Kanser kalkanı aşkın ilacı

Yumurtalık ve kolon kanserine karşı koruyucu etki sağlayan zencefil aşk hayatında da cinsel soğukluğu gideriyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ocak 2015 Güncelleme 31 Ocak 2015, 00:00
Kanser kalkanı aşkın ilacı

İÇİNDEKİLER

Zerdeçal, kakule ve havlıcan ile aynı aileden olan zencefil, başta Asya, Arap ve Hint mutfakları olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinde yemeklere tat katmak için kullanlıyor. Uzmanlar bu bitkinin cinsel gücü artırdığını belirterek, "Yemeklere baharat olarak katılan ya da balla karıştırılıp yenilen zencefil afrodizyak etkisi yapıyor. Cinsel soğukluğu giderip vücudu canlandırıyor" diyor. Aşka renk katan zencefilin diğer faydaları ise şöyle:

Kolon Kanseri:
Tüm dünyadan uzmanların katıldığı ve kanser üzerine yapılan araştırmaların tartışıldığı "Frontiers in Cancer Prevention Research" konferansında sonuçları açıklanan bir çalışmaya göre, düzenli olarak zencefil tüketimi veya zencefil takviyesi kullanımı, kolorektal (bağırsak, rektum veya her ikisi birden) kansere neden olan hücre yapısı değişimini baskılıyor ve tümörlerin büyümesini engelliyor.

Yumurtalık Kanseri:
Michigan Üniversitesi'nden Dr. Rebecca Lui önderliğinde yapılan laboratuvar araştırmasında zencefilin ana bileşeni gingerol kanserli yumurtalık hücrelerinin sayısını azaltarak mevcut tümörlerin küçülmesini sağladığı belirlenmiş.

Mide Bulantısı:
Hamilelikte görülen sabah bulantıları için en etkili ve en güvenli doğal çözümler arasında ilk sırada yer alır. Bu alanda yapılan araştırmalar zencefilin mide bulantısını geçirmedeki etkisini doğrular niteliktedir.

İltihap Önleyici:
Zencefilde bulunan gingerol güçlü bir iltihap önleyicidir ve bu nedenle osteoartrit ve romatoid artrit gibi şiddetli ağrılara yol açan hastalıkların tedavisinde tüketilir. Ayrıca yaşa bağlı eklem ağrıları, diz ağrısı gibi yaşlılıkta sık görülen ağrıların hafiflemesine yardımcı olur.

Hareket Hastalığı:
Araç, uçak veya tekne tutması olarak da bilinen taşıt hareketi nedeniyle yaşanan mide bulantısına karşı zencefil etkilidir. Bu konuda kusma, mide bulantısı gibi tekne tutması belirtileri gösteren 80 kişi üzerinde yapılan araştırmaya göre toz zencefil taşıt tutmasının yarattığı rahatsızlıkları azaltıyor.

Enerji : Kafein içermeyen zencefil kafein etkisi yaratarak vücuda ekstra enerji sağlayan bitkiler arasındadır. Günde 2 çay kaşığı toz zencefil tüketmek egzersiz öncesi gereken enerjinin toplanmasına yardımcı olur.

Boğaz Ağrısı: 1 bardak suyu kaynattıktan sonra içine 2-3 dilim taze zencefil atın. 6-7 dakika demleyin. Daha sonra 1 çubuk tarçın ve 1 çay kaşığı bal ekleyip
içebilirsiniz.

Bağışıklık Sitemi: Vücut ısısını yükselten zencefil grip sırasında sağlıklı terlemeyi sağlayarak hastalığın vücuttan daha kısa sürede atılmasına yardımcı olur. Kış aylarında düzenli olarak zencefil çayı içerek bağışıklığınızı güçlendirebilirsiniz.

Kas Zorlanması: Ters bir hareket veya ağır bir egzersiz sonrası ağrıyan kaslara zencefil sürebilirsiniz. Zencefil merhemi hazırlamak için 4-5 çay kaşığı toz zencefili yoğun bir merhem kıvamına gelinceye kadar azar azar sıcak su ekleyerek karıştırın. Ilık haldeyken ağrıyan kasın üzerine sürün ve 10-15 dakika bekletin. Ağrılar hafifleyene kadar günde 2 kez tekrarlayabilirsiniz. Bu uygulamayı baş ağrısı için de kullanabilirsiniz.

Öksürük: İnatçı öksürük için, 1 bardak kaynamış suya yarım çay kaşığı zencefil tozu, çeyrek çay kaşığı toz tarçın ve 2-3 karanfil tanesi atın. 5-6 dakika demleyin. 1 çay kaşığı balla için.

Kan Dolaşımı: Krom, magnezyum ve çinko minerallerini içeren zencefil kan akışını geliştirir.

Kilo: Zencefil, vücudun enerjiyi düzenlemesi için gerekli olan ancak fazlası bel çevresinde yağlanmaya yol açan kortizol hormonu seviyesini dengeler.