Sacha Boey’a kötü haber! EURO 2024 Elemeleri maçlarının kadrosuna çağrılmadı

Cimbom'da forma giyen Sacha Boey, Fransa'nın Hollanda ve İskoçya ile oynayacağı EURO 2024 Elemeleri maçlarının kadrosuna çağrılmadı. İşte sizler için derlediğimiz 6 Ekim TAKVİM gazetesi spor haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Ekim 2023 Güncelleme 06 Ekim 2023, 06:58
Sacha Boey’a kötü haber! EURO 2024 Elemeleri maçlarının kadrosuna çağrılmadı

İÇİNDEKİLER

Cimbom'da forma giyen Sacha Boey, Fransa'nın Hollanda ve İskoçya ile oynayacağı EURO 2024 Elemeleri maçlarının kadrosuna çağrılmadı. Fransa'nın teknik direktörü Didier Deschamps, "Boey gibi takip ettiğimiz başka oyuncular da var. Şu an için doğru kadroyu seçtik. Fakat; yeni tercihlere de kapımız açık" dedi. Boey, aldığı kötü haberin ardından sosyal medyadan üzüntü duyduğunu belirten bir fotoğraf paylaştı. G.Saray ise "Dünyanın en iyilerinden biri olduğunu biliyoruz" paylaşımıyla Boey'a destek verdi.



HACİVAT-KARAGÖZ TİYATROSU
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, sponsorluk anlaşmasında konuştu. Fenerbahçe ile ilgili mesajlar veren Özbek, Sarı-Lacivertliler'in başkanı Ali Koç'un Sözcü TV'de Uğur Dündar'ın sunduğu programa katılması hakkında, "Enteresan bir televizyon programı. Divan Başkanı moderatör, Başkan Koç da cevaplayan kişi. Bu program bana Hacivat ile Karagöz'ü hatırlattı. Her şeyden önce tasarlanmıştır, hazırlanmıştır. Hacivat ile Karagöz de böyle bir şeydi" dedi. "Bu olaylar artık orta oyunu seviyesine döndü" diyen Özbek ayrıca, "Hem sistemi hem de TFF'yi baskı altına almaya çalışan bir başkan var. Aynı zamanda Kulüpler Birliği Başkanlığı yapıyor. Eğer ithamların doğruysa gerekçeleri ortaya koyman lazım. Ali Koç, Kulüpler Birliği Başkanı olarak bence daha fazla kucaklayıcı olmalı" ifadesini kullandı.



MESAJ SAVAŞLARI
F.Bahçe Kulübü, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in açıklamalarının ardından sosyal medyadan paylaşım yaptı. Paylaşımda, "Günün sözü: Olay mahalline ilk suçlu geldi. Her zamanki gibi" denildi. Sarı-Kırmızılı kulüp ise daha sonra Şampiyonlar Ligi sosyal medya hesabının Manchester United zaferinin ardından yaptığı paylaşımı alıntılayarak, "Şişşşşttt!" ifadesini not düştü Devler Ligi'ndeki üçlü kullanıldı.



EFES'TEN KÖTÜ START
Turkısh Airlines EuroLeague'de 2023-24 sezonu heyecanı, dün başladı. Temsilcimiz Anadolu Efes, ligdeki ilk maçında Barcelona'nın konuğu oldu.

Karşılaşmaya Derek Willis'in köşe üçlüğüyle başlayan Anadolu Efes, ardından Jan Vesely ve Tomas Satoransky'nin sayılarına engel olamayınca ilk bölümü 4-3 geride geçti. Anadolu Efes, ilk çeyreği geride kapattı: 22-19. kinci çeyreğe etkili bir başlangıç yapan Barcelona, Willy Hernangomez ve Dario Brizuela'dan gelen sayılarla etkili oldu ve ikinci periyodu 40-34 önde bitirdi.

Üçüncü periyotta Beaubois ve Elijah Bryant'ın sayılarıyla farkı bire kadar indiren temsilcimiz, Jokubaitis ve Jan Vesely'i durduramayınca son bölüme 69-64 geride girdi. Son çeyrekte Willy Hernangomez ve Jabari Parker maçı kopardı: 91-74.

ALANYA'NIN KONUĞU KARAGÜMRÜK
Süper Lig'de bugün 1 maç daha oynanacak. Corendon Alanyaspor, Alanya Oba Stadı'nda VavaCars Fatih Karagümrük'ü, konuk edecek. Saat 20.00'de başlayacak mücadeleyi Direnç Tonusluoğlu yönetecek.

F.BAHÇE AVRUPA SAHNESİNDE
THY Avrupa Ligi'nde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, İtalya ekibi EA7 Emporio Armani Milan'ı ağırlıyor. Saat 20.45'te başlayacak ilk hafta mücadelesi Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda oynanacak.

ERCÜMEN'A YENİ SPONSOR
Kalyon Enerji, Şahika Ercümen'in Cumhuriyet'in 100. yılına ithaf ettiği ve dünya rekoru denemesi yapacağı dalışa sponsor oldu. Kalyon Enerji CEO'su Murtaza Ata, "Denizde de sınırları kaldıracağız" dedi.

HEDEFİMİZ AVRUPA'DA ŞAMPİYONLUK
G.Saray Sportif A.Ş Başkanvekili Erden Timur, Şampiyonlar Ligi hedefleri hakkında açıklama yaptı. Timur, "Manchester United galibiyeti gurur verici. Hedefimiz gidebildiğimiz yere kadar gitmek. Önümüzdeki yıllardaki hedefimiz Avrupa'da şampiyonluk" dedi. Ayrıca Timur, United deplasmanında havalimanında giriş ve çıkışta İngiliz yetkililerinin tavırlarıyla ilgili olarak da "Terbiyesiz ve hadsizce davrandılar. Konuyu gerekli yerlere bildirdik. Bu ülkemize karşı bir tavırdı" dedi.

GÖZTEPE KALESİNİ KAPATIYOR
Göztepe, Trendyol 1. Lig'de ilk 7 haftada dış sahada gol yemeyen tek takım konumunda bulunuyor. Hafta sonu Bolu ile deplasmanda karşılaşacak olan İzmir ekibi kalesini yine gole kapatıp 3 puanı kapmak istiyor.

1930 Bafraspor çok iddialı
Samsun Süper Amatör Ligi ekibi 1930 Bafraspor'un yeni teknik direktörü Polat Özkan, ilk antrenmanını yaptı. Başkan Gökhan Göz de geleceğe güvenle baktıklarını ve başarılı olacaklarını dile getirdi.

MARK CAVENDİSH DE KATILIYOR
Fransa Bisiklet Turu'nda 34, Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda 11 etap zaferi ile rekor ortağı olan Britanyalı ünlü sprinter Mark Cavendish, beşinci kez Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nda yarışacak.

FENER'İN KONUĞU HATAY
ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 5. haftası, bugün start alacak. Haftanın açılış maçında son şampiyon Fenerbahçe Alagöz Holding, saat 18.00'de Hatay Büyükşehir Belediyespor'u konuk edecek.

FIRTINA'NIN SİLAHI ONUACHU
Trabzonspor'un Nijeryalı golcüsü Paul Onuachu, Adana Demirspor karşısında takımın en önemli gol silahı olacak. 2014/15'ten bu yana Trabzonspor formasıyla çıktığı ilk üç Süper Lig maçında en fazla gole katkı yapan isim olan (3 gol, 1 asist) Onuachu, Adana Demirspor karşısında da bu istikrarı devam ettirmek istiyor.

DOĞAN'DAN BAK'A ZİYARET
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'ı makamında misafir etti. İki ismin, kulüplerin bakanlığa bağlanma sürecini ve tüzük tadilat kongreleri hakkında konuştuğu öğrenildi. Stadyumların kulüplere kiralanması ve yaşanan yasal zorlukların aşılması durumunda görüşüldüğü belirtildi. Ayrıca, bakanlık geçtiğimiz günlerde sponsorluk ücretinin yüzde 25'ini talep etmişti. Toplantıda bu konunun da konuşulduğu kaydedildi.

YÜZ NUMARA OLAY
Lamine Yamal, Şampiyonlar Ligi'nde Porto-Barcelona maçının 71. dakikasında tuvalete gitmek için sahayı terk etti. 80. dakikada Marcos Alonso, Yamal yerine oyuna dahil oldu. O sırada Barcelona, yaklaşık 10 dakika boyunca sahada 10 kişi oynadı. Barcelona Teknik Direktörü Xavi, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, "Yamal hastaydı. Bir hastalıktan dolayı acı çekiyordu. Bir süredir bunu bana söylüyordu. Oyun durunca tuvalete gitmek istedi, ben de hemen geri gelmesini istedim. Gitti ve geri dönmedi" dedi. Yamal'ın ishal olduğu öğrenildi. Maçı kazanan ekip ise 1-0'lık sonuçla Barcelona oldu.

MÜTHİŞ HEYECAN
Trabzonspor, Süper Lig'in 8. haftasında bugün deplasmanda Adana Demirspor ile karşılaşacak. Yeni Adana Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı Kadir Sağlam yönetecek. Bordo-Mavililer geçen hafta evinde Pendikspor'u 2-1 mağlup etmişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN