce birer çay fincanı için.
NANE: Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı naneyi atın. Demlenmesi için kısa bir süre bekleyin. Günde iki kez süzerek tüketin.
MUZ: Bol miktarda magnezyum ve potasyum içerdiğinden bol miktarda muz yiyin. n KİŞNİŞ: Bir çay fincan kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı kişnişi atın. Demlenmesi için kısa bir süre bekleyin. Sabah kahvaltılarından yarım saat sonra ve geceleri yatmadan bir saat önce birer çay fincanı için.
ARMUT YAPRAĞI: Bir litre suyun içine ince kıyılmış bir avuç armut yaprağını katın. Kaynatılmasının ardından süzerek günde 2 kez sabah kahvaltılarından yarım saat sonra ve geceleri yatmadan bir saat önce birer çay fincanı için.