Herkesin aklındaki soru! Icardi mi, Dzeko mu, Aboubakar mı? TAKVİM lige damga vuran 3 süper yıldızı mercek altına aldı

Süper Lig’de şampiyonluk yarışı kadark rallık yarışı da nefesleri kesiyor. Futbol kamuoyu Icardi, Dzeko ve Aboubakar’dan hangisinin daha iyi olduğunut artışıyor... 3 yıldızın tüm rakamlarını masaya yatıran TAKVİM ayrıca usta otoritelere de "Kim iyi?" diye sordu. İstatistikleri inceleyin, yorumları okuyun, kararınızı verin!..

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Ekim 2023 Güncelleme 11 Ekim 2023, 07:02
Herkesin aklındaki soru! Icardi mi, Dzeko mu, Aboubakar mı? TAKVİM lige damga vuran 3 süper yıldızı mercek altına aldı

İÇİNDEKİLER

Süper Lig'de 8 hafta geride kalırken Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'da forma giyen golcüler takımlarını attıkları gollerle sırtlamaya devam etti. Takvim, hem sosyal medyada hem de kamuoyunda çokça tartışılan kıyaslamayı mercek altına aldı.



Cimbom'un golcüsü Mauro Icardi ligde 8 maçta 8 gol, Kartal'ın Kamerunlu yıldızı Vincent Aboubakar 8 maçta 4 gol, 1 asist ve Fenerbahçe'nin Bosna Hersekli forveti Edin Dzeko da 8 karşılaşmada 6 gol, 2 de asist üretti. Usta yazarlarımız İlker Yağcıoğlu ile Oktay Derelioğlu Aboubakar'ın, Evren Turhan ile Ulaş Özdemir ise Icardi'nin bir adım önde olduğu görüşünü paylaştı.

RAKAMLAR 'ICARDI' DEDİ
Galatasaray'ın golcüsü Mauro Icardi 8 maçın tamamında gol atarak büyük sükse yaptı. Arjantinli yıldız bu alanda Fenerbahçe'nin tecrübeli golcüsü Edin Dzeko ile Beşiktaş'ın yıldızı Aboubakar'ı solladı. 3 kez takımı G.Saray'a penaltı kazandıran Icardi, bu alanda da 1'er kez penaltı aldıran rakiplerini geride bıraktı. İsabetli şut alanında ise Kanarya'nın golcüsü Edin Dzeko öne çıktı. 16 isabetli şut atan Dzeko'yu 14 şutla Icardi ve 7 şutla Aboubakar izledi. Öte yandan hava toplarını 24 kez kazanan Dzeko, 16 kez rakiplerine geçit vermeyen Icardi ile 9 kez hava topu elde eden Aboubakar'ı bu alanda geride bırakmayı bildi.



EN YAŞLI GOLCÜ DZEKO
Avrupa'nın dev kulüplerinde forma giydikten sonra Fenerbahçe ile 2 yıllık sözleşme imzalayan Edin Dzeko, Sarı-Lacivertli takımda yıllık 4.2 milyon Euro gelir elde ediyor. 37 yaşında olmasına karşın ortaya koyduğu mücadele ve attığı gollerle takımının skor yükünü çeken Dzeko, rakiplerinden daha tecrübeli.




EN ÇOK MAAŞ ALAN
Kıyaslamaya dahil edilen 3 golcü arasında Cimbom'un yıldız ismi Mauro Icardi, yılda kazandığı 6 milyon Euro ile en çok gelir elde eden isim durumunda.



8
Vincent Aboubakar'ın skora katkı sağlayamadığı son 2 sezonda yapılan 8 karşılaşmada, Beşiktaş sadece 2 galibiyet elde edebildi.



ABOUBAKAR DAHA ÖNDE
Zor bir soru. Üçünün ortak özelliği; attıkları gollerle takımlarını sırtlamaları. Hangisinin daha iyi olduğu, kritik maçlarda, derbilerde ve Avrupa kupalarında attıkları gollerden sonra belli olacak. Şu ana kadar arkadaşlarından en az katkıyı alan, buna rağmen çok kritik goller atan Aboubakar, bir adım öne çıkıyor gibi. (İLKER YAĞCIOĞLU)



40 YILLIK G.SARAYLI GİBİ
Aboubakar, Icardi ve Dzeko büyük golcüler... Birini seçsem tercihim Icardi olurdu. Geçen sezon Galatasaray'ı şampiyon yaptı. Onu diğerlerinden ayıran en büyük özellik aidiyet duygusunun fazla olması. 40 yıllık G.Saraylı gibi. Arkadaşlarını oynatıyor, taraftarl iletişimi iyi ve onları ateşliyor. (EVREN TURHAN)



TARTIŞMASIZ MAURO ICARDİ
Tabii ki Mauro Icardi! Çünkü Arjantinli golcü, ofansif sezgileri ve son vuruş özelliği ile takımına çok önemli katkılar sağlıyor. En zor pozisyonlarda bile farkını ortaya koyuyor. Takım kötü oynarken bile kendi yarattığı pozisyonlarla sonuç alabiliyor. Ayrıca, yanındaki oyuncuları da paslarıyla oynatabiliyor. (ULAŞ ÖZDEMİR)


TERCİHİM ABOUBAKAR
Hepsi de çok iyi forvetler ama bir sıralama yapmam gerekirse Beşiktaş'ın golcüsü Aboubakar'ı tercih ederim. Nedeni ise zor pozisyonları gole çevirebilmesi ve gol vuruşlarının diğer forvet oyuncularına göre daha iyi olması. İkinci tercihim Icardi olurdu. Dzeko'yu ise sonradan oyuna alırım. (OKTAY DERELİOĞLU)

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN