Fırtına'ya soğuk duş! Trabzonspor iki farkla öne geçtiği maçta Hatayspor'a kaybetti

Trabzonspor, 44’te Visca ve 62’de Onuachu’nun golleriyle 2-0 öne geçti. Hatay, 72’de Rivas, 88’de Lamkel Ze ve 90+6’da Bashiru ile geri döndü. İngiliz ekibi Southampton'dan kiralanan Nijeryalı golcü Paul Onuachu, Trabzonspor kariyerine harika başladı. Beşiktaş maçında 1 gol atan futbolcu, Hatayspor maçında da 1 gol 1 asistlik katkı yaptı. 2.01'lik yıldız böylece Fırtına'da 2 gol, 1 asiste ulaşmış oldu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Eylül 2023 Güncelleme 26 Eylül 2023, 07:01
Fırtına’ya soğuk duş! Trabzonspor iki farkla öne geçtiği maçta Hatayspor’a kaybetti

İÇİNDEKİLER

Trabzonspor Hatayspor'a karşı 2-0 öne geçtiği maçta 3-2 kaybetti. 17. dakikada Lamkel Ze'nin ortasına Strandberg'nin vuruşunda, top savunmaya çarparak az farkla kornere çıktı. Dakikalar 44'ü gösterdiğinde ise Trabzonspor golü buldu.

Orta sahada Onuachu'nun kafayla indirdiği topta Boşnak yıldız Edin Visca, ceza sahasına girdikten sonra yaptığı vuruşla topu ağlarla buluşturdu: 0-1.

24 DAKİKADA 3 GOL BULDU
45+3'te Trabzonspor'un Kuzey Makedonyalı yıldızı Enis Bardhi'nin ceza sahası sol çaprazdan yaptığı vuruşta, kaleci Erce Kardeşler iki hamlede topa sahip oldu. 55'te Rivas'ın sol kanattan ortasına arka direkte Lamkel dokundu, top direkten döndü.

62'de Eren Elmalı'nın pasında topla buluşan Onuachu kale önünden affetmedi: 0-2. Dakikalar 72'ye gösterdiğinde Hatayspor farkı 1'e indiren golü buldu. Rivas gelişine çok sert vurdu, Uğurcan'ın müdahelesi yetersiz kaldı: 1-2. 88'de Bashiru'nun şutuna ayak koyan Lamkel Ze durumu 2-2 yaptı. 90+6'da Hatayspor'da Bashiru, attığı golle takımına galibiyeti getirdi: 3-2.

BENKOVİC: HAYAL KIRIKLIĞI YAŞIYORUZ
Trabzonspor'un Hırvat stoperi Benkovic maç sonu açıklamasında, "Büyük hayal kırıklığı yaşatan bir sonuç. Maçı daha da iyi kontrol edebilirdik. Futbol böyle! Bazen istemediğiniz sonuçlar alabiliyorsunuz. 2-0'dan sonra iyi bir kontrol yapamadık" dedi.



BEN DE BİLMİYORUM!
Trabzonspor Teknik Direktörü Nenad Bjelica, "70 dakikalık bölümde gayet iyi bir oyun ortaya koyduk. 2-0 öne de geçtik. Sonrasında ne olduğunu ben de bilmiyorum. Trabzonspor gibi bir takımda böyle şeylerin olmaması gerekiyor" dedi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Nenad Bjelica, Hatayspor'a deplasmanda 3-2 kaybettikleri maçın ardından değerlendirmelerde bulundu. İlk 70 dakikalık oyundan memnun olduğunu dile getiren Hırvat çalıştırıcı, takımdaki düşüşe dikkati çekti.

Bjelica, "Öncelikle rakibimiz Hatayspor'u tebrik ederim. 70 dakikalık bölümde gayet iyi bir oyun ortaya koyduk. 2-0 öne de geçtik.

Sonrasında ne olduğunu ben de bilmiyorum. Düşüş yaşadık. O düşüşten sonra rakibimiz 3 gol buldu. Maalesef maçı kaybettik.

Trabzonspor gibi bir takımda böyle şeylerin olmaması gerekiyor. Bir sonraki maçta bu hataları tekrarlamamak adına çalışacağız. Bu maçı detaylı inceleyeceğiz. Her maçtan sonra yaptığımız analizi detaylı şekilde yapacağız" ifadelerini kullandı.

ONUACHU FIRTINA GİBİ BAŞLADI
İngiliz ekibi Southampton'dan kiralanan Nijeryalı golcü Paul Onuachu, Trabzonspor kariyerine harika başladı. Beşiktaş maçında 1 gol atan futbolcu, Hatayspor maçında da 1 gol 1 asistlik katkı yaptı. 2.01'lik yıldız böylece Fırtına'da 2 gol, 1 asiste ulaşmış oldu.

SERİSİ 27 MAÇA ÇIKTI!
Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel, futbolculuk ve teknik direktörlük kariyerinde Trabzonspor'a rakip olduğu 27 Süper Lig maçında mağlubiyet yaşamadı. Söz konusu süreçte Demirel, 16 galibiyet elde ederken, 11 kez de sahadan beraberlikle ayrıldı. Maçtan sonra konuşan Demirel, "Çok duygu yüklüyüm. Bu takım gerçekten hak ettiği yerlere gelecek" diye konuştu.

ŞEKER'E BÜYÜK TEPKİ
Bordo-Mavililer, maçın hakemi Burak Şeker'e büyük tepki gösterdi. Trabzonspor cephesi, Hatayspor'un 2. golünden önce Dadashov'un topu eliyle kontrol ettiğini iddia etti.

BİR GOLCÜ İLE GÖRÜŞME HALİNDEYİM
Fırtına'nın Başkanı Ertuğrul Doğan, Tivibu Spor'a konuştu. Doğan, "Transferde teknik heyetle koordineliydik. Hocamızın onay vermediği hiç kimseyi almadık" dedi. Yunan yıldız Anastasios Bakasetas için, "Ciddi bir teklif verdik. Düşüneceğini söyledi. Takımda tutmak istiyoruz" diyen Ertuğrul Doğan, golcü transferi hakkında da açıklama yaptı. Başkan Doğan, "Hocamızın istediği isimlerden biri Petkovic'ti. 3 isimden 2'si vardı. Bir golcüyle görüşüyorum" dedi.

ÖMÜR'DEN İKİNCİ DALYA
Trabzonspor forması giyen Abdülkadir Ömür, Hatayspor maçına ilk 11'de başladı. Fırtına'daki 200. maçına çıkan Ömür, ikinci kez dalya dedi. 24 yaşındaki yıldız, Trabzonspor'da 25 gol attı, 33 de asist üretti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN