'Mesaj okundu' bildirimini gizlemenin 3 yolu

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından WhatsApp'ta gelen mesajların okunduğuna dair karşı tarafa bildirim gitmesini istemeyen kullanıcılar 3 yöntemle bu sorundan kurtulabiliyor.

Giriş Tarihi 22 Ocak 2016, 00:00 Güncelleme 22 Ocak 2016, 15:38
’Mesaj okundu’ bildirimini gizlemenin 3 yolu

İÇİNDEKİLER

1 milyarın üzerindeki kullanıcısıyla dünyanın en yaygın mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp'ta mesajların görülmesine karşın cevap yazılmaması sorunlara yol açabiliyor. Bu sorunu yaşamaktan kurtulmak ise çok basit. İşte karşı taraf bilmeden mesajlarını okumanın 3 yolu.

1. Uçak moduna geçin: Gelen mesajları okumadan önce uçak modunu açın. Böylece mesajları okuduğunuzda karşı tarafa herhangi bir bilgi gitmeyecek. Uçak modunu açmadan önce WhatsApp'ı kapatmaya dikkat edin.

2. Giriş ekranına WhatsApp widget'ı ekleyin: Gelen mesajları Widget üzerinden okuyabilirsiniz. Uzun mesajları widget üzerinden kaydırarak okumanız da mümkün. Yaptığımız testlerde widget'ın karşı tarafa okundu bilgisini iletmediğini gördük.

3. Okundu onaylarını kapatın: Ayarlar > Hesap > Gizlilik altından okundu onaylarını kapatabilirsiniz. Ancak bunu yaptığınızda, grup mesajları dışında kendi mesajlarınızın okunup okunmadığını öğrenemeyeceksiniz.