Kanserin ilacı hurma

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Nisan 2013 Güncelleme 05 Nisan 2013, 00:00
Kanserin ilacı hurma

İÇİNDEKİLER

A vitamini ve karbonhidrat açısından çok zengin olan Trabzon hurması, kalpdamar hastalıklarına yakalanma riskini azaltıyor. Hurma ayrıca, içeriğindeki antioksidanlar nedeniyle kansere karşı koruyor.

Romatizmaya hindiba
Salatalarda kullanılabilen hindiba, iyi bir idrar söktürücüdür. Karaciğer ve romatizma hastalarının sofrasından eksik etmemesi gereken hindiba; gut ve safra kesesi hastalıklarında da yararlıdır. Köklerinden yapılan kahve iyi bir iştah açıcıdır.

Uykusuzluğa melisa
Uykusuzluk, insan vücudunu olumsuz etkileyen faktörlerin başında geliyor. Uzmanlar, melisa çayının bu problemi ortadan kaldırmaya yardımcı olduğunu belirtiyor. Melisa çayının yatmadan 1 saat önce içilmesi tavsiye ediliyor.

Mutluluk susamı
Dar gelirlilerin baş tacı olan simit, mutluluğa giden yolda önemli bir yere sahiptir. Yağ ve protein içeren susamın, mutluluk hormonlarını harekete geçirdiği belirtildi. Susamın ayrıca, bal ile yenirse bronşite iyi geldiği kaydedildi.

Su hafızayı besliyor
Yeterli miktarda tüketilen su, beyin fonksiyonlarını hızlandırıyor. Şuur bulanıklığını ortadan kaldırarak, hafızayı güçlendiriyor. Kilo vermeyi de kolaylaştırdığı bilinen suyun her gün en az 1.5 litre tüketilmesi öneriliyor.

Bakla mucizesi
Baklagiller ailesinden olan bakla, protein zengini bir bitki olarak öne çıkıyor. Sindirimi kolaylaştıran bu besin, kabızlık sorununu ortadan kaldırıyor. Bakla aynı zamanda iltihap kurutucu olarak öneriliyor.

Peynir gibi güzellik
Doğal beslenme, güzelliğe güzellik katıyor! Demir vitamini içeren peynir, cildi koruyor. Doktorların her sabah 1 kibrit kutusu büyüklüğünde tüketilmesini önerdiği peynirin, eski çağlardan beri güzellik iksiri olarak kullanıldığı belirtiliyor.

Göz sağlığı için pazı
Yaş ilerledikçe ortaya çıkan görme bozukluklarına pazı derman oluyor. Bu sebze güneşten gelen zararlı ışınların göze zarar vermesini engelliyor. Kansızlığa da iyi gelen pazının, hazmı kolaylaştırdığı belirtiliyor.

İltihaba keten tohumu
Keten tokumu, içerdiği alfa-linolenik asit sayesinde, sindirim sistemi iltihaplarını iyileştiriyor. Bu yağ asidi, yüksek tansiyonu düşürdüğü gibi, kötü kolesterolü de normale indiriyor. Düzenli tüketimi ise damar sertliği tedavisine katkı sağlıyor.