Fener’e Amed çelmesi

İlk yarıda etkili olan 2 topu d-i rektden dönen F.Bahçe 45’te Fernandao’nun penaltısı ile öne geçti. 66'da Şehmuz Amed'e beraberliği getirdi. Amed 10 kişi kalsa da Fener 2. golü bulamadı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Aralık 2016 Güncelleme 16 Aralık 2016, 00:00
Fener’e Amed çelmesi

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası C Grubu'ndaki 2. maçında deplasmanda Amed Sportif ile 1-1 berabere kaldı. İlk hafta Gençlerbirliği'ne Kadıköy'de 2-1 yenilen sarı-lacivertliler böylece kupada ilk puanını aldı. Sarı-Lacivertli ekibin maçta tek golünü 45. dakikada Salih'e yapılan penaltı sonrası Jose Fernandao atarken, ev sahibi takımın golü 66. dakikada Şehmus Özer'den geldi. Fenerbahçe'nin dünkü karşılaşmada iki topu direkten döndü. 9. dakikada Ramazan Civelek'in kafa vuruşunda top üst direkten geri gelirken, 13. dakikada Ozan Tufan'ın ceza sahası dışından çektiği sert şutta meşin yuvarlak direğe çarparak, auta gitti. Fener ilk yarıda daha iyi bir futbol oynadı.

FENER 22 ARALIK'TA MENEMEN İLE OYNAYACAK
Ev sahibi Amedspor, Abdullah Çetin'in 76. dakikada ikinci sarı karttan gördüğü kırmızı kartla oyun dışı kalmasıyla son 14 dakikayı 10 kişi oynadı. Amed Sportif de Fenerbahçe gibi grupta ilk puanını elde etti. Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki üçüncü maçında 22 Aralık Perşembe günü İzmir Atatürk Stadı'nda Menemen Belediye Spor ile karşı karşıya gelecek.

FERNANDAO 4 AY SONRA GOL ATMAYI BAŞARDI
Dün Diyarbakır'da ilk 11'de şans bulan ve kazandığı penaltı atışını gole çeviren Jose Fernandao, 4 ay sonra golle tanıştı. Yaklaşık 3 ay sakat kalan oyuncu, bu sezonki tek golünü 25 Ağustos'ta deplasmanda oynanan UEFA Avrupa Ligi maçında Grasshoppers'a atmıştı. Fazla kilolarını attığı görülen Brezilyalı santrforun hala fizik olarak tam hazır olmadığı da dikkatlerden kaçmadı.

3 TOPÇUYA GÜVENOYU
Maçın ardından konuşan Dick Advocaat, sağ bek, stoper ve sol bekin iyi iş çıkardığını belirterek isim vermedin genç oyunculardan Abdurrahman, Savaş ve Yiğithan'ın iyi oynadığını söyledi.

DİĞERLERİNİ İSE ELEŞTİRDİ
Hollandalı hoca, "Onları görmek güzeldi. Ama diğerleri maçı hazırlık maçı sandı" diye konuştu.

OLAĞANÜSTÜ GÜVENLİK VARDI
Fenerbahçe kafilesinin maç öncesi otele gidişi sırasında zırhlı araçlar ve yol boyunca nöbet tutan polisler olağanüstü güvenlik önlemi aldı.