Galatasaray - Fenerbahçe Süper Kupa finalinin hakemi belli oldu! TFF'den resmen duyurdu: Tekliflerimizi kabul etmediler

Türkiye Futbol Federasyonu, Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa karşılaşmasını Volkan Bayarslan'ın yöneteceğini açıkladı. Bilindiği üzere Fenerbahçe Süper Kupa için 'yabancı hakem' talebinde bulunmuş TFF de reddetmişti. Gelişme üzerine Sarı lacivertli ekip U-19 takımıyla maça çıkma kararı almıştı. Ancak finalin oynanacağı gün Fenerbahçe U-19'un başka maçı olması ve Fenerbahçeli yöneticilerin "Süper Kupa maçının 90 dakika oynanmayacağını net bir şekilde ifade ediyorum" sözleri "Süper Kupa'yı tatil ettirecek senaryo" yorumlarına yol açtı. Öte yandan TFF, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün 3 Nisan 2024 tarihinde yaptığı yazılı başvurusunun kabul edilmediğini açıkladı.

Giriş Tarihi 04 Nisan 2024, 13:13 Güncelleme 04 Nisan 2024, 19:19
Galatasaray - Fenerbahçe Süper Kupa finalinin hakemi belli oldu! TFF’den resmen duyurdu: Tekliflerimizi kabul etmediler

İÇİNDEKİLER

Süper Kupa'da Galatasaray - Fenerbahçe maçına giden süreç çeşitli gerilimlere sahne oldu.

Fenerbahçe, 7 Nisan Pazar günü Şanlıurfa'da Galatasaray ile oynayacağı Süper Kupa maçına yabancı hakem ekibi atanmaması ve karşılaşmanın tarihinin ertelenmemesi halinde U19 takımıyla çıkacağını bildirdi.



FENERBAHÇE U-19 İLE ÇIKACAK

TFF'nin Fenerbahçe'nin taleplerini kabul etmemesi sonrası sarı-lacivertlilerin Süper Kupa maçına U19 takımı ile çıkması kesinleşti.

Geçtiğimiz gün Fenerbahçe Başkan Vekili Erol Bilecik'in "Süper Kupa maçının 90 dakika oynanmayacağını net bir şekilde ifade ediyorum" sözleri ise "Süper Kupa'yı tatil ettirecek senaryo" olarak yorumlandı.



MAÇI TATİL ETTİRECEK SENARYO

Bilindiği üzere talimatlara göre bir takım maç kadrosuna en az 9 oyuncu yazıp bu oyuncularla sahaya çıkmak zorunda. Maç sırasında ise sahada en az 7 oyuncusunun olması gerekiyor.

Fenerbahçe Başkan Vekili Bilecik'in açıklamasından anlaşılan Fenerbahçe maç kadrosuna yalnızca 9 oyuncu yazacak ve sahaya bu 9 kişi ile çıkacak. Sonrasında muhtemelen "yaşanacak sakatlıklar" ile üç oyuncu oyundan çıkacak ve takım sahada 6 kişi kalacağı için hakem maçı tatil edecek.

Böyle bir durumda herhangi bir yaptırım yok.



SÜPER KUPA YERLİ DÜDÜK

Fenerbahçe'nin 'yabancı hakem' talebini reddeden TFF Süper Kupa maçını yönetecek hakemi açıkladı.

TFF'den yapılan açıklamada 7 Nisan Pazar günü oynanacak maçı Volkan Bayarslan'ın yöneteceği belirtildi.



Açıklamada, Bayarslan'ın yardımcılıklarını Serkan Ok ve Serkan Olguncan yapacağı kaydedildi. Mücadelede dördüncü Hakem olarak Burak Şeker görev alacak.

TFF FENERBAHÇE'NİN BAŞVURUSUNU KABUL ETMEDİ

Öte yandan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Fenerbahçe'nin Turkcell Süper Kupa müsabakasının 23 Mayıs'a ertelenmesi talebinin kabul edilmediğini açıkladı.

TFF'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, 7 Nisan Pazar günü Şanlıurfa'daki 11 Nisan Stadı'nda oynanacak Süper Kupa maçıyla ilgili bilgiler verilirken, elde edilecek bilet gelirinin, her iki kulübün muvafakatnameleriyle depremden etkilenen vatandaşların yararına kullanılacağı açıklandı.

İl Spor Güvenlik Kurulunun ikincisinin TFF yetkilileri ve kulüp temsilcilerinin katılımıyla bugün gerçekleştirildiğinin vurgulandığı açıklamada, erteleme talepleriyle ilgili olarak da bilgi verildi.

Fenerbahçe'ye Süper Lig'de oynayacağı VavaCars Fatih Karagümrük müsabakasının ertelenmesi için teklifte bulunulduğunun belirtildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kamuoyunda bilinenin aksine Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek finalinde karşılaşacağı rakibi Olympiakos'un 7 Nisan 2024 tarihinde Yunanistan Süper Ligi'nde deplasmanda oynayacağı maçı ertelenmemiştir. Olympiakos'un Fenerbahçe ile oynayacağı iki maç arasında 14 Nisan 2024 tarihindeki maçı ertelenmiştir. TFF de Fenerbahçe'nin Olympiakos ile oynayacağı iki maçın arasına denk gelen 14 Nisan 2024 tarihinde Trendyol Süper Lig'de VavaCars Fatih Karagümrük ile oynayacağı maçın ileri bir tarihe ertelenmesini teklif etmiş; Fenerbahçe ise TFF'nin bu teklifini kabul etmemiştir."

Fenerbahçe'nin Süper Kupa müsabakasının ertelenmesi için talepte bulunduğunun aktarıldığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Süper Kupa müsabakası ile ilgili olarak Fenerbahçe Spor Kulübünün 3 Nisan 2024 tarihinde yaptığı yazılı başvurusunda; '2023 Turkcell Süper Kupa maçı 23 Mayıs 2024 tarihinde, yabancı hakemlerin yönetiminde oynanmaz ise maça A takımımız ile çıkmayacağız.' ifadelerini içeren yazılı başvurusu A Milli Futbol Takımımızın, Avrupa Şampiyonası hazırlıkları ve kamp programı göz önünde bulundurularak kabul edilmemiş ve maça Merkez Hakem Kurulu kadrosundan hakem ataması yapılmıştır. 2023 Turkcell Süper Kupa müsabakası daha önce ilan edildiği üzere 7 Nisan 2024 Pazar günü Şanlıurfa 11 Nisan Stadı'nda oynanacaktır."




TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN