Türkiye 49'da Ermenistan'a soğuk duş etkisi yaşattı! Evimizde 2 puan bıraktık: "Özeleştiri yapmak gerekiyor"

İlk yarıda fırsatları cömertçe harcayan A Milliler, ikinci yarıya tutuk başladı. 49’da Dashyan’ın golü adeta soğuk duş etkisi yaşattı. Gol sonrası toparlanan ve baskıyı artıran Ay-Yıldızlılar, 88’de Bertuğ ile beraberlik golünü bulsa da kalan süre galibiyete yetmedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Eylül 2023 Güncelleme 09 Eylül 2023, 07:01
Türkiye 49’da Ermenistan’a soğuk duş etkisi yaşattı! Evimizde 2 puan bıraktık: Özeleştiri yapmak gerekiyor

İÇİNDEKİLER

A milli Futbol Takımımız, Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Ermenistan ile evinde 1-1 berabere kaldı. 14'te Barış Alper Yılmaz, kaleci Chancharevich ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ağlara gönderemedi. 24'te Barış Alper Yılmaz yine kaleci ile karşı karşıya kaldı. Vuruşu üstten auta gitti.

ÖNEMLİ FIRSATLARI HARCADIK
33'te Hakan Çalhanoğlu'nun pasında Kerem Aktürkoğlu müsait pozisyonda topu dışarı gönderdi. Milliler ilk yarıda gol yollarında etkisizdi. 39'da Cenk Özkaçar'ın kafa vuruşu az farkla dışarı çıktı.



SAVUNMADAN BÜYÜK HATA
49'da Ermenistan atağında Çağlar ve Cenk Özkaçar'dan seken topu iyi takip eden Dashyan topu filelere gönderdi: 0-1... 55. dakikada Cengiz Ünder'in vuruşu kale dibinden dışarı çıktı.



İLK MAÇINDA GOLLE TANIŞTI
88'de aradığımız golü bulduk. Halil Dervişoğlu'nun şutu kaleciden sekti. Dönen topu Bertuğ Yıldırım filelere gönderdi: 1-1. Genç yıldız ilk milli maçında golle tanıştı. Maç berabere sonuçlandı.



YURT DIŞINI İSTİYORUZ
TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Fenerbahçe-Galatasaray ile arasında oynanacak Süper Kupa maçı ile ilgili, "Süper Kupa maçını Türkiye'de değil yurt dışında oynatmak istiyoruz. Suudi Arabistan ile ilk görüşmeyi yaptık. İngiltere olabilir, Katar olabilir. Ön görüşmeleri yapıyoruz" dedi.



ÖZELEŞTİRİ YAPMAK GEREKİYOR
A Milli Takım Teknik DirektörüS tefan Kuntz, "Ermenistan'a karşı 1-1 berabere kalıyorsanız özeleştiri yapmak gerekiyor" diye konuştu
Türk Milli Takım Teknik Dirketörü Stefan Kuntz, Ermenistan maçı sonrasında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Alman teknik adam, "Ermenistan'a karşı 1-1 berabere kalıyorsanız özeleştiri yapmak gerekiyor. Sakin kafayla analiz yapmaya ve kenarda doğru kararı vermeye çalışıyorum. Elimizden geleni yaptığımız düşünüyorum" dedi.

ÇALHANOĞLU: ÖFKELİYİM
Kuntz, "İlk devre aslında istediğimiz oyunu gösterdik. 5-6 pozisyonumuz vardı. İlk devrede sadece golü bulamamamızı eleştirebilirim" ifadelerini kullandı. Ermenistan maçı sonrası konuşan kaptan Hakan Çalhanoğlu ise, "Öfkeliyim! İtalya'dan formda gelmiştim. Ama burada Ermenistan ile berabere kalıyorsak, bunu eleştirmemiz lazım" diye konuştu. Yıldız oyuncu Eskişehir Stadı'nın çiminin de oyunlarını etkilediğini sözlerine ekledi.


ÜMiTLER 90+6'DA YIKILDI
Türkiye U21 Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası Elemeleri'ndeki ilk maçında İrlanda Cumhuriyeti'ne deplasmanda 3-2 kaybetti. A Spor'dan canlı yayınlanan maçta gollerimizi Kenan Yıldız (pen.) ve Cihan Çanak kaydetti. İrlanda'nın galibiyet golünü 90+6'da Emakhu kaydetti.

ESKİŞEHiR'DE MÜTHİŞ COŞKU
A Milli Takımımız'ın Eskişehir'de oynadığı Ermenistan maçına ilgi oldukça fazlaydı. Bando Es-Es de tribünden milli takıma destek verdi. Taraftarın yoğun ilgi gösterdiği maçta tribünler ise Türk bayraklarıyla donatıldı. Maçı Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi de izledi.

KUNTZ'A BÜYÜK TEPKi!
A Milliler Ermenistan ile 1-1 berabere kalarak Avrupa Şampiyonası yolunda fırsat tepti. Sosyal medyadaki futbolseverler Stefan Kuntz'a büyük tepki gösterdi. Alman teknik adamın tercihlerini eleştiren vatandaşlar, "Stoper oynayan Cenk Özkaçar sol bekte oynadı. Santrafor olmayan Barış Alper Yılmaz ise golcü olarak görev aldı. Yanlış tercihlerle önemli bir fırsatı harcadık" yorumları yaptı.

HIRVATiSTAN FARKA KOŞTU
Grubumuzdaki diğer maçta Hırvatistan sahasında Letonya'yı adeta gole boğdu: 5-0. Hırvatistan'ın gollerini adı Trabzonspor ile de anılan Petkovic (2), Ivanusec, Kramaric ve Palasic kaydetti. Hırvatistan, D Grubu'nda oynadığı 3 maçta ikinci galibiyetini elde etti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN