Apple kullanıcı bilgilerini milyonlarca dolara sattılar!

Binlerce Apple kullanıcısının bilgisini satan kişiler Çin polisi tarafından tutuklandı.

Giriş Tarihi 11 Haziran 2017, 00:00 Güncelleme 11 Haziran 2017, 13:35
Apple kullanıcı bilgilerini milyonlarca dolara sattılar!

İÇİNDEKİLER

Hong Kong Free Press sitesinin haberine göre 20 Apple çalışanı ve iki suç ortağı, Çinli yetkililer tarafından kişisel veri hırsızlığı nedeniyle tutuklandı.

YETKİLİLER TARAFINDAN FARK EDİLDİ
Apple'ın Çin merkezli pazarlama ve ürün dış kaynak departmanlarında çalıştığı iddia edilen kişiler, Apple kullanıcı verilerini çalmak ve satmakla suçlanıyor. Bu veriler içinde Apple kimlik bilgileri, telefonlar, isimler ve daha fazlası var. Açıklanana göre hırsızlar kara borsada sattıkların verilerle 7.36 milyon dolar elde etmiş.

Bu veri hırsızlığı ve satışlardan ne kadar kullanıcının etkilendiği, Çinliler dışında kaç tane kullanıcının olduğu yetkililer tarafından açıklanmadı. Bu olay şüpheli etkinlikleri takip eden ve aylarca süren soruşturma sonrasında Çinli makamlar tarafından keşfedildi. Çalınan kullanıcı bilgileri 1.5-26 dolar arasında satışa sunuluyordu.

ÇİN'İN YER ALTI KARABORSASI
Çin'in yer altı karaborsası oldukça ünlü. Herkesin bir şeyler alabileceği bir kanal. Geçtiğimiz aralık ayında Metropolis Daily Newspaper'da çalışan gazeteciler, kara borsada satılan verileri araştırmıştı. Gazeteciler kendi meslektaşlarından birinin seyahat geçmişi, uçuş ve otel bilgilerinin olduğu veri deposu olduğunu ortaya çıkarmıştı.

Apple konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Teknokulis