Bu bir mucize

ABD'liler başta olmak üzere tüm şehirli kadınların yaşam tarzından ilham alınarak hazırlanan New York Diyeti, ünlü yıldız Elizabeth Hurley'e de 2 haftada tam 8 kilo verdirdi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Mart 2013 Güncelleme 30 Mart 2013, 01:42
Bu bir mucize

İÇİNDEKİLER

New York'ta yaşayanların sıkça yaptığı ve ismini de bu şekilde alan 'New York Diyeti', İngiliz aktris Liz Hurley'e de ilham oldu. Seksi yıldız, bu diyet programı sayesinde 2 haftada 8 kilo verdiğini açıklayınca; diyete ilgi arttı. Protein zengini bir beslenmeyi esas alan 'New York Diyeti'nde karbonhidrat yasak. Günde en az 1 saat hareket etmek şart. Çünkü diyet, fiziksel aktivite yaparak 2 haftada 8 kilo verdiren mucizeyi gerçekleştiriyor. Diyetin bir diğer kuralı da; saat 19.00'dan sonra bir şey yememek!

ACIKTIĞINIZDA…
Düşük kalorili diyet programını uygularken; çok acıktığınızı hissettiğinizde badem veya ay çekirdeği ile iştahınızı köreltebilirsiniz. Bu besinlerin içerisinde bulunan bol kalsiyum sayesinde enerji ve doygunluk hissinin yaratılması sağlanıyor.

ÇİKOLATALI SÜT İÇİN
New York Diyeti'nde ara öğünlerde alınacak çikolatalı süt; beslenme programının orijinalinde 'protein içeceği' olarak yer almaktadır. Ancak bütçeniz ve bu içecekleri bulmanın zorluğu düşünüldüğünde; bu içeceklerin yerine çikolatalı süt tüketmeniz de uygun olacaktır.

SU TERESİ ÇORBASIYLA FORM!
Elizabeth Hurley gibi bu diyet programını uygularken; 2 akşamda bir, su teresi çorbası tüketebilir ve yağ yakımını hızlandırabilirsiniz. 1 demet suteresi ( kerdeme ) 1 baş soğan 2 yemek kaşığı sıvı yağ 2 su bardağı su 2 tane patates 2 su bardağı süt 1 tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI:
Suteresi ayıklanıp yarım saat suda bekletilir. İnce doğranmış soğan sararıncaya kadar kavrulur. Üzerine, 5 bardak su, 4 eşit parçaya bölünmüş patates ve tuz ilave edilerek pişirilir. Patatesler yarı diri hale gelince, sıcak süt eklenir. Birkaç taşım kaynatılır ve kabaca kıyılmış sutereleri çorbaya ilave edilir. 1-2 taşım kaynatılıp ateşten alınır. Sıcak servis yapılır.

14 GÜNLÜK DİYET LİSTESİ

KAHVALTI
Mantarlı, ıspanaklı omlet

ARA ÖĞÜN
Çikolatalı süt

ÖĞLE
Ton balığı salatası

ARA ÖĞÜN
Çikolatalı süt

AKŞAM
Fırında yağsız hazırlanmış, taze otlarla zenginleştirilmiş tavuk ve patates

MANTARLI ISPANAKLI OMLET

3 yemek kaşığı zeytinyağı
250 gr mantar, dilimlenmiş
125 gr ıspanak yaprağı, doğranmış
6 yumurta
Tuz, karabiber
2 yemek kaşığı kaşar peyniri, rendelenmiş

YAPILIŞI:
Yağı tavada ısıtıp, mantar dilimlerini 5 dakika kavurun. Ispanak yapraklarını da ekleyerek 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Yumurtaları bir kaseye kırıp, tuz ve karabiber katıp iyice çırpın. Yumurtalarınızı, mantar ve ıspanak karışımının üzerine dökün. Karıştırdıktan sonra 10 dakika pişirin. Yumurtalar piştikçe tavayı sallayarak veya spatula yardımı ile tavaya yapışmamasını sağlayın. Yumurtalar pişince kaşar peyniri rendesini serpin ve omletinizi fırına alıp üzerini kızartın. İkiye keserek sıcak servis yapın.

YARIN: MARIAH CAREY'NiN DiYETi PROGRAMI