Herkes bu vaazı konuşuyor!

ATV'nin sevilen dizisi Kertenkele bu hafta yine bomba gibi bir bölümle ekrana geldi. Ziya Hoca'nın vaaz sahnesi milyonları ekrana kilitledi...

Giriş Tarihi 22 Mart 2015, 00:00 Güncelleme 22 Mart 2015, 02:59
Herkes bu vaazı konuşuyor!

İÇİNDEKİLER

TEVBE ETMEK VE KÖTÜLÜKLERİN İYİLİKLERE ÇEVRİLMESİ…
Günahlarımız için tövbe etmenin, insanlar için ne kadar önemli olduğunu anlatan sahne, "Kertenkele" dizisinin bu haftaki vaaz konusu olarak yer aldı. Tevbe etmenin, insanların hayatını güzelleştirdiğini anlatan bu önemli vaaz sahnesinde, insanın yaratılışından dolayı günahlar işliyor olsa da, günahlarda ısrar edilmemesinin gerektiği belirtildi. Birçok günahımız olsa da, İslam dininin karamsarlık dini olmadığının, tevbe etmemiz gerektiğinin öneminin vurgulandığı sahnede, Peygamber efendimiz Hz. Muhammed' in (s.a.s) ; "Pişmanlık tevbedir, tevbe etmek günahı terktir, tevbe günahları yok eder, iyilikler kötülükleri giderir..." buyurduğu Hadisi Şerifiyle tevbe etmenin önemi güzel bir örnekle anlatılmış oldu. Kötülüklere karşı iyilikle cevap verilmesi konusunun da anlatıldığı vaaz sahnesinde, Kertenkele; "Kendimize yaptığımız kötülüğü tevbe ederek, bir başkasının bize yaptığı kötülüğü de affederek, gerçek müminler olabiliriz." diyerek sözlerini tamamladı.


SORUSUNUN PEŞİNE DÜŞEN, HİCABİ…

Ziya hoca, namaz çıkışı cami önünde bulunan cemaati, ertesi akşam yapılacak olan nikâhına davet ettiği sırada, Hicabi'de hem hocayı dinleyip, hem de büyük bir sabırsızlıkla Ziya hocanın konuşmasının bitmesini beklemektedir. Hocanın konuşması bittiğinde, bomba sorularından birini daha sorabilmek ve cevabını öğrenebilmek için, Ziya hocanın peşinden koşarak gelen soru makinası Hicabi, Ziya hocanın yanına geldiğinde ayağı takılıp yere düşse de, o yine de sorusunu sorabilmenin peşine düşmüştür. "İnternetten film indirip izlemek caiz midir?" sorusuna yanıt arayan Hicabi, Ziya hocanın verdiği cevaplarla, film indirerek kul hakkına girilip girilmediğinin yanıtını da öğrenmiş olur.