Fenerbahçe Süper Kupa kararını açıkladı! İşte Fenerbahçe'nin U-19 takımı... Galatasaray'ın karşısına bu kadro çıkacak

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak olan Süper Kupa ile ilgili Fenerbahçe'den flaş bir karar geldi. Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Erol Bilecik "Süper Kupa maçı için TFF'ye bir kez daha yazı yolladık. Uygun bir tarihe ertelenmez ve yabancı hakem atanmaz ise maça U19 takımı ile çıkacağız." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 03 Nisan 2024, 18:34 Güncelleme 04 Nisan 2024, 00:20
Fenerbahçe Süper Kupa kararını açıkladı! İşte Fenerbahçe’nin U-19 takımı... Galatasaray’ın karşısına bu kadro çıkacak

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Erol Bilecik, Galatasaray ile oynanacak Turkcell Süper Kupa mücadelesine 19 yaş altı takımıyla çıkacaklarını, Türkiye Kupası'na da gelecek 2 sezon katılmama kararı aldıklarını söyledi.

U-19 KARARI
Ülker Stadı'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bilecik, Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF) 7 Nisan'da oynanması planlanan Süper Kupa maçının ileri bir tarihe ertelenip karşılaşmanın yabancı bir hakemle yönetilmesi için ıslak imzalı başvuruda bulunduklarını belirtti.

Şanlıurfa'da oynanması planlanan mücadeleye 19 yaş altı takımıyla çıkma kararı aldıklarını dile getiren Bilecik, şöyle devam etti:

"Bütün hazırlığımızı 19 yaş altı takımımızla Urfa'ya gitme şeklinde yaptık. Taraftarlarımız maçın skorunu düşünüyor. Son derece iyi bir akılla Urfa'ya gidiyoruz. Sizleri kötü hissettirecek, sıkıntıya sokacak bir noktada olmayacaksınız. Taraftarlarımızın da maça gitme organizasyonu yapmasına gerek duymuyoruz. Urfa kentine de bir söz verelim, uygun bir tarihte Fenerbahçe A takımını Urfa'ya götürerek, takımımızı Urfa'daki kardeşlerimize izlettireceğiz."

19 yaş altı takımıyla sahaya çıkma kararı aldıklarını ve bu konuda gerekli bütün organizasyon ve planlamayı yaptıklarını aktaran Bilecik, şunları kaydetti:

"Taraftarlarımız müsterih olsun. 19 yaş altı takımımızdaki bütün evlatlarımız bunu çok büyük bir fırsat olarak görecek. Tekrar söylüyorum, taraftarlarımız herhangi bir seyahat planı yapmasınlar. Tabii ki maça gitmek isteyen gidebilir. Biz 'Taraftar gitmesin.' diyerek, A takımımızın Urfa'ya gitmeyeceğini ve 90 dakikalık bir maç olmayacağını net şekilde ifade ediyoruz. Tabii ki Urfa'nın coğrafi alanları, mutfak kültürü taraftarlarımız için cazip. Orada bir futbol maçını yeteri kadar izleme ihtimalleri olmayacağını düşünerek bunları söyledik."



Türkiye Kupası'na katılmama konusunda karar aldıklarını da açıklayan Bilecik, "Önümüzdeki sezondan itibaren 2 sezon Türkiye Kupası'na katılmama şeklinde bir kararımız var. Bayramdan hemen sonra TFF'ye gerekli olan bütün başvuruları yapacağız. Türkiye Kupası'na önümüzdeki 2 sezon katılmama kararı aldık." ifadelerini kullandı.

Yurt dışında futbol faaliyetlerini gerçekleştirmek için yönetim kurulundan profesyonel bir ekibin görevlendirildiğini de ifade eden Bilecik, şöyle konuştu:

"Biz yurt dışında, Avrupa ülkelerinden birisinde Fenerbahçe'nin faaliyetlerinin dışında, futbolu ön plana koyacağımız bir yapılanmaya bayram sonrasında başlayacağız. Futbolda öne çıkmış ülkeler var. Bu ülkeler dahil olmak üzere hızlı şekilde bu çalışmayı masaya koyacağız."

FENERBAHÇE'NİN U-19 KADROSU

Fenerbahçe'nin U-19 Kadrosunda şu futbolcular yer alıyor:

Furkan Akyüz - Kaleci

Atila Dastzan - Kaleci

Doğukan Demir - Kaleci

Ömer Bircan - Camcı Kaleci

Mehmet Can Gülerer - Defans

Yusuf Akçiçek - Defans

Ahmet Necat Aydın - Defans

Yiğit Epözdemir - Defans

Haydar Karataş - Orta Saha

Muhammet İmre - Orta Saha

Emrullah Kulbak - Orta Saha

Mustafa Sezai Gülmez - Orta Saha

Berkay Güverçinci - Orta Saha

Efekan Karayazı - Orta Saha

Boran Eligüzel - Orta Saha

Kaan Akyazı - Orta Saha

Emirhan Arkutcu - Orta Saha

Yasir Boz - Orta Saha

Muhammet Zeki Dursun - Orta Saha

Mustafa Emir Akyıldız - Orta Saha

Samet Seymen Sargın - Orta Saha

Çağrı Fedai - Forvet

Mustafa Bera Akyıldız - Forvet

FENERBAHÇE U-19 TAKIMI 1.SIRADA
Fenerabhçe U-19 takımı 36 puanla 1.sırada yer alıyor.

SÜPER KUPA 7 NİSAN'DA OYNANACAK
2022-2023 sezonunun Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası kazananı Fenerbahçe'nin 29 Aralık 2023'te Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanması beklenen Süper Kupa maçı yaşanan olaylar sebebiyle iptal edilmişti.

TFF maçın, 7 Nisan Pazar akşamı saat 21.30'da Şanlıurfa'da oynanacağını duyurmuştu.