Formula 1'de müthiş yarış! Lando Norris kariyerinin ilk galibiyetini aldı

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun altıncı yarışına Miami GP ev sahipliği yaptı. 2024 Formula 1 Şampiyonası'nın 6. yarışı olan Miami Grand Prix'de zafer McLaren pilotu Lando Norris'in oldu.

Giriş Tarihi 05 Mayıs 2024, 14:52 Güncelleme 06 Mayıs 2024, 07:53
Formula 1’de müthiş yarış! Lando Norris kariyerinin ilk galibiyetini aldı

İÇİNDEKİLER

10 marka ve 20 pilotun amansız rekabetine sahne olan Formula 1'de yeni bir haftanın daha sonuna gelindi. Antrenman turları, sıralamlar ve sprint yarışı ile renklenen 3 günü ardından gözler bugünkü yarışa çevrildi. Max Verstappen'in tüm etapları ilk sırada tamamladığı Amerika'da bugün de aynı dereceleri elde edip edemeyeceği herkesi meraklandırıyor. Yarış severler de ekranları başına geçerek bu coşkuya ortak olmak veya çevrimiçi ortamlarda seyretmek adına araştırmalarda bulunuyor. Formula 1 (F1) Miami Grand Prix (GP) canlı izle ve internetten donmadan seyret alternatifleri haberimizde yer alıyor.

FORMULA 1 MİAMİ GP SAAT KAÇTA VE HANGİ KANALDAYDI?

5 Mayıs akşamı Miami Uluslararası Yarış Pisti'nde gerçekleştirilecek olan Miami Grand Prix'i saat 23.00'te başladı. Zorlu yarış Bein Sports'tan canlı yayınlandı. Ayrıca todtv.com.tr ve Formula 1 TV'den de izlenebildi.

ABD'nin 5,4 kilometrelik Uluslararası Miami Pisti'nde yapılan ve 57 tur üzerinden düzenlenen yarışın galibi McLaren pilotu Lando Norris oldu. Norris beşinci sırada başladığı yarışta zafere ulaştı.

Daha önce kariyerinde 15 kez podyuma çıkan ancak yarış kazanamayan Norris ilk zaferini Miami'de elde etti.

Norris'in ipi göğüslediği yarışta ikinci Verstappen olurken üçüncü sırayı Ferrari pilotu Charles Leclerc elde etti.

Formula 1'de sezonun 7. yarışı Imola Grand Prix'sinde 19 Mayıs'ta İtalya'da yapılacak.