Chamberlain depremi! Sezonu kapattı

Alanya maçında sakatlanan Chamberlain’in sahalardan 3-4 ay kadar uzak kalması bekleniyor. İşte sizler için derlediğimiz 23 Aralık tarihli TAKVİM yurttan ve dünyadan spor haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Aralık 2023 Güncelleme 23 Aralık 2023, 07:02
Chamberlain depremi! Sezonu kapattı

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş'a İngiliz futbolcu Alex- Oxlade Chamberlain'den kötü bir haber geldi. Alanyaspor maçında sakatlanan 30 yaşındaki yıldız futbolcunun uyluk arka adalesinde tam kat yırtık tespit edildiği belirtildi. Tedavisine başlanan futbolcunun yeşil sahalardan 3-4 ay uzak kalması bekleniyor. Siyah-Beyazlı takımın hücumdaki etkili isimlerinden olan Chamberlain, bu sezon forma giydiği 22 maçta 4 gol, 1 asistlik performans sergilemişti.


LEIPZIG'DEN GERİ ADIM YOK
Galatasaray, Angelino'nun sözleşmesini revize etmek için Leipzig kulübüne başvurmuş, oyuncunun satın alma opsiyonunu kaldırmak ya da en azından 20 maçtan 22 maça çıkarmayı teklif etmişti. Ancak Alman kulübünden olumlu cevap gelmediği öğrenildi. RB Leipzig Sportif Direktörü Rouven Schröder, Bild gazetesine açıklamalarda bulundu. Schröder, "Angelino konusunda tamamen rahatız. Sözleşme sözleşmedir. Galatasaray neyi imzaladığını biliyordu. Biz 6 milyon Euro'luk zorunlu satın alma opsiyonunun çekileceğini varsayıyoruz. Söyleyecek başka bir şey yok" ifadesini kullandı.


GALİBİYETE NEFESI YETERLİ OLMADI
THY Avrupa Ligi 16. hafta maçında temsilcimiz Anadolu Efes, İspanyol ekibi Baskonia'ya evinde 87-80 yenildi. Çekişmeli geçen devrenin ardından Efes üçüncü çeyrekte üstünlük kurup, son periyoda 60-57 önde girdi. Ancak; Efes, daha sonra ritm yakalayamadı ve parkeden yenik ayrıldı. 9. yenilgisini alan Efes'te Shane Larkin 23, Baskonia'da Howard 28 sayı attı. Efes, bir sonraki maçını evinde F.Bahçe ile oynayacak.


ESKİ TAKIMI TALİP OLDU
Kara Kartal'ın kadro dışı bıraktığı isimlerden Eric Bailly için bir transfer iddiası ortaya atıldı. Fildişili stoperin yaklaşık 7.5 yıl önce 38 milyon Euro kazandırdığı eski takımı Villarreal'e döneceği öne sürüldü. Fabrizio Romano'nun haberine göre; Villarreal'in ara transfer döneminde stoper takviyesi yapmak istediği ve Bailly'nin de adaylar arasında yer aldığı iddia edildi. Beşiktaş'ın devre arasında tecrübeli stoperle yollarını ayırması bekleniyor.


LİGDE 2 MAÇ DAHA VAR
Trendyol Süper Lig'in 18. haftasında bugün Trabzon-Başakşehir maçı dışında iki karşılaşma daha oynanacak. Saat 13.30'da Sivasspor-İstanbulspor'u konuk ederken 16.00'da Karagümrük, Konya'yı ağırlayacak.


JOSEF GERİ DÖNÜYOR
Çin ekibi Beijing Guoan'dan ayrılan Josef de Souza sosyal medyadan, "Geri geliyorum" paylaşımı yaptı. 34 yaşındaki orta saha oyuncusunun Başakşehir ile anlaşma sağladığı öğrenildi.


MERİH'TEN 1 GOL VE 1 ASİST
Suudi Arabistan Ligi'nde Merih Demiral'ın takımı Al Ahli, 18. haftada deplasmanda Al Hazem'i 4-0 mağlup etti. Maçta etkili performans sergileyen milli oyuncumuz, 1 gol ve 1 asist üretti.


KARTAL'DAN CRESPO'YA UYARI
Fred'in cezalı olması sebebiyle teknik direktör İsmail Kartal, Galatasaray derbisinde bu mevkide Miguel Crespo'yu oynatmayı planlıyor. Kartal'ın Portekizli futbolcu ile birebir görüşme yaptığı ve kendisine güvendiğini söylediği öğrenildi. Ayrıca deneyimli hocanın bazı uyarılar yaptığı da ortaya çıktı. Bu sezon 11 maçta başlangıç kadrosunda yer alan Crespo 1 gollük katkı yaptı.


F.BAHÇE'YE ELMAS PİYANGOSU
2019'da Fenerbahçe'den 16.2 milyon Euro'ya Napoli'ye transfer olan Eljif Elmas, Alman ekibi Leipzig'e transfer olarak kariyerinde yeni bir sayfa açacak. Napoli, Leipzig ile 25 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında anlaştı. Fenerbahçe, bu satıştan 1.5 milyon Euro bonus bedelini kasasına koyacak.


DEV DERBİ KARDEŞLER'İN
Merkez Hakem Kurulu, 18. hafta hakemlerini açıkladı. Yarınki Fenerbahçe-Galatasaray derbisini Arda Kardeşler'in yöneteceği bildirildi. 35 yaşındaki hakem, kariyerinde ilk kez bir Fenerbahçe- Galatasaray derbisi yönetecek. Kardeşler'in yardımcılıklarını Mehmet Emin Tuğral ile Süleyman Özay yapacak. 4. hakemlik görevini Cihan Aydın üstlenecek.


FIRTINA'NIN KONUĞU
Trabzonspor ile Başakşehir Abdullah Avcı yönetiminde çıktığı 7 lig maçında 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak toplamda 14 puan toplayan ve dördüncülüğe kadar yükselen Trabzonspor, Süper Lig'in 18. haftasında bugün 19.00'da Başakşehir'i ağırlayacak. Fırtına, rakibini mağlup edip, lige verilecek kısa araya moralli girmek istiyor.


KONYASPOR UMUT'U İSTİYOR
Trabzonspor ile Başakşehir devre arasında yollarını ayırması beklenen Umut Bozok'a Süper Lig ekiplerinden Konyaspor'un talip olduğu öğrenildi. Konyaspor yönetiminin, golcü oyuncuyu ilk etapta kiralama düşüncesinde olduğu da gelen haberler arasında.


KARTAL ARA VERMEDİ
Beşiktaş, Hatayspor maçının hazırlıklarına dün 19 Yaş Altı Takımı Teknik Sorumlusu Serdar Topraktepe yönetiminde yaptığı antrenman ile başladı.


2.3 MİLYON EURO'LUK DARBE
CAS, 2020'de 489 bin Euro'luk ücreti ödenmediği için kontratını fesheden İspanyol stoper Victor Ruiz için Beşiktaş'ın 2 milyon 328 bin 538 Euro fesih tazminatı ödemesine karar verdi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN