Fatih Terim'i bekleyen 17 zorlu gün! Havalimanında ilk açıklamasını yaptı: Kimse merak etmesin gerekeni yapacağım

Galatasaray ile yollarını ayırdıktan sonra yaklaşık 2 yıldır boşta olan teknik direktör Fatih Terim ile Yunanistan'ın Panathinaikos takımı anlaşmaya vardı. Yunanistan'a ayak basan Terim, Atina'da yaptığı ilk açıklamada "Düşünmeye gerek duymadım, hemen kabul ettim, Panathinaikos olarak şampiyonluğu ve Avrupa'yı özlüyoruz." ifadelerini kullandı.Öte yandan Terim'in yardımcılığını yapacak isimler de netleşti. Terim'i yeni takımında çok zor bir 17 gün beklerken alacağını iddia edilen ücret ise dudak uçuklattı. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 27 Aralık 2023, 10:37 Güncelleme 27 Aralık 2023, 19:30
Fatih Terim’i bekleyen 17 zorlu gün! Havalimanında ilk açıklamasını yaptı: Kimse merak etmesin gerekeni yapacağım

İÇİNDEKİLER

Galatasaray ile yollarını ayırdıktan sonra yaklaşık 2 yıldır boşta olan teknik direktör Fatih Terim ile Yunanistan'ın Panathinaikos takımı anlaştı.

PANATHINAIKOS AÇIKLADI
Yunanistan ekibi Panathinaikos, kulübün internet sitesinde "Hoş geldin İmparator Fatih Terim" başlığıyla yer alan açıklamada, "En iyi Türk teknik direktör takımın başına hemen geçiyor" bilgisi verildi.

Terim'in kariyerine ilişkin detayların paylaşıldığı açıklamada, "Fatih Terim'e Panathinaikos ailesine hoş geldin diyoruz." ifadesi kullanıldı.

Yunan kulübü, beklenen ayrılığı da resmen açıkladı ve teknik direktör Ivan Jovanovic'e veda edildi.

İstanbul Havalimanından Yunanistan'a doğru hareket eden Fatih Terim burada kısa bir açıklama yaparak "Hepinizi seviyorum. Söyleyecek çok şeyimiz olacak elbet ama şimdi değil." ifadelerini kullandı.

Panathinaikos ile 1.5 yıllık sözleşme imzalayan Fatih Terim, Atina'ya ayak basar basmaz basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"DÜŞÜNMEYE GEREK DUYMADIM"
Terim "Atina'dayım çok memnunum. Açıkçası başkanla İstanbul'da görüştüğümüzde çok fazla sürmedi çünkü karşılıklı elektriğimiz tuttu. Kendisi çok kibar davrandı. Karşıdakini onore eden bir şekilde davrandı. Kendisine teşekkür ederim. Başkanla ne istediğini bilen ve ne olmasını istediği bir toplantı oldu. Düşünmeye gerek duymadım, hemen kabul ettim. İki gün evvel konuşmamız bitti bu akşam saat 6'da antrenmanımız var." dedi.

"HEMEN ANTRENMANA BAŞLAYACAĞIZ"
Yeni takımı hakkında bilgileri olup olmadığı sorulan Terim, "Yunanistan Ligi'ni yakından takip ediyorum. Gerek Panathinaikos, gerek Olympiakos, AEK hepsini takip ediyorum. Hakkında biraz bilgim var ama şu anda ilk yapacağımız iş bilgi alıp hemen antrenmana başlayıp eksiklerimizi tespit edip hazırlanmak. Çok fazla vaktimiz yok." cevabını verdi.

"ŞAMPİYON YAPACAĞIM"
"Panathinaikos liderin 1 puan gerisinde ve herkesin isteği ligi şampiyon olarak tamamlamak."
şeklinde gelen soruya cevap veren Terim, "Panathinaikos uzun zamandır şampiyon olamıyor. Ben buraya Panathinaikos'u şampiyon yapmaya geldim. Ben imzaları sadece kalemle atmam kalbimle atarım. Panathinaikos'ta da bu şekilde çalışacağımı düşünüyorum." dedi.

"BEN 6 AY OLSUN İSTEDİM BAŞKAN 1.5 YIL DEDİ"
Fatih Terim, "Şampiyonlukta 4 rakibimizle yarışacağız. Rakiplerimiz güçlü ve onlara saygı duyuyoruz. Panathinaikos olarak biz de uzun yıllar şampiyonluğa hasret kaldık. Avrupa'ya hasret kaldık. Dolayısıyla hedefler çok açık. Açıkçası başkanla aramızda böyle bir diyalog geçti. Gerekirse 6 ay olsun istedim ama kendisi 1.5 yıl istedi. Gelme sebebim belli getirilme sebebim belli. Hiçbir şeyin garantisi yoktu ama iddialı olmaktan geri kalmayacağız. Bu puanı toplayan, geçen sene çok avantajlı durumdan şampiyonluğu veren ama avantajlı duruma gelen takımın çok daha iyi işler yapacağını düşünüyorum. Oyuncularımın performansını daha yukarı çekmeyi hedefliyorum. Yaptığımız işten hepimiz mutluluk duyacağız ve dışarıya keyif vereceğiz." ifadelerini kullandı.

"SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ ARAYIP TEBRİK ETTİ"
Türkiye'ye özel bir mesajı olup olmadığı sorulan Terim, "Suyun diğer tarafındayım. Az önce sayın cumhurbaşkanımız aradı ve tebrik etti. Mutlu olduğunu ifade ederek başarılar diledi. Bu kadar yıllık dostluğa sahip iki ülkenin birinde görev yaptım şimdi diğerinde görev yapacağım. Galatasaray'la Yunanistan'a çok geldim. En kısa sürede eşim gelecek ve burada kalacağız. İşimize odaklanacağız. Bu güzel dostluk havasının sürmesinden yanayım. Birkaç gün sonra daha güzel şeyler söyleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

"ERGİN ATAMAN'LA GEREKENİ YAPACAĞIZ"
Ergin Ataman ile ilgili bir soruya Terim "Ergin Ataman'la dün konuştuk. Kendisi benim çok sevdiğim bir kardeşimdir. Hayat çok enteresan. Ben Fiorentina'da çalışırken Ergin hocamız da Siena'da antrenördü. Bugün de o burada ben de Panathinaikos'a geliyorum. Hayat enteresan. Büyük bir tesadüf. İki başarılı insan olarak gerekeni yapacağız. Kimse merak etmesin." cevabını verdi.

Son olarak Panathinaikos taraftarlarına mesaj yollayan Terim, "Buradan Panathianikos taraftarlarına selamlar." ifadelerini kullandı.

13 YILDIR ŞAMPİYONLUK YAŞAMADI
2010'dan beri Yunanistan'da şampiyonluk yaşayamayan Panathinaikos 15 haftası tamamlanan ligde lider PAOK'un 1 puan gerisinde ikinci sırada yer alıyor.

Ancak Avrupa macerasına Şampiyonlar Ligi'nde başlayan Atina ekibi play-off'ta elenip yoluna devam ettiği Avrupa Ligi'nde son sırada kalınca teknik direktör İvanovic ile yolların ayrılmasına karar verildi.

O İSİMLERİ DE YANINDA GÖTÜRÜYOR
Panathinaikos Kulübü yöneticileri ile önceki gün Türkiye'de görüşen ve prensipte anlaşan Terim, bugün Atina'da kendisini 1.5 yıllığına Panathinaikos'un teknik direktörü yapan sözleşmeye imza atacak.

Basketbol takımını Ergin Ataman'a emanet eden Panathinaikos böylece futbolun başına da başka bir Türk antrenörü getirmiş olacak. Terim'in ekibinde Galatasaray'daki yardımcı antrenörü Necati Ateş'in yanı sıra idari kadroda yer alan Şükrü Hanedar, Mert Çetin ve Eray Sözen'in de olacağı öğrenildi.

'İLK TRANSFER BAKASETAS' İDDİASI
Öte yandan Fatih Terim'in Yunanistan'a getireceği ilk transfer de belli oldu.Panathinaikos, Fatih Terim'in "Tamam" demesi halinde Trabzonspor'da mutsuz olan Bakasetas'ı kadrosuna katmayı planlıyor.

İddialara göre Yunan futbolcu, ülkesinde forma giymeye sıcak bakıyor. Sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan 30 yaşındaki orta sahanın ayrılığına teknik direktör Abdullah Avcı'dan da onay çıktı.

Bu sezon Bordo-mavili takımla 16 maçta süre alan Bakasetas, 5 gol atıp 2 asistlik katkı sağladı.

TAKIM DEĞERİ 58.5 MİLYON EURO
Fatih Terim, Yunanistan ekibinde 58.5 milyon euroluk bir takımla mücadele edecek. Fenerbahçe'de geçen sezon forma giyen Arao da takımın önemli oyuncuları arasında yer alıyor.

ZORLU MAÇLAR BEKLİYOR
Geride kalan sezonda normal periyodu lider tamamlasa da play-off'ta şampiyonluğu AEK'e kaptıran Panathinaikos'ta Fatih Terim'i göreve gelir gelmez zorlu maçlar bekliyor. Deneyimli teknik adam sadece ocak ayında 3 kez Pana'nın ezeli rakibi Olympiakos ile derbiye çıkacak. Yunanistan Kupası son 16 turunda iki ezeli rakip önce 10 Ocak'da Panathinaikos'un ev sahipliğinde, sonra 17 Ocak'ta rövanşta karşılaşacak. 27 Ocak'ta ise Panathinaikos bu kez lig maçında Olympiakos'u konuk edecek.

3.KEZ TÜRKİYE DIŞINDA GÖREV ALMIŞ OLACAK
Hürriyet'te yer alan habere göre; Galatasaray'da üst üste 4 şampiyonluk yaşadıktan sonra 2000-01 sezonunda Fiorentina'yı çalıştıran Fatih Terim, sonraki sezon da Milan'da görev yapmıştı. 70 yaşındaki teknik adam, Panathinaikos ile birlikte kariyerinde 3. kez Türkiye dışında görev almış olacak.

ALACAĞI ÜCRET DUDAK UÇUKLATTI
Ivan Jovanovic'in görevine son verilmesinin ardından takımın başına getirilen Fatih Terim'in, Jovanovic ile aynı parayı alacağı iddia edildi. Ivan Jovanovic'in bonuslar hariç 900 bin euro net ücret kazanıyordu. Sözleşmenin şampiyonluk bonuslarıyla birlikte 1 milyon euroyu aştığı belirtildi. Bu rakam Yunan ekibinin son 10 yılda bir teknik adama verdiği en yüksek maaş olacak.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN