Armut kiloları unut

İçinde bulunduğumuz kış aylarında alınan kilolar moral bozuyor. Hızla artan kilolara dertlenmek yerine doğru beslenmek gerektiğini söyleyen Dr. Özgür Şamilgil, zorlanmadan zayıflamanın tüyolarını veriyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Ocak 2015 Güncelleme 29 Ocak 2015, 00:31
Armut kiloları unut

İÇİNDEKİLER

YAZ gelmeden fit bir görüntüye kavuşmak için bugünden harekete geçmek gerekiyor. Sağlıklı beslenerek zayıflamanan mümkün olduğunu söyleyen İstanbul Florence Nightingle Hastanesi Sağlıklı Yaşam Merkezi Direktörü Dr. Özgür Şamilgil, şimanlığın kalori miktarından çok, yenilen besinin cinsi ile ilgili olduğuna dikkat çekiyor. Dr. Şamilgil, zayıflatan gıdaları şöyle sıralıyor:

KABUKLU MEYVE:

Elma ve armut, özellikle kabuğundaki lif miktarının fazla olması sayesinde, biraz da tam olgunlaşmamış haliyle tüketildiğinde iştahı kesiyor. Daha az yemek yeme ihtiyacı duyuluyor. Uzun süre çiğneyerek yenilen besinler daha çok kilo verdiriyor.

BAKLİYAT:
Protein ve lif içeriği yüksek olan siyah fasulye, barbunya, mercimek ve nohut yavaş sindiriliyor. Uzun süre tok tutuyor.

GREYFURT:
Her yemekten önce yenen yarım greyfurtun kilo verdirdiğini gösteren araştırmalar var. Yağ yakıcı olmasa da tokluk hissi vermesi ile ön plana çıkıyor.

ACI BİBER:
İçerdiği kapsaisin isimli madde sayesinde metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye destek oluyor.

KURUYEMİŞ:
Kavrulmamış ham haliyle tüketildiğinde badem, ceviz ve fındık insülin direncinin kırılmasına yol açıyor. Bu şekilde yağ yakılmasına yardımcı oluyor.

YEŞİL KAHVE:
Bildiğimiz kahvenin kavrulmamış hali olan yeşil kahve, yağ yakıcı özelliği olan klorojenik asit sayesinde kilo verdiriyor. Kan şekerini dengeliyor. Kavrulmuş kahveyse yemek öncesi içildiğinde iştahı frenleyerek az yemenizi sağlıyor, fakat metabolizmayı pek hızlandırmıyor.

KEÇİ PEYNİRİ:
Keçilerden elde edilen peynirin içerdiği yağ asidinin tok tutucu ve kilo verdirici özelliği olduğu belirtiliyor.

YUMURTA:
Bir çalışmaya göre simit yerine yumurta yiyen kadınların iki kat daha fazla kilo verdiği biliniyor. Yumurta, tok tutucu ve enerji verici özelliğiyle de halsizliği engelliyor.

TARÇIN:
İnsülin direncini azaltarak, kan şekerini dengeleyip, yağ yakılmasına yardımcı oluyor. Şeker hastalığı riskini azaltıyor. Günde 5-6 gram taze çekilmiş toz halinde tüketilmesi öneriliyor.

SİRKE:
Kalorisiz bir seçenek arıyorsanız sirke çok uygun olacaktır. Bazı araştırmalar sirkenin yağ yakmayı kolaylaştırdığını gösteriyor.

ÇİĞ SEBZE:
Açlığınızı yatıştırmak ve doymak için çiğ havuç, salatalık, biber, domates en uygun seçenekler olarak görünüyor. Yüksek vitamin içerikleri nedeniyle de diyet yaparken halsizlik hissetmenize engel oluyor.

YOĞURT:
Ev yapımı probiyotik içeriği yüksek yoğurt sindirimi kolaylaştırıyor, tok tutuyor ve kilo vermeye yardımcı oluyor.