Çocuğunun ilk şutu!

Akıllı telefon kameraları çocuğunuzun ilk şutunu, doğum gününü ve gittiğiniz ilk maçı unutulmaması için yanınızda. Spor yapanların ve spora meraklı olanların yanında kameralar kadar yetenekli telefon ve aksesuarlar var.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ekim 2014 Güncelleme 30 Ekim 2014, 00:05
Çocuğunun ilk şutu!

İÇİNDEKİLER

Sevdiklerinizin ve sizin en unutulmaz anlarına eşlik eden kameralar artık akıllı telefonun belleğinde saklı. Spor moduna sahip akıllı telefon kameraları artık hiç bir anı kaçırmanızı engelliyor. Kışın kayak yaparken, bisiklet ya da motosiklet sürmenin keyfini çıkarırken, yazın yüzerken veya sörf yaparken kullanılan telefonlar artık hayatımızı değiştirmeye hazır. Her anı daha küçük karelere bölerek suyun veya kar tanelerinin havada asılı kalmasını sağlıyor. Sonuçta ortaya görsel şölen çıkıyor. Spor modunda çekim yapan akıllı telefon kameraları, sportif kameralar son dönemde en çok kullanılan video ve fotoğraf cihazı oldu. Sportif hareketlere aksesuar kullanarak uyum sağlayan telefonlar da katılıyor.

EL TİTRESE DE GÖRÜNTÜ NET
Kendinize kamera alırken veya güçlü bir kamerası olan telefon satın alırken kameranın video çekerken titreşimden etkilenmemesine veya fotoğrafların zorlu koşullara dayanmasına dikkat edin. Sony Xperiaz Z3 ailenin yeni üyesi. Eylül ayında tanıtılan telefonlar ilk kez tanıtıldı. Ailenin ikinci kuşak üyesi Xperia Z2 ile bile denizde su altında ve üstünde harika fotoğraflar çekmiştik. Özellikle spor modunda harika bir performans gösteriyor. Arka arkaya çekilen görüntüler her anı yakalamanızı sağlıyor.

İZLEMEYİN KATILIN
Artık büyük bir fotoğraf makinesi ile çekim yapmak yerine elindeki telefonla çekim yapmak isteyenler için alternatif çok. Fotoğrafları arka arkaya çekip en iyisini kullanmak, bütün hareketleri kare kare takip edip kullanmak mümkün. Microsoft Lumia serisinde Pureview, HTC'de telefonlarda Zoe ve Sony de akıllı kamera uygulamaları ile geliyor. Fiziksel olarak büyük merceklere sahip olmayan akıllı telefonlar açığı bu tür uygulama yazılımlarıyla kapatmaya çalışıyor.

YERİNDE DURAMAYAN RE KAMERA!

Fotoğraf ve videolar sosyal paylaşımların merkezine yerleşince aksiyon kameraları da popüler cihazlar haline geldi. 65 gram ağırlığında minik ama yetenekli aksiyon kamerası recamera yüksek çözünürlüklü, 16MP CMOS sensörü, Full HD (1080p) video kayıt, 146 derece geniş açılı objektif, ağır çekim ve hızlandırılmış çekim özelliklerine sahip. HTC RE kameranın ölü doğmasını engellemek için hem iPhone hem de diğer Android cihazlarda kullanılmasını sağlayacak uygulamaları da beraberinde getiriyor. RE telefon ekranının vizör gibi kullanılmasını sağlarken kontrol mekanizmasının telefondan da yönetilmesini sağlıyor. Aksiyonu canlı olarak mobil cihazınızın ekranından izlemenize veya kamera üzerinde saklanan fotoğraf veya videolar arasında dolaşmak mümkün. Kameranın arkasındaki tuşa bir kez bastığınızda fotoğraf uzun süre bastığınızda Full HD video çekiyor. Üstelik diğer aksiyon kameraları gibi kutuya koymaya gerek kalmadan sualtında fotoğraf ve video kaydına izin veriyor.

EN GÜZEL ANLARIN KLİBİ HAZIR
Akıllı telefon veya kamera alan pek çok kişi ailenin en özel karelerini yakalamak istiyor. HTC telefonların kamerasındaki Zoe özelliği en güzel kareleri ardı ardına sıralıyor. Karelerden anlamlı bir klip olarak kullanıcıya sunuyor. Ondan sonra size sosyal ağlarda çektiğiniz kareleri paylaşmak düşüyor. Kullanıcıların pek çoğu Instagram, Facebook, Twitter, Vine gibi sosyal ağlarında yakaladıkları özel kareleri ve videoları paylaşmayı seviyor.

TELEFONUN GÖZÜ ARTIK HER YERDE
Akıllı telefonların fotoğraf makineleri gibi mercekleri yok derken yanılmışız. Sony, akıllı telefonlarda kullanılan DSC QX100 ve QX10 akıllı mercekler fotoğraf makinesi kalitesini ceplere taşıyor. DSC-QX100 ve DSC-QX10 ilk bakışta objektife benzeseler de, aslında başlı başına eksiksiz fotoğraf makineleri. DSC-QX100 ve DSC-QX10, beraberlerinde verilen ve birçok popüler akıllı telefon modeline uyan (genişlik 54-75mm/maks. kalınlık 13mm) akıllı telefon bağlantı aksesuarı ile anında takılıyor. Mercek, Wi-Fi ve Sony'nin PlayMemories Mobile uygulamasının en son sürümü üzerinden kuruluyor. NFC özellikli akıllı telefon sahipleri için ise hiçbir karmaşık ayara gerek kalmaksızın gerçekleştirilen tek dokunuşta bağlantı ile kurulum gerçekleştiriliyor. Telefon ve fotoğraf makinesini birbirine bağlamanıza da gerek yok.

Timur SIRT