FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda Türk finali!

Eczacıbaşı ve Vakıfbank rakiplerini yenerek Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda finale yükseldi. Turnuvada ilk kez 2 Türk takımı final oynayacak. İşte sizler için derlediğimiz 17 Aralık tarihli TAKVİM yurttan ve dünyadan spor haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Aralık 2023 Güncelleme 17 Aralık 2023, 06:59
FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda Türk finali!

İÇİNDEKİLER

Eczacıbaşı Dynavit, FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası yarı finalinde Brezilya temsilcisi Dentil Praia'yı 3-1 mağlup ederek adını finale yazdırdı. 93 dakika süren karşılaşmanın setleri 25-16, 25-12, 25- 27, 25-21 sonuçlandı. Kupadaki bir diğer temsilcimiz VakıfBank ise Çin temsilcisi Tianjin Bohai Bank'ı 3-0 yenerek finale çıktı.



İlk kez Dünya Kulüpler Şampiyonası'nın finalinde iki Türk takımı mücadele edecek. Turnuvanın finali bugün TSİ 14.30'da oynanacak. Bugüne kadar 5 farklı ülke takımının şampiyonluk yaşadığı turnuvada Türkiye, 7 altın, 3 gümüş ve 6 bronz madalya aldı. Türkiye'yi VakıfBank 4, Eczacıbaşı 2, Fenerbahçe ise 1 şampiyonlukla zirveye taşıdı. Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ yaptığı açıklamada, "Tarihimizde ilk kez iki Türk takımı Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda final oynayacak. Finali en rahat biz izleyeceğiz. Çünkü kupa Türkiye'ye gelecek" dedi.



BAKASETAS'A UÇUK TEKLİF YOK!
Trabzonspor kulübü özellikle sosyal medyada ve bazı internet siteleri üzerinden sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan Bakasetas'a yıllık 2 milyon 500 bin Euro ve 3 yıllık yeni sözleşme teklif edildiği yönündeki haberleri yalanladı. Kulüpten konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, "Futbolcumuz Anastasios Bakasetas'ın yeni sözleşme teklifi ile alakalı bazı haber siteleri ve sosyal medya hesaplarında yer alan 'iddialar' gerçeği yansıtmamaktadır. Etik dışı ve spekülatif buna benzer haberler; hem kulübümüze hem de futbolcularımıza zarar vermektedir" ifadelerine yer verildi.


LOCKYER YIĞILDI MAÇ TATİL EDİLDİ
Premıer Lig'in 17. haftasında Bournemouth ile Luton Town karşılaştı. Maç 1-1 devam ederken, 59. dakikada Luton Town'un kaptanı Tom Lockyer, kendini yere bıraktı. Hakemin maçı durdurmasıyla birlikte sağlık ekipleri Lockyer'e müdahalede bulundu. Oyuncu, sedyeyle dışarı çıkarıldı. Yaşanan bu olayın ardından müsabaka ertelendi. 29 yaşındaki futbolcunun bilincinin açık olduğu açıklandı. Maç ileri bir tarihte oynanacak.

MANCHESTER CİTY TEPETAKLAK OLDU
Son Premier Lig şampiyonu Manchester City, kötü gidişi durduramıyor. Evinde Crystal Palace'a karşı 24'te Jack Grealish ve 54'te Rico Lewis'in golleriyle 2-0 öne geçen City, 76'da Mateta ve 90+4'te Olise'nin (pen) golüyle 2 puan bıraktı: 2-2. City ligde son 6 maçta 4 beraberlik, 1 yenilgiyle 11 puan kaybetti ve 34 puanla 4. sırada kaldı. Lider Liverpool bugün ManU'yu yenerse fark 6 puana çıkacak.


A. BİLBAO'DAN ATLETİCO ZAFERİ
LA Liga'nın 17. haftasında Atletic Bilbao, iç sahada Atletico Madrid'i 2-0 yendi. Madrid'de sahaya 11'de çıkan Çağlar Söyüncü, 35'te Inaki Williams'ı düşürüp penaltı yaptırdı ancak Ohian Sancet penaltıyı dışarı attı. Çağlar 46'da oyundan alındı. Bilbao 51'de Gorka Guruzeta ve 64'te Nicholas Williams Arthuer'in golleriyle 2-0 kazandı. Atletico Madrid 34 puanda kalırken, Atletic Bilbao 32 puana yükseldi.


BORÇ 3 AYDA 1,5 MİLYAR ARTTI
Dün gerçekleştirilen Divan Kurulu'nda Beşiktaş'ın güncel borcu da belli oldu. Siyah- Beyazlılar'ın 31 Ağustos 2023 itibarıyla toplam borcu 8 milyar 282 milyon 243 bin 263 lira olarak açıklandı. Kulübün borcunun, 31 Mayıs-31 Ağustos tarihleri arasında 1,5 milyar lira artış gösterdiği görüldü. Bu da Beşiktaş'ın sadece 3 aylık süreçte borcunun yüzde 24 arttığını gösteriyor. Borç için konuşan Hasan Arat, "Önümüzde acı bir reçete var" dedi.



YUSUF SARI KAPIŞMASI
Devre arası transfer döneminde kadrosuna bir kanat oyuncusu takviye etmek isteyen Beşiktaş, Süper Lig ekibi Adana Demirspor'da oynayan ve performansı ile Türkiye A Milli Futbol Takımı'na da seçilen Yusuf Sarı'yı gözüne kestirmişti. Siyah-Beyazlılar'ın 25 yaşındaki futbolcu için 2.5 milyon Euro önerdiği öğrenildi. Fakat; A Milli Takım'a kadar yükselen futbolcunun Avrupa'dan da talipleri bulunuyor. Rus ekibi Zenit Saint Petersburg'un yükselişteki futbolcu için 5 milyon Euro'yu gözden çıkardığı belirtildi. '1.68'lik atom karıncanın' kulübüyle kontratı 30 Haziran 2025'te sona erecek. Bu sezon 19 maçta forma giyen Yusuf Sarı, 2 kez gol atarken 5 de asist katkısı yaptı.



BEŞİKTAŞ EVİNDE TUTULMUYOR
Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde 12. hafta maçında Beşiktaş Emlakjet, lider Anadolu Efes'i 85-77 mağlup etti. Siyah-Beyazlılar, ligde bu sezon Fenerbahçe Beko'dan sonra Anadolu Efes'i de yenerek şampiyonluk iddiasını ortaya koydu. Beşiktaş ligde üst üste üç, iç sahada ise çıktığı 7 maçın tamamını kazandı. Efes, ligde 2. yenilgisini, Beşiktaş ise 9. galibiyetini yaşadı. Kara Kartal, 23 Aralık'ta Galatasaray Ekmas'a konuk olacak. Anadolu Efes ise aynı gün Türk Telekom deplasmanına çıkacak.


YOUCEF ATAL BEKLEYİŞİ
Fransa'da Nice forması giyen ve Filistin'e destek mesajları sonrasında kadro dışı bırakılan Youcef Atal, Beşiktaş'ın transfer gündeminde yer alıyor. Rosier'in yerine düşünülen oyuncu, yarın mahkemeye çıkacak. 27 yaşındaki Cezayirli oyuncu için transfer görüşmelerinin önümüzdeki günlerde hızlandırılacağı belirtildi. Nice ile sözleşmesi sezon sonunda bitecek futbolcu bu sezon 6 maçta 1 gol kaydetti.


ICARDI'YE WANDA NARA TEPKİSİ
Dans yarışmasına katıldığı için bir süredir İtalya'nın başkenti Roma'da bulunan Wanda, gözüne aldığı darbeyle yaralandı. Bunun üzerine Mauro Icardi, çocuklarıyla birlikte sürpriz yaparak özel jetiyle Roma'ya gitti. Bu anları da, "Roma'da annemize sürpriz yolculuk" notuyla paylaştı. Kavuştukları andan kareleri paylaşan Wanda da, "Roma'da sürpriz" notunu ekledi. Icardi'nin sürprizi sosyal medyada geniş yer buldu. Sarı-Kırmızılılar'da attığı gollerle adından söz ettiten Icardi'nin İtalya'ya seyahati taraftarları da ikiye böldü. Galatasaray taraftarı, Çarşamba günü oynanacak Karagümrük maçı öncesinde İtalya'ya uçan Icardi'yi eleştirdi. Sosyal medyadaki taraftarlar, Icardi'nin İtalya'ya gidişini zamansız buldu.


OKAN BURUK'TAN İKİ YILDIZA UYARI
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Fenerbahçe derbisi öncesi kart sınırında bulunan Sacha Boey ve Davinson Sanchez ile özel görüşme gerçekleştirerek Fatih Karagümrük karşılaşmasında daha dikkatli olmalarını istedi. Aslan, çarşamba günü Karagümrük ile karşılaştıktan sonra Pazar günü ise Fenerbahçe ile mücadele edecek.


AJAX ANGELİNO'NUN PEŞİNDE
Galatasaray'da Leipzig'ten kiralanan Angelino konusunda önemli bir karar alındı. Sezon başında Leipzig'den kiralanan ve 20 maça çıkması durumunda 6 milyon Euro'luk zorunlu satın alma maddesi devreye girecek olan İspanyol futbolcu, son şansını Kopenhag sınavında verdi. 19 maçta görev alan ve ne hücumda de de savunmada etkili olabilen 26 yaşındaki oyuncunun kiralık sözleşmesi de feshedilecek. Yıldız sol kanat oyuncusunu Hollanda devi Ajax'ın yakından takip ettiği öğrenildi.


OLİVEİRA'NIN SÖZLEŞMESİ DONDURULUYOR!
Galatasaray, Portekizli futbolcusu Sergio Oliveira'nın gerçekleşen son idmanda göğüs kasında kopuk oluştuğunu duyurdu. Sarı-Kırmızılı Yönetim, yıldız oyuncunun ameliyat olması durumunda sözleşmesini donduracak. Portekizli yıldızın bıçak altına yatması halinde sahalardan en az 4 ay uzak kalması bekleniyor. Sahalara dönmesi uzun zaman alacağı için Sarı-Kırmızılı Yönetimin devre arasında Oliveira'nın sözleşmesini dondurarak yerine takviye yapmayı planladığı gelen haberler arasında.

ABDÜLKERİM'E VİLLARREAL KANCASI
Sarı-Kırmızılılar'ın başarılı stoperi Abdülkerim Bardakcı'yı Avrupa'nın önemli kulüpleri takibini sürdürüyor. Milli oyuncuyu yakından takip eden La Liga ekibi Villarreal'in devre arasında Galatasaray'a resmi teklif yapacağı öğrenildi. Sarı-Kırmızılılar'da Teknik Direktör Okan Buruk'un vazgeçilmezleri arasında yer alan başarılı stoper için yönetimin transfere izin vermeyeceği öğrenildi. Bu sezon 25 maçta forma giyen Abdülkerim, 2 kez rakip fileleri havalandırmayı başardı.


KARAGÜMRÜK MAÇI KAPALI GİŞE
Galatasaray taraftarı, Rams Park'ta oynanacak kritik karşılaşmaya büyük ilgi gösterdi. Galatasaray- Fatih Karagümrük maçının biletleri 5 dakika içerisinde bitti.

F.BAHÇE'Yİ YENMEK İSTİYORUZ
KAYSERİSPOR Teknik Direktörü Recep Uçar, Fenerbahçe ile 17. haftada oynayacakları maç hakkında konuştu. Uçar, "Evimizde oynadığımız maçlarda iyi bir grafik çizdik. Öz güvenimiz yerinde. Kazanmak istiyoruz" dedi.


EKREM CAN'DAN ACI HABER
Kocaelispor Asbaşkanı Ekrem Can, futbolcu keşfi için gittiği Nijerya'da yakalandığı sıtma hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 48 yaşındaki Can için kulüpler mesaj yayınladı.

OZAN KABAK'IN GOLÜ YETMEDİ
Bundeslıga'da, Leipzig evinde Hoffenheim'i 3-1 yendi. Hoffenheim'ın tek golünü milli futbolcumuz 42'de Ozan Kabak attı. Leipzig'in gollerini ise 34'te Klostermann, 70'te Forsberg ve 74'te Simakan kaydetti.

İKİ YILDIZ 15'ER SAYI ATTI
NBA'de Houston'un Memphis'i 103-96 yendiği maçta Alperen Şengün, 15 sayı, 7 ribaunt, 1 asist üretti. San Antonio'nun Lakers'ı 129-115 geçtiği maçta da Cedi Osman, 15 sayı, 2 ribaunt, 6 asist kaydetti.


EN AĞIR CEZAYI ALSINLAR
Kulüpler Birliği Vakfı ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, kulüp başkanlarıyla birlikte, Ankaragücü eski Başkanı Faruk Koca'nın saldırısına uğrayan FIFA kokartlı hakem Halil Umut Meler'i İzmir'de ziyaret etti. Halil Umut Meler'in sağlık durumunu iyi gördüğünü belirten Ali Koç, "Bu ziyaretin reklamı olmaz. Kendisine geçmiş olsun dedik, ailesiyle tanıştık. Halil Umut Meler'in her geçen gün sağlık durumu daha iyiye gidecektir. Hocamızın moralini iyi bulduk" dedi. Bu arada Halil Umut Meler'den açıklama geldi. Meler bu süreçte kendisine destek olan herkese teşekkür ederken saldırganların en ağır cezayı alması gerektiğini savundu. Açıklama şu şekilde: "Saygıdeğer Kamuoyuna... 11 Aralık 2023 tarihinde Ankara'da oynanan Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçından sonra, şahsım ve müsabakada görevli olan hakem arkadaşlarıma yönelik olarak gerçekleştirilen saldırı ve şiddet olayları hepinizin malumudur... Bu süreçlerin sonuna kadar takipçisi olacağımı ve neticesinde olayın sorumlularının/faillerinin en ağır şekilde cezalandırılmasını istediğimi bilmenizi istiyorum"

CRESPO'YA OLYMPİAKOS KANCASI KONFERANS
Ligi H Grubu'nun son maçında konuk ettiği Spartak Trnava'yı 4-0 mağlup eden Fenerbahçe, lider olarak son 16 turuna adını yazdırmıştı. Süper Lig'de de liderliğini sürdüren Sarı-Lacivertliler için sıcak bir gelişme yaşandı. Son dönemde performansını gözle görülür bir şekilde yükselten Crespo'ya talip çıktığı öğrenildi. Gelen bilgilere göre Crespo'ya teklif yapmaya hazırlanan Olympiakos, oyuncunun durumunu araştırmaya başladı. Portekizli yıldızın temsilcisinin, Olympiakos'un yeni sportif direktörü olan Pedro Alves ile Atina'da bir araya geldiği belirtildi. Sezon başında da birçok takımla adı anılan Crespo'nun geleceğine dair durumu ilerleyen günlerde belli olacak. Form tutan Crespo, son haftalarda sıklıkla ilk 11'de şans bulmaya başlamıştı.

KRUNİC AN MESELESİ
İtalyan basını, bir süredir adı sarı lacivertlilerle anılan Milan'ın 30 yaşındaki orta sahası Rade Krunic'in Fenerbahçe'ye imza atmaya yakın olduğunu ileri sürdü. Calciostyle'da yer alan habere göre, Milan Teknik Direktörü Stefano Pioli'nin, Ismael Bennacer'in takıma geri dönmesi ve Boşnak futbolcunun ekonomik isteklerini engellememek için takımdan ayrılmasına onay verdiği Krunic ile Fenerbahçe arasında anlaşma sağlandı. Haberde ayrıca Boşnak orta sahanın, evinen kira sözleşmesini geçen hafta sonlandırdığı da ifade edildi.

BECAO DIŞINDA SAKAT KALMADI
Fenerbahçe'de sakat oyuncuların birer birer takıma dönmesi teknik direktör İsmail Kartal'ın elini rahatlattı. Spartak Tırnava maçında Serdar Aziz de forma giymişti. Sarı-Lacivertli ekipte son olarak Zajc'ın ağrılarının büyük oranda geçtiği ve sakatlığı devam eden tek oyuncunun Rodrigo Becao olduğu bildirildi. Becao'nun ocak ayının ortalarında takıma katılması bekleniyor.


ORTMUND GÖZÜNÜ FERDİ'YE DİKTİ
Borusisa Dortmund Teknik Direktörü Edin Terzic, sol bek için 3 aday belirlediği ve listenin ilk sırasındaki ismin Ferdi Kadıoğlu olduğu iddia edildi. Diğer iki adayın Real Madrid'den Fran Garcia ve Chelsea'den Maatsen olduğu ifade edildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN