Stefan Kuntz'a veda! Milli Takım'da Vincenzo Montella dönemi başlıyor

TFF yönetimi dün Stefan Kuntz’la bir araya gelerek yolları karşılıklı olarak ayırdı. Bu gelişmenin ardından 2026 yılına kadar anlaşma sağlanan Milli Takım’ın yeni teknik direktörü Vincenzo Montella, İstanbul’a ayak bastı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Eylül 2023 Güncelleme 21 Eylül 2023, 07:01
Stefan Kuntz’a veda! Milli Takım’da Vincenzo Montella dönemi başlıyor

İÇİNDEKİLER

MİLLİ Takım'da yeni dönem başladı... Stefan Kuntz'la yollarını ayıran Türkiye Futbol Federasyonu, Vincenzo Montella ile anlaşma sağladı. Dün TFF'nin Riva'daki merkezinde çok hareketli saatler yaşandı. Üst üste alınan kötü sonuçların ardından eleştiri oklarının hedefi olan Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile bir araya geldi.

TEŞEKKÜR MESAJI YAYINLANDI
Yapılan kısa görüşmenin ardından Alman hoca ile yolların ayrıldığı duyuruldu. Açıklamada, "Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz ile bugün yapmış olduğu değerlendirme toplantısının ardından Sayın Kuntz ile iyi niyet ve profesyonellik çerçevesinde yolların ayrılması konusunda mutabakata varmıştır. Sayın Kuntz'a, A Milli Futbol Takımımıza yaptığı katkılar için teşekkür eder, bundan sonraki hayatında başarılar dileriz" ifadesi kullanıldı.

ADANA DEMİRSPOR'DA YILDIZINI PARLATTI
Bu gelişmeden kısa bir süre sonra, Milli Takım'ın yeni teknik direktörü Vincenzo Montella, İstanbul'a ayak bastı. Son olarak Adana Demirspor'u çalıştıran ve performansıyla göz dolduran İtalyan hoca ile 2026 yılına kadar anlaşma sağlandı. Montella'nın kısa süre içinde resmi sözleşmeyi imzalaması bekleniyor.



MONTELLA KİMDİR?
Futbolculuk döneminde Serie A ve milli takımın önemli isimleri arasında yer alan Vincenzo Montella özellikle Roma ve Sampdoria forması altındaki performansıyla alkış topladı. Futbolculuk kariyerine nokta koyduktan sonra teknik adamlığa çok hızlı bir giriş yapan İtalyan hoca Roma'daki altyapı macerasının ardından başkent ekibinde teknik direktörlüğüne getirildi. Ardından sırasıyla Catania, Fiorentina, Sampdoria, Milan, Sevilla ve tekrar Fiorentina'yı çalıştıran Montella, 2021-22 sezonunda Adana Demirspor'un teknik direktörü oldu. Başarılı hoca Akdeniz ekibinde 76 maçta görev yaptı ve 1.72 puan ortalaması yakaladı.

Vincenzo Montella, Adana Demirspor'da oynattığı hücum futboluyla dikkat çekti. İtalyan teknik adam, görevde kaldığı süre boyunca oynattığı futbolla akıllarda kaldı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN