Fenerbahçe-Galatasaray Süper Kupa finalini Takvim.com.tr sordu uzman isimler değerlendirdi

Galatasaray ve Fenerbahçe bugün Şanlıurfa'da TFF Süper Kupa finali için karşı karşıya geliyor. 21.30'da başlayacak karşılamamaya Fenerbahçe mücadeleye U-19 takımı ile çıkma kararı alırken Galatasaray tam kadro Şanlıurfa'ya gitti. Tüm bu yaşananlar gelişmelerin ardından Takvim.com.tr editörü Görkem Ağgündüz, Şanlıurda'da uzman isimlere 'Bu akşam bizi nasıl bir senayo bekliyor?' sorsunu sordu. Başarılı yorumcu Reha Kapsal, Onur Özkan ve Cüneyt Şen çarpıcı değerlendirmede bulundu. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 07 Nisan 2024, 19:38 Güncelleme 08 Nisan 2024, 09:47
Fenerbahçe-Galatasaray Süper Kupa finalini Takvim.com.tr sordu uzman isimler değerlendirdi

İÇİNDEKİLER

Galatasaray ve Fenerbahçe bugün Şanlıurfa'da TFF Süper Kupa finali için karşı karşıya geliyor. Saat 21.30'da başlayacak karşılaşmayı hakem Volkan Bayarslan yönetecek. Bayarslan'ın yardımcılıklarını Serkan Ok ve Serkan Olguncan yapacak. Dev karşılaşma ATV'den yayınlanacak.



FENERBAHÇE'DEN U-19 KARARI
Trabzonspor maçında yaşanan olaylar ve UEFA Konferans Ligi'nde Olympiakos ile oynanacak karşılaşmaya daha iyi hazırlanmak amacıyla Süper Kupa'nın ertelenmesi için yapılan başvurunun kabul edilmemesi nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) tepkili olan Fenerbahçe Yönetim Kurulu, 2 Nisan'da yaptığı olağanüstü kongrede üyelerden aldığı yetki doğrultusunda Süper Kupa'ya U19 takımını çıkarma kararı aldı.



EROL BİLECİK: 90 DAKİKA SÜRMEYECEK
Fenerbahçe Başkanvekili Erol Bilecik, Süper Kupa kararını duyurduğu açıklamasında, "Şanlıurfa'ya U19 takımıyla gideceğiz ve 90 dakikalık bir maç olmayacak" ifadesini kullanmıştı. Bu sözlerin ışığında bugün oynanacak tarihi karşılaşmada sarı lacivertlilerin aşağıdaki senaryolardan biri veya birkaçını hayata geçirmeleri bekleniyor.




TAKVİM.COM.TR SORDU UZMANLAR YORUMLADI
Tüm bu yaşanan tartışmalar sıcaklığını korurken Fenerbahçe-Galatasaray Süper Kupa finalini Takvim.com.tr uzman isimlere sordu.



REHA KAPSAL: HOŞ BİR DURUM DEĞİL
Takvim.com.tr editörü Görkem Ağgündüz, başarılı yorumcu Reha Kapsal, Onur Özkan ve Cüneyt Şen'e 'Bu akşam bizi nasıl bir senayo bekliyor?' sorsunu sordu. Uzman isimler çarpıcı değerlendirmede bulundu.



İşte o açıklamalar:

Reha Kapsal: Ne kötü bu senaryoları konuşuyoruz. İşin tuhafı bu aksiyon falan diyorlar ama bu aksiyon değil, senaryodur bu hoş değil. Fenerbahçe'ye 117 yıllık büyük bir camiaya yakışan bir hareket değil. Aziz Yıldırım'ın bir açıklaması var "Ben Fenerbahçe'nin kendisiyim" ifadesi var hatırlarsınız. Düşünsenize 20 yıllık kulüp başkanlığı yapmış Aziz Yıldırım sahada olmalı diyor. Fenerbahçe sahada olmalı diyor efsane başkan. Saha dışında sorununuz varsa MHK ile TFF'yle o ayrı masa başında halledersiniz. Saha içinde bırakın futbolcu girsin saha içinde oynasın. İsmail hoca bakıyorsun 3 gün rapor alıyor, bunlar hoş şeyler değiş futbol adına. Bu günler gelip geçecek ama bu günler hatırlanacak. Bunlar kötü hatıra hoş değil aynı şekilde U-19 takımı içinde hoş değil.



Onur Özkan: Aşağı yukarı belli oldu aslında. Fenerbahçe takımının az sonra buraya geleceği 23.30'da bir uçak var bu ne anlama geliyor maç 21.30'da demek ki birkaç dakika sürecek maç. Santra ile beraber Fenerbahçe takımının sahadan çekileceğine dair net bir bilgi var ama nasıl çekileceği net değil. Hoca mı çeker, başkan tribününde o bir hamle yapar.

Net bir şey söyleyebiliriz Fenerbahçe bu maçı oynamayacak. Maç başlamasıyla beraber hakeme bir söylemde bulunacaklar biz oynamıyoruz diye ve soyunma odasına gidecekler. Ardından hakem maçı tatil edecek ve top federasyonda olacak. Birkaç gün sonra da Galatasaray hükmen galip edilecek ve kupa töreninde olamayacak. Tabi ki tatsız bir durum keşke yaşanmasaydı Bugünkü geldiğimiz noktada bununla karşı karşıyayız. Bizim içinde enteresan deneyim olacak.





CÜNEYT ŞEN: FENERBAHÇE MAÇIN TATİL EDİLMESİNİ İSTİYOR
Cüney Şen: Çok merak ediliyor. Maçı ben anlatacağım, bende merak ediyorum. Gördüğümü izleyenlerimize ATV ekranlarında anlatacağım ama genel kanı şu 9 kişiyle başlayacak, 3 kişi eksildiğinde maç tatil edilecek ama farklı bir senaryo da olabilir.


11 kişi ile başlayıp maç ilk düdük çaldığında oyuncular tekrar soyunma odasına çağırılabilir. Maçın tatil edilmesini istiyor Fenerbahçe ve maçı bu şekilde tamamlamak istiyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN