Patron kadar akllı telefonlar!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Aralık 2014 Güncelleme 25 Aralık 2014, 22:38
Patron kadar akllı telefonlar!

İÇİNDEKİLER

Türkiye'de kurumsal hat ve telefon kullanımı çok yaygın degil. Bilgisayarlar, telefonlar ve tabletlere önüne "akıllı" ibaresini koydugunuz zaman kullananlar da akıllanmıyor. Simdi yöneticiler ve patronlar iki telefon arasında gidip geliyor. Biri Galaxy Note 4, digeri iPhone 6 Plus. Sirketler bazen patronun begendigi telefonu seçen sirket duygusal karar veriyor. Mantıklı veya kurumsal karar alan sirketler de duyguları geri planda bırakıyor. Sirketin teknolojik altyapısını özgürlükten yana kullananlar ise sadece kuralları belirleyip cihaz seçimini yönetici ve çalısanlara bırakıyor. Önce uygulamaları gözden geçirin, Sonra tasarımı. Iki telefonu yan yana koyunca sadece is dünyasının degil, herkesin kafası karısıyor. Ise duygusal tasarım karısırsa iPhone 6 Plus veya akıllı yanaklı Note Edge öne çıkıyor. Ancak bu noktada sadece 2 markaya baglı kalmamak da önemli. Windows alıskanlıklarını mobil de devam ettirmek isteyenler için Lumia serisi seçenekleri artırıyor. Android platformunda ise seçenek çok.

MANTIĞIN SESİNİ DİNLEYENLER

Eger not almayı alıskanlık haline getiren ve kalem kullanmayı seven biriyseniz, Samsung Note serisi açık ara öne geçen bir telefon. Özellikle akıllı yanaga sahip Note Edge'in kavisli bilgi çubugu menüye kolay ulasmayı saglıyor. Ayrıca anlık bildirimlerle takip ettiginiz bir konu varsa, mesajlar ve bildirimleri ekrandan takip etmek çok keyifli. iPhone 6, 4.7 inç ekranı daha küçük ve daha düsük çözünürlüge sahip. Tasımak daha kolay. Ancak yüksek çözünürlüklü ekran ve büyük ekran sizi iPad Mini tasımaktan kurtaracaksa iPhone 6 Plus en dogru telefon olarak karsımıza çıkıyor. Ergonomi açısında tek el kullanım için farklı minik tüyolar var. iPhone 6 Plus ana ekran tusuna iki minik dokunusla uygulamaları yarım ekrana tasıyor. Ancak telefon ekranını küçültmüyor. Note Edge ise kavisli yanagı kisisellestirip basparmak formülüyle isi çözüyor. Burada tek açık ise kavisin sadece sag eli desteklemesi. Normalde Note serisi ekranı tek el için küçültmeyi uzun süredir yapıyor.

FOTOĞRAF VİDEO TUTKUNLARI

Fotograf ve Video sadece bireysel degil, kurumsal bir ihtiyaç olabilir. Fotograflar ve video konusunda aslında telefonların çok büyük farkı olmasa da iPhone 6 Plus'ın her kosulda daha iyi bir karısım oldugunu söylemekte fayda var. Fotograf hızı, düsük ısık performansıyla rakibin burun farkıyla öne çıkıyor. Ancak en önemlisi kisisel deneyim. Fotograf ve video çekip paylasırken elde edeceginiz kisisel deneyim de önem tasıyor.

Kurumsal karar işleri kolaylaştırıyor

Şirketin ihtiyaçları ve mobil dönüşüme destek verecek ekip açısından baktığınızda iki şirketin yerel operasyonları öne çıkıyor. Apple geçtiğimiz yıl ofisini açtı. Ancak kurumsal operasyonlar için hazırlıklarını tamamlayan ve iş ortakları kısmında etki alanını her geçen gün genişleten Samsung var. Kurum olarak karar verirken arkasında nasıl bir uygulama, servis ve ürün seçeneği olduğuna dikkat etmek gerekiyor. Kurumun tüm çalışanları için aynı model yerine farklı seçenekler olması saha ve ofis ekiplerini rahatlatıyor. Windows tabanlı altyapıyı hem iOS hem de Android tabanlı cihazlar destekliyor.

Telefon çocuklara emanet!
Akıllı telefon ve tabletler gündüz yönetici ve çalışan anne babaların akşam çocukların eline geçiyor. Bu yüzden kullanılan telefonların kurumsal yüzüyle bireysel kullanımın tamamen birbirinden ayrılması gerekiyor. Telefonda garip şekilli duvar kağıtları, Samsung Knox adını verdiği güvenlik uygulamasıyla kurumsal yüzle bireysel yüzü ayırıyor. Samsung Knox platformu sayesinde 500'ün üstünde özellik uzaktan kontrol ediliyor. Apple da aile paylaşımı ve farklı hesaplarla iOS 8.0'da kısmen çözüyor.

Şirketin sırları telefonlarda
Saha ekiplerine yatırım yapan şirketler mobil dönüşüme hız verirken kurumsal bilgiler de telefonlara taşınıyor. Müşteri bilgileri, siparişler, teklifler ve tüm bilgi alışverişleri mobil ortama taşınıyor. Mobil kullanımın rahatlığı ve rekabet avantajı yanında taşıdığı güvenlik riskleri de var. İş dünyasının göz bebeği Blackberry'nin boşluğunu doldurmak için oluşan rekabette küresel markaya değil, yerel güvenlik desteğine dikkat etmek gerekiyor. Güvenlik konusunda bir yangın tatbikatı yapar gibi güvenlik krizi doğduğunda seçtiğiniz marka size nasıl destek verecek hemen bir senaryo hazırlayıp sorgulayın. Kararınızı bu senaryonun sonucuna göre verin. Deneyimli uzman eleman sayısı, hızlı destek, esnek çözüm gibi unsurlar duygusal
marka kararının önüne geçmeli.

TİMUR SIRT