Ispanak kalp yetmezliğine umut

Sağ ya da sol kalpte ortaya çıkabilen kalp yetmezliği hayatı tehdit ediyor. Uzmanlar bu sıkıntıya karşı ıspanak suyunun günde 3 öğün tüketilmesini tavsiye ediyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Şubat 2015 Güncelleme 01 Şubat 2015, 02:26
Ispanak kalp yetmezliğine umut

İÇİNDEKİLER

Solunum yetmezliği, akciğer ödemi gibi sıkıntılarla ortaya çıkan kalp yetmezliği yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor. 2 çeşit kalp yetmezliği olduğunu belirten uzmanlar en sık görülenin sol kalp yetmezliği olduğunu aktarıyor. Kalp yetmezliği çeşitlerini ve ortaya çıkan belirtileri şöyle sıralıyor... Sol kalp yetmezliği: İlk belirti solunum darlığıdır. Efor sonucu hasta soluksuz kalır ve durum ilerledikçe hareketlerini sınırlamaya zorlanır. Soluk almak zorlaşır. Oturarak solumak, yatarak solumaktan daha kolay gelir. Solunum darlığı nöbetleri genellikle gece gelir. Solunum darlığı akciğer ödemine bağlıysa, hasta morarıp bayılabilir. Sağ kalp yetmezliği: Akciğerlerdeki kan yeterli miktarda dönemez ve akciğerde kan basıncı yükselir. Böylelikle, sağ yetmezlikle vücuttan gelen kan miktarı azalır ve toplardamarlar içindeki basınç artar. Bunun sonucu karaciğer büyümesi ve yerçekimi etkisiyle ayak bilekleri ve bacaklarda ödem vardır. Hastanın sürekli yatması durumunda ödem sırtta belirir. Karnın sağ üst bölümünde duyarlılık ve ağrı olur. Bağırsaklarla midede de kan birikimi olduğu için iştahsızlık ve bulantı görülebilir. Bu rahatsızlıklara bazı karışımların iyi geldiğini aktaran uzmanlar, şunları tavsiye ediyor...

ISPANAK: Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış ıspanak katın. Kaynatılmasının ardından süzerek günde 3 öğün birer çay fincanı tüketin.

YÜKSÜK OTU YAPRAĞI: Bir miktar temizlenip yıkanmış taze yüksük otu yaprağını nemli halde mikserden geçirin. Bir tülbent yardımıyla suyunu çıkarın. Bu özsuyundan yarım çay kaşığı az miktarda su ile tüketin. Kalp yetmezliği için oldukça faydalı bir bitkidir.

KEDİ OTU: Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı kedi otunu ilave edin. Süzerek günde iki kez sabah kahvaltılarından yarım saat sonra ve geceleri yatmadan bir saat önce birer çay fincanı için.

NİLÜFER ÇİÇEĞİ: Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı nilüfer çiçeğini katın. Kısa bir süre demlenmesi için bekleyin. Süzerek günde 2 kez, sabah kahvaltılarından yarım saat önce ve akşam yatmadan bir saat önce birer çay fincanı için.

NANE: Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı naneyi atın. Demlenmesi için kısa bir süre bekleyin. Günde iki kez süzerek tüketin.

MUZ: Bol miktarda magnezyum ve potasyum içerdiğinden bol miktarda muz yiyin. n KİŞNİŞ: Bir çay fincan kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı kişnişi atın. Demlenmesi için kısa bir süre bekleyin. Sabah kahvaltılarından yarım saat sonra ve geceleri yatmadan bir saat önce birer çay fincanı için.

ARMUT YAPRAĞI: Bir litre suyun içine ince kıyılmış bir avuç armut yaprağını katın. Kaynatılmasının ardından süzerek günde 2 kez sabah kahvaltılarından yarım saat sonra ve geceleri yatmadan bir saat önce birer çay fincanı için.