Telveli şifa

Hemen herkesin ortak derdi mide yanması sorun olmaktan çıkıyor. Uzmanlar doktor muayenesinin yanı sıra limon ve Türk kahvesiyle hazırlanan mucizevi kürü öneriyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Ocak 2015 Güncelleme 25 Ocak 2015, 00:00
Telveli şifa

İÇİNDEKİLER

Kalp bölgesi ve boğazın arkasında duyulan yakıcı ağrı mide yanması olarak tanımlanıyor. Nedenleri arasında aşırı alkol tüketimi, tahriş edici yiyecekler ve hitaus fıtıkları bulunuyor. uzman bir doktora görünmeyi belirten uzmanlar ayrıca bitkisel kürler öneriyor. İşte mide yanmasına iyi gelen mucizevi iksirler:

*
Bir kahve fincanı limon suyu ile bir silme tatlı kaşığı Türk kahvesini karıştırıp için. Sonra üzerine bir kahve fincanı ılık su için.
* Bir çay fincan kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı civanperçemi katın. Demlendikten sonra süzüp öğle ve akşam yemeklerinden yarım saat önce için.
* Bir miktar taze civanperçemini ince kıyın. Bir şişenin boğazına kadar doldurun. Üzerine ağzına kadar zeytinyağı ekleyin. Ağzını sıkıca kapayın. Sonra şişeyi iki hafta boyunca sıcak bir yerde saklayın. Gerektiğinde çalkalayın. İyice süzüldükten sonra bir kahve fincanı suyun içine 15 damla damlatın. Öğle ve akşam yemeklerinden yarım saat önce için.
*
Bir litre suyun içine iki avuç hindiba yaprağı katın. Kaynattıktan sonra kalan yaprakları ile salata yapıp yiyin.
* Kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı yabani nergis katın. Demlenmesi için kısa bir süre bekleyin. Süzüp öğle ve akşam yemeklerinden önce için.
* Bir çay fincanı kaynar suyunun içine toz halindeki keten tohumundan bir çorba kaşığı katın. Ardından süzüp yemeklerden sonra birer kahve fincanı için.
* Toz haline getirilmiş bir çorba kaşığı keten tohumu ile bir tatlı kaşığı dövülmüş damla sakızı bir litre suyun içine katın. Kaynamasının ardından süzün. Yemeklerden sonra birer kahve fincanı için.
* Bir litre suyun içine ince kıyılmış birer avuç andız kökü ve kavak yaprağı katın. Kaynamasının ardından süzün. Öğle ve akşam yemeklerinden önce için.
* Kaynar suyun içine bir çay kaşığı kekik katın. Demleyip süzün. Öğle ve akşam yemeklerinden önce bir çay fincanı için.
* Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı kantoron katın. Demlendikten sonra süzün. Öğle ve akşam yemeklerinden önce bir fincan için.
* Bir litre suyun içine bir avuç ekşi yonca katın. Kaynamasının ardından süzün. Öğle ve akşam yemeklerinden önce için.
* Kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı şerbetçi otu çiçeği katın. Demlendikten sonra süzün. Öğle ve akşam yemeklerinden önce bir çay bardağı için.
* Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı pelin katın. Demlendikten sonra süzün. Öğle ve akşam yemeklerinden sonra bir çay fincanı için.
* Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı papatya katın. Demlendikten sonra süzün. Öğle ve akşam yemeklerinden önce bir fincan için.
* Kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı çürdük otu katın. Demlendikten sonra süzün öğle ve akşam yemeklerinden önce bir çay fincanı için.
* Kaynar suyun içine zencefil katın. Demlendikten sonra süzün. Öğle ve akşam yemeklerinden önce için.
* Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı söğüt yaprağı katın. Demlendikten sonra süzün. Öğle ve akşam yemeklerinden önce bir çay fincanı için.

KUŞBURNU İLE RAHATLA
* Kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı kuşburnu katın. Demlendikten sonra süzün. Öğle ve akşam yemeklerinden sonra bir çay fincanı için.
* Bir litre suyun içine küçük parçalara bölünmüş iki adet ağaç kavunu katın. Demlendikten sonra süzün. Öğle ve akşam yemeklerinden önce bir çay fincanı için.
* Bir litre suyun içine bir avuç gelincik katın. Kaynattıktan sonra süzün. Öğle ve akşam yemeklerinden
önce için.