Ceviz yiyin şiddeti bitirin!

Kolesterolü düşüren, şekere iyi gelen ceviz, strese de etkili oluyor. Uzmanlar, ceviz yiyerek aile içi şiddetin biteceğini savunuyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Ocak 2015 Güncelleme 29 Ocak 2015, 00:26
Ceviz yiyin şiddeti bitirin!

İÇİNDEKİLER

Vitamin, mineral ve Omega 3 yağ asitleri zengini cevizin faydaları saymakla bitmiyor. Kolesterolü düşüren, damar tıkanıklığı ve şekerle mücadele eden ceviz aynı zamanda strese de ilaç gibi etki ediyor. Prof. Dr. Turan Karadeniz, cevizin içinde stresi azaltacak miktarda Omega 3 yağ asitleri olduğuna dikkat çekerek, "Bebek yaştan ihtiyarlığa kadar, aile içi şiddet ve strese karşı düzenli olarak ceviz tüketilmesinde fayda var" diyor. Cevizin yaşlıların tüketmeleri durumunda unutkanlığı azalttığını, çocuklarda ise beyin gelişimine katkı sağladığını belirten Prof. Dr. Karadeniz, şöyle konuşuyor: "Cevizi taze tüketmek gerekiyor. Kabuğunun kırılmasından sonra uzun süre raflarda bekletilmemeli. İçeriği zengin olan cevizi yiyenlerin stresi azalıyor. Aileye huzur getiriyor, kavgalar son buluyor."

SUYU DA ŞEKER GİBİ...
Öte yandan cevizin suyunun içilmesi durumda kolesterolün düştüğünü ve şekerin dengelendiğine dikkat çeken Prof. Dr. Turan Karadeniz, sözlerini şöyle sürdürüyor: "Yaşlı, genç ve çocuk demeden herkese her gün mutlaka ceviz tüketmelerini öneriyoruz. Cevizi kırdığımızda şekilsel yapısı tıpkı beyine benzemektedir. Bunun içerisinde önemli miktarda yağ asitleri var, Omega 3 yağ asitleri tamamen beyinin içerisinde olacak bir yağ asidi. Bünyemiz, protein, vitamin ve mineral adına cevize ihtiyaç duyuyor. Dolayısıyla düzenli üketmemiz gerekiyor."