Galatasaray Türkiye’ye en çok puan kazandıran takım oldu!

Galatasaray son 5 sezonda 8.625 puanla Türkiye’ye en çok puan kazandıran takım oldu. İşte sizler için derlediğimiz 7 Ekim TAKVİM gazetesi spor haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Ekim 2023 Güncelleme 07 Ekim 2023, 07:03
Galatasaray Türkiye’ye en çok puan kazandıran takım oldu!

İÇİNDEKİLER

Türkiye'yi Şampiyonlar Ligi'rde temsil eden temsilcimiz Galatasaray- Devler Ligi'ndeki performasıyla dikkat çekiyor. Lige 2-2'lik Kopenhag beraberliğiyle başlayan Sarı Kırmızılı takım daha sonra deplasmanda karşılaştığı Manchester United'ı 3-2 mağlup etmeyibaşardı. Sarı Kırmızılı takım bu başarısıyla son 5 yılda ülke puanına en çok katkı yapan takım olmayı başardı. Bu süreçte 8.625 puan toplayan Sarı Kırmızılı takımı 8.100 puanla Fenerbahçe takip etti. Rams Başakşehir 6.800 puanla üçüncü sırada yer alırken EMS Yapı Sivasspor ise topladığı 3.500 puanla en çok katkı yapan dördüncü takım oldu. Beşiktaş ise topladığı 3.250 puanla ülke puanına en çok katkı yapan beşinci takım oldu.



BURUK ROTASYONA GİDİYOR
Süper Lig'de bugün deplasmanda Antalyaspor ile karşılaşacak olan Galatasaray'da Okan Buruk'un rotasyona gideceği ve Abdülkerim, Torreira, Kerem Aktürkoğlu ve Tete'yi kulübeye çekeceği öğrenildi.

Süper Lig'de bugün deplasmanda Antalyaspor'a konuk olacak Galatasaray'da Teknik Direktör Okan Buruk'un bugünkü maçta rotasyona gitmesi bekleniyor. Buruk'un son oynanan Manchester United maçına göre kadroda 4 değişiklik yapacağı ifade ediliyor. Buruk'un defansta Abdülkerim'in yerine Nelsson'a, orta sahada ise Torreira'ın yerine ise yeni transfer Tanguy Ndombele'yi 11'de görevlendireceği öğrenildi. Deneyimli hocanın Manchester maçında forvet arkası olarak oynattığı Kerem Aktürkoğlu'nun yerine Kerem Demirbay'a, Tete'nin yerine ise Barış Alper'e forma vereceği belirtildi.



BAŞAKŞEHİR'E CITY KANCASI!
Süper Lig'de 2020-2021 sezonunda şampiyonluk ipini göğüsleyen ve zirvenin güçlü takımları arasında yer alan Rams Başakşehir için flaş bir gelişme yaşandı. City Futbol Grubu, Başakşehir'in %40'lık hissesini satın almak için resmi teklif yaptı ve görüşmelere başladı. Görüşmelerin devam ettiği ifade ediliyor. Bundesliga'nın köklü ekiplerinden Borussia Mönchengladbach'ın da yatırımcısı olan City Grubu'n bünyesinde şu takımlar bulunuyor: Manchester City, New York City, Melborne City, Yokohama F. Marinos, Montevideo City Torque, Girona FC, Schuan Jiuniu, Mumbai City FC, Lommel SK, Esparence Sportive Troyes, Palermo, Bahia, Club Bolivar City.



ALANYA GÜMRÜKTEN GEÇTİ
Trendyol Süper Lig'in 8. haftasında Corendon Alanyaspor sahasında konuk ettiği Fatih Karagümrük'ü Carlos Eduardo ve Oğuz Aydın'ın attığı gollerle 2-1 mağlup etti. 18'de sol kanattan gelişen ev sahibi atağında Novais'in ortasına iyi yükselen Eduardo'nun kafası ağlarla buluştu. 83'te Oğuz Aydın skoru 2-0 yaptı. Karagümrük'ün tek sayısı Güven'den geldi.



MILAN'I UZATMADA YIKTI
Fenerbahçe Beko EuroLeague'in ilk hafta maçında konuk ettiği Milan'ı normal süresi 76-76 biten maçta uzatma sonunda 85-82 yenerek sezona galibiyetle başladı. Ev sahibinde Wilbekin 19 sayı ile galibiyette öne çıkarken, Mirotic'in 27 sayısı yenilgiyi önleyemedi.



KALBİMİN EN MÜSTESNA YERİNDESİNİZ
Beşiktaş'ta yardımcı antrenör Burak Yılmaz, sosyal medyadan Şenol Güneş'e veda etti. Yılmaz, "Bu satırları yazmak zor. Bugün Burak Yılmaz buralardaysa emeğiniz büyük hocam. Hem bana, hem Beşiktaş'a hem de Türk futboluna çok şey kattınız. Hayatım boyunca yeriniz, kalbimin en müstesna yeridir. Yolunuz açık olsun hocam. Öğrenciniz Burak Yılmaz" açıklaması yaptı.



HERKES KENDİNE YAKIŞANI YAPAR
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Beşiktaş-Lugano maçını izlemek için gittiği Dolmabahçe'de yaşadıkları hakkında konuştu. Kendisine yönelik protestolar ve küfürler için konuşan Büyükekşi, "Biz TFF yönetimi olarak takımlarımızın Avrupa maçlarına gitmeye çalışıyoruz. Beşiktaş maçı da onlardan biriydi. Beklemediğimiz ve üzüldüğümüz bir ortamla karşılaştık. Yaşananlar, organize bir olaydı. Herkes kendine yakışanı yapar. Sayın Bakan da üzüntülerini iletti. Kendisiyle de konuşup, oradan ayrıldık" dedi. Büyükekşi'nin, yaşananlar sebebiyle Ahmet Nur Çebi'ye parmağını salladığı görüntüler Beşiktaş taraftarlarının tepkisini çekmişti.



FENER FORVET ARIYOR!
Fenerbahçe'de devre arası Michy Batshuayi ile yolların ayrılması bekleniyor. Belçikalı forvetin sürekli yedek kalması ve bunu sorun etmesi nedeniyle ayrılığın gerçekleşmesine kesin gözüyle bakılıyor. Bilindiği gibi yıldız oyuncu, yaz transfer sezonunun son günlerinde İngiliz ekibi Nottingham Forest'tan teklif almış ancak transfer gerçekleşmemişti. Bilindiği gibi Fenerbahçe Başkanı Ali Koç geçtiğimiz günlerde katıldığı bir TV programında Batshuayi ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Koç, "Batshuayi'ye son dakika bir teklif geldi, onun da orada bitmemiş bir hikayesi var. Kaldığı için çok mutluyum" ifadelerini kullanmıştı. Sarı-Lacivertliler'in Ocak ayı transfer döneminde bir forvet oyuncusunu kadrosuna katacağı ve bunun için çalışmalara başladığı belirtildi. Fenerbahçe futbol direktörü Mario Branco'nun golcü transferi için arayışlara başladığı ve önemli yıldızlarla temasa geçtiği bildirildi.



HER 54 DAKİKADA BİR KATKI VERİYOR
Kanarya'nın Norveçli yıldızı Joshua King, Spartak Trnava maçında attığı iki golle dikkatleri çekti. Tecrübeli oyuncu bu sezon İsmail Kartal ile adeta yeniden doğdu. King, bu sezon sadece 375 dakika sahada kalıp 4 gol, 3 asistle toplam 7 gole direkt katkı yaptı. Sarı-Lacivertliler'in yıldız oyuncusu her 54 dakikada bir gole katkı veriyor. Avrupa kupaları kariyerinde grup aşamaları ve sonrasındaki ilk golünü Spartak Trnava ağlarına gönderen Norveçli yıldız, Konferans Ligi gruplarındaki ilk isabetli şutunu gole çevirmeyi başardı.



İSMAİL KARTAL'DAN MÜTHİŞ SERİ
Fenerbahçe'deki 3. macerasına kusursuz başlayan İsmail Kartal, yeni sezona 15'te 15 yaparak girdi. Kartal, Fenerbahçe'nin başında son 25 maçta kaybetmedi. Tecrübeli teknik adam söz konusu periyotta 23 galibiyet, 2 beraberlik elde etti. İsmail hoca, 25 maçlık namağlup serisinde Beşiktaş ve Karagümrük ile berabere kaldı. Sarı-Lacivertliler, geçen sezondan bu yana oynadığı son 20 Avrupa maçında ise 16 galibiyet ve 3 beraberlik alırken, sadece 1 kez mağlup oldu. Kanarya, Avrupa'daki son mağlubiyetini Sevilla'ya karşı yaşadı. Fener o maçı 2-0 kaybetti. Bu sezon Zimbru, Maribor ve Twente'yi 2'şer kez deviren Fener, Konferans Ligi grup aşamasında ise Nordsjaelland ve Spartak Trnava'yı yendi.

HAFTANIN GOLÜ BRUMA'DAN
Fenerbahçe'nin sezon başı Braga'ya sattığı Bruma, performansıyla büyülüyor. Bruma'nın Devler Ligi'nde Union Berlin'e attığı gol, organizasyonda haftanın golü seçildi.

OOSTERWOLDE'YE YAKIN TAKİP
Portekiz devi Benfica, bu sezon müthiş bir çıkış yakalayan Hollandalı sol bek oyuncusu Jayden Oosterwolde'yi Kasımpaşa maçında tribünden izleyecek.

YENİ YARDIMCI ŞAHİN
Türkiye'nin yeni Teknik Direktörü Vincenzo Montella'nın yardımcıları belli oldu. Montella'nın teknik direktörlük kariyerinin başından beri kendisiyle çalışan Daniele Russo ile, uzun yıllar Fenerbahçe ve A Milli Takım forması giyen eski futbolcu Selçuk Şahin, İtalyan teknik adamın yardımcı antrenörleri oldu.

MONTELLA'DAN KENAN HAMLESİ
İtalyan Teknik Direktör Vincenzo Montella, Türkiye'nin UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde karşılaşacağı Hırvatistan ve Letonya maçlarının kadrosunu belirledi. Yukatel Adana Demirspor kalecisi Ertaç Özbir ve Juventus'tan Kenan Yıldız ilk kez A Milli Takım aday kadrosuna davet edildi. 12 Ekim'de deplasmanda Hırvatistan, 15 Ekim'de Letonya ile Konya'da karşılaşacak olan Milliler, 8 Ekim Pazar akşamı Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde toplanacak. Ay-Yıldızlılar, Hırvatistan maçının hazırlıklarına 9 Ekim Pazartesi günü yapacağı antrenmanla başlayacak.

HAFTANIN GOLÜ ABOUBAKAR'DAN
UEFA Konferans Ligi'nde haftanın golü ödülü sahibini buldu. Konferans Ligi hesabından yapılan açıklamada, Beşiktaş'ın golcüsü Vincent Aboubakar'ın Lugano'ya attığı kafa golünün bu ödüle layık görüldüğü ifade edildi.

58 YIL SONRA DEJAVU YAŞANDI
Lugano'ya 10 dakika içinde 2-0 öndeyken 3-2 kaybeden Beşiktaş, benzer durumu 1964- 1965 sezonunda G.Saray'a karşı da yaşamıştı. 14 Şubat 1965 tarihindeki maçta Siyah-Beyazlılar'ın gollerini Yusuf Tunaoğlu ve Coşkun Ehlidil atarken, Cimbom ise Metin Oktay'ın penaltısı ile 60'da farkı bire indirmiş, 61 ve 70'te ise Tarık Kutver'in golleriyle 3-2 gülmüştü.
EN ERKEN ÜÇÜNCÜ AYRILIK
Şenol Güneş'in 7. haftada ayrılması Beşiktaş tarihinde sezonu açan teknik direktörler arasında en erken üçüncü ayrılış oldu. Daha önce 2 maçta görev alan Milovan Ciric ile 15 maça çıkan Karl Heinz Feldkamp da aynı kaderi yaşamıştı.

BEŞİKTAŞ İÇİN HEP HAZIRIM
Kara Kartal'da teknik direktör adaylarından biri olan Rıza Çalımbay, Beşiktaş ile ilgili konuştu. Siyah-Beyazlılar'dan kendisine henüz bir teklif gelmediğini dile getiren Çalımbay, "Kulüpte yaşananlar sıcaklığını koruyor. Bana şu ana kadar gelen herhangi bir teklif yok. Tabii ki teklif gelirse oturur, konuşuruz. Beşiktaş için her zaman göreve hazırım" diye konuştu.

HASAN ARAT'IN GÖZÜ BAŞKANLIKTA
Süleyman Seba döneminde ikinci başkanlık görevini yapan Hasan Arat, Beşiktaş'taki seçim kararının ardından sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Arat, yaptığı paylaşımda, "Büyük Beşiktaş camiası, kulübümüzün olağanüstü seçim kararı açıklaması camiamıza hayırlı olsun. Çıktığımız yol artık tüm Beşiktaşlılar'ın yoludur" ifadesini kullandı.

ASLAN'DA MUSLERA ŞOKU
Trendyol Süper Lig'de bugün deplasmanda Antalyaspor ile karşılaşacak olan Galatasaray'da sakatlığı bulunan Fernando Muslera'nın forma giyme ihtimalinin düşük olduğu öğrenildi.

TARİHİ BİR GALİBİYET
Galatasaray'ın İspanyol yardımcı teknik direktörü Ismael García, "Bizim için Old Trafford'da kazanmak tarihi bir anlam taşıdı, ancak Cumartesi günü (bugün) Süper Lig'de eşit derecede önemli bir maçımız var. İki farklı turnuva oynadığınızda en çok üzerinde çalıştığınız şey takımın yeniden hazır hale getirmek oluyor"dedi. Garcia Icardi için ise "Fark yaratan bir oyuncu" ifadesini kullandı.

SERİYİ ERZURUM BİTİRDİ
Trendyol 1. Lig'in 8. haftasında Kocaelispor sahasında konuk ettiği Erzurumspor ile 1-1 berabere kaldı. Kocaelispor 12. dakikada Beridze'nin attığı golle 1-0 öne geçti ve ilk yarı bu skorla sona erdi. İkinci yarıya etkili başlayan konuk takım 49. dakikada Muhammed Özhan'la skoru eşitledi. Bu sonuçla ligde son 5 maçını kazanan Kocaelispor'un serisi de sona erdi.

EFELER'DEN İKİNCİ GALİBİYET
A Milli Erkek Voleybol Takımı, Japonya'da düzenlenen Paris 2024 Olimpiyat Oyunları Elemeleri B Grubu beşinci maçında Finlandiya'yı 3-2 mağlup etti. Filenin Efeleri, bu sonuçla B Grubu'nda 2. galibiyetini aldı.

SÖZLEŞMESİ FESHEDİLEBİLİR
Fransız basını Juventus'un, geçiçi men cezası alan Paul Pogba'nın kontratını feshetmeyi düşündüğünü öne sürdü. 30 yaşındaki futbolcunun Juve ile olan kontratı 2026'da sona erecek.

MİTOMA'YA YENİ KONTRAT
İngiliz basını Brighton'ın, Premier Lig kulüplerinin hedefinde olan 26 yaşındaki Japon kanat oyuncusu Kaoru Mitoma ile yeni sözleşme konusunda anlaşma sağlamaya yakın olduğunu iddia etti.

ARABİSTAN'DA DÜDÜK ÇALACAK
TFF, Halil Umut Meler'in Suudi Arabistan Futbol Federasyonu tarafından yapılan özel davet ve MHK onayıyla bugün Al Okhdood-Al Hilal arasında oynanacak mücadelede yöneteceğini duyurdu.

LİG'DE 3 MAÇ DAHA VAR
Süper Lig'de bugün 3 maç daha oynanacak. 13.30'da Pendik, Sivasspor'u, 16.00'da Ankaragücü, Kayserispor'u, 19.00'da Başakşehir, Gaziantep FK'yı konuk edecek. Maçlar beIN Sports'dan yayınlanacak.

PULAT DÖNEMİ KAPANDI
Trendyol 1. Lig ekiplerinden Adanaspor, teknik direktör Özhan Pulat ile karşılıklı anlaşılarak yolların ayrıldığını duyurdu. Truncu-Beyazlı kulüpten yapılan açıklamada Pulat'a emekleri için teşekkür edildi.

BAYERN KRATZİG'LE UZATTI
Bayern Münih, 20 yaşındaki sol beki Frans Kratzig'in sözleşmesini 2027 yılına kadar uzattığını duyurdu. Krätzig, Bundesliga'da ilk kez eylül ayındaki 7-0 kazanılan Bochum maçında forma giymişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN