Havada aşk kokusu var!

Mis gibi kokusuyla sevilen tarçın, cinsel hayata ilaç gibi gelyior. Prof. Dr. Ziya Mocan, 'Cinsel isteksizliğe karşı tarçın tüketin. Afrodizyak etkisi vardır' diyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Ocak 2015 Güncelleme 08 Ocak 2015, 12:07
Havada aşk kokusu var!

İÇİNDEKİLER

Salep içerken, sütlü tatlı yerken severek tüketilen tarçın, cinsel hayatı canlandırıyor. Hormonları çalıştırıp cinsel gücü artıran tarçın, tatlılarla birlikte tüketileceği gibi, bir bardak suya bir kahve kaşığı atılıp çay gibi de içilebiliyor. Medical Park Fatih Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ziya Mocan, "Tarçın kokusu ve aroması sayesinde cinsel isteği arttırıcı özelliğe sahip. Tarçının en önemli özelliği hormonları çalıştırması ve cinsel gücü artırması" şeklinde konuşuyor. Yapılan son deneylerde tarçın ensülinin glikozu metabolizma etme yetisini büyük ölçüde artırdığı gözlemlenmiştir. Yani kan şekeri seviyelerini kontrol altında tutmaya yardımcı olabilir diyen Prof. Dr. Mocan, günde 3 kaşık tarçın yemenin kan şekeri seviyelerini olumlu etkilediğini belirterek, tarçının diğer faydalarını ise şöyle sıralıyor:
El ve ayaklarda titremelerin azalmasına yardımcı olabilir. Damar tıkanıklığını önler.
Antiseptik özelliğiyle midedeki rahatsızlıklara ve karın ağrıları, idrar yolu enfeksiyonlarına karşı etkilidir.
Kuvvetli bir gaz söktürücüdür. Gaz sorunu yaşıyorsanız bir kaşık toz tarçını suya karıştırıp içebilirsiniz.
Bağırsak kurtlarının dökülmesine ve bağırsak iltihaplarının iyileşmesine yardımcı olur.
Kötü kokuları, öksürüğü ve ishali keser.
Tarçının içerisinde bulunan aromatik yağ asitleri beyin aktivitelerini artırmada ve hafızayı güçlendirmede etkilidir. Özellikle çocuklarda zihin açar ve konsantrasyonu artırır. Unutkanlığınızın azalmasında faydalı olabilir. n Günde 1-2 gram tarçın tüketmek kötü kolesterolü düşürür. n Tarçın yağı geleneksel olarak doğal bir mikrop önleyic ve temizleyici olarak kullanılmaktadır. Bu özelliği laboratuvar testleriyle de kanıtlanmıştır. Bakteri ve mantar hastalıklarının yayılmasını önler. Aynı zamanda gıda sektöründe, gıdalarda bakteri üretimini önlemek ve raf ömrünü uzatmak için kullanılmaktadır.

TARÇIN NASIL TÜKETİLMELİ?
Eğer çubuk tarçın kullanıyorsanız bir sürahi içme suyuna bir tane çubuk tarçın koyabilirsiniz. Hem aromasıyla suya tat katar hem de faydalarını görebilirsiniz. Bunun yanı sıra tarçını diğer bitkisel çayların içerisine atarak kullanabilirsiniz. Toz tarçın kullanacaksanız yemeklerinize 1 ya da 2
çay kaşığı atabilirsiniz.

TARÇIN ÇAYI NASIL YAPILIR?

Tarçın tozundan 1 kahve kaşığı demliğe konur ve üzerine 300- 400 ml kaynar su ilave edilir. 5-10 dk demlenmeye bırakıldıktan sonra süzülerek içilir.