Fırsatçı havalandı

Bayram hareketliliğini gören havayolu firmaları, zam düğmesine bastı. 2 ay önce 100 liraya sattığı bileti 783 liraya çıkardı. Vatandaş, ‘Avrupa fiyatına Antalya’ya gidiyoruz’ diye isyan etti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Haziran 2017 Güncelleme 24 Haziran 2017, 00:00
Fırsatçı havalandı

İÇİNDEKİLER

TÜRK vatandaşları bayram tatili için yollara düşünce, ulaşım ücretleri de tavan yaptı. Talebi gören havayolu ve otobüs firmaları fırsatı kaçırmadı. Son dakika bilet almak isteyenler, gidişdönüş için bin liranın üzerinde faturalarla karşılaştı. 2 ay önce 100 liraya alınabilen uçak biletinin, şimdi 783 lira olduğu görüldü. Biletini erken alanlara göre son dakikacılar ortalama yüzde 500'ü bulan fiyat farkları ile karşılaştı. Üstelik son koltuklar kapanın elinde kaldı. Rezervasyon yapmaya çalışırken bile biletlerin tükendiği görüldü. Havayolu şirketleri, ek seferler koyarak talebi karşılamaya çalışırken; vatandaşlar fiyatlara isyan etti. Vatandaşlar, "Avrupa'ya seyahat fiyatına İzmir'e gidiyoruz", "Fiyatlar bütçemizi zorluyor", "Tatil harcamamızın yarısını ulaşım ücretleri oluşturuyor", "Talep, havayolu firmalarının ekmeğine yağ sürdü", "2 ay önce 100 liraya gördüğüm bilet şimdi nasıl 783 lira oluyor" diyerek havayolu firmalarına serzenişte bulundu. Uçak bilet fiyatlarını gören vatandaş, otobüs firmalarına yöneldi. Vatandaş burada da bir şok yaşadı. Otobüs firmalarının da havayolu firmaları kadar olmasa da fiyatlarını yükselttiği görüldü. Firmalar ortalama yüzde 30 zam yaparken; vatandaş, "Kilometre mi değişti ki, fiyatlar zamlandı" diyerek isyan etti. Ancak eli mahkum bulduğu bileti aldı. Çünkü her yıl olduğu gibi otobüs biletleri de adeta kapanın elinde aldı. Firmalar ek seferlerle talebi karşılamaya çalışırken; zamlı fiyatlarla da kasasını doldurdu.



228 EK SEFER
Havayolu şirketleri, Ramazan Bayramı tatilinde oluşacak yolcu yoğunluğunu 228 ek sefer ile aşmayı planlıyor. Türk Hava Yolları (THY) bayram için 57 iç hat, 26 dış hat olmak üzere toplam olarak 83 ilave sefer düzenleyeceğini açıkladı. Pegasus Hava Yolları 116, Onur Air 20, Atlasglobal Hava Yolları ise 9 ek sefer düzenleyeceğini duyurdu.




Gülser YİĞİT