Beşiktaş evinde Sivasspor'u ağırlayacak

Trendyol Süper Lig’in 4. haftasında Beşiktaş bugün Sivasspor’u ağırlayacak. Karşılaşma saat 19.15’te start alacak. İşte sizler için derlediğimiz 3 Eylül tarihli TAKVİM gazetesi yurttan ve dünyadan spor haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Eylül 2023 Güncelleme 03 Eylül 2023, 07:00
Beşiktaş evinde Sivasspor’u ağırlayacak

İÇİNDEKİLER

UEFA Konferans Ligi'nde Dinamo Kiev'i eleyerek adını gruplara yazdıran Beşiktaş'ta gözler Süper Lig'e çevrildi. Kara Kartal bugün saat 19.15'te başlayacak 4.hafta maçında sahasında EMS Yapı Sivasspor'u konuk edecek.

Zorlu karşılaşmada Zorbay Küçük düdük çalacak. Beşiktaş'ta bu maç öncesinde sakatlıkları bulunan Amartey ve Masuaku'nun forma giymesi beklenmiyor. Son yenilgisini geçen sezon Şubat ayında Sivasspor'a karşı 1-0'lık skorla alan Beşiktaş, o maçın ardından oynadığı 15 maçta 12 galibiyet, 3 beraberlik aldı. Siyah-Beyazlılar rakibini mağlup edip hem yenilmezlik serisini devam ettirmek hem de milli araya 3 puanla girmeyi hedefliyor.

TAYFUR'DA MUTLU SON
Beşiktaş bir süredir görüşmelerini sürdürdüğü Tayfur Bingöl için Alanyaspor ile 1 milyon Euro karşılığında anlaşma sağladı. 3 yıllık kontrat imzalayacak olan 30 yaşındaki futbolcunun transferinin kısa süre içerisinde açıklanması bekleniyor.

EYÜPSPOR ÜÇLÜK ATTI
Trendyol 1. Lig'in 4. hafta maçında Eyüpspor sahasında konuk ettiği Giresunspor'u 3-1 yenerek milli araya lider girmeyi başardı. Eyüpspor'a galibiyeti getiren golleri 42'de penaltıdan Regattin, 67'de frikikten Caner Erkin ve 82'de yeni transfer Fredy kaydetti. Konuk takımın tek sayısı ise 62'de Şahin Dik'ten geldi. Eyüpspor Arda Turan yönetiminde çıktığı 4 maçtan da galibiyetle ayrıldı.



CITY HAALAND İLE COŞTU
İngiltere Premier Lig'in 4. haftasında Manchester City evinde Fulham'ı konuk etti. Etihad Stadı'nda oynanan mücadelede kazanan 5-1'lik skor ile City oldu. Maçta ev sahibine galibiyeti getiren golleri 31'de Alvarez, 45+5'te Ake, ikinci gol penaltıdan olmak üzere 58, 70 ve 90+5'te Erling Haaland attı. Haaland ayrıca ikinci golün de asistini yaptı. Fulham'ın tek golü ise 33. dakikada Ream'den geldi. Bu sonucun ardından City 4'te 4 yapıp 12 puanla zirveye oturdu. Fulham ise 4 puan ile haftayı tamamladı.



AVRUPA'DA İLK RAKİP LUDOGORETS
UEFA Konferans Ligi H Grubu'nda F.Bahçe ilk maçını 21 Eylül Perşembe günü evinde Nordsjaelland ile oynayacak. 5 Ekim'de Spartak Trnava'ya konuk olacak temsilcimiz, 26 Ekim'de Ludogorets'i ağırlayacak. 9 Kasım'da Ludogorets deplasmanına gidecek Kanarya, 30 Kasım'da Nordsjaelland ile deplasmanda 14 Aralık'ta da evinde Trnava ile mücadele edecek.

İLK MAÇ CLUB BRUGGE'LA
UEFA Konferans Ligi'nde D Grubu'nda yer alan Beşiktaş'ın maç takvimi belli oldu. Siyah-Beyazlılar gruptaki ilk maçını 21 Eylül'de deplasmanda Club Brugge ile oynayacak. Kara Kartal 5 Ekim'de İsviçre ekibi Lugano'yu konuk edecek. 26 Ekim'de Bodo Glimt'e konuk olacak Beşiktaş, 9 Kasım'da da Norveç ekibiyle sahasında mücadele edecek. 30 Kasım'da Club Brugge'u konuk edecek Beşiktaş, gruptaki son maçına 14 Aralık'ta Lugano karşısında çıkacak.

MERTENS: MOTİVE VE KONSANTREYDİK
Galatasaray'ın yıldızı Dries Mertens maç sonrası şöyle konuştu: İyi bir maçtı. Şampiyonlar Ligi'nde oynadığımız maçtan sonra konsantre olduğumuzu düşünüyorum. Milli takıma gidişler de başlayacak. Motiveydik ve konsantre şekilde oynadık ve maçı kazanmayı başardık.

GALATASARAY'A ÇİRKİN SALDIRI
Galatasaray takımı Gaziantep FK'nin stadyumu Kalyon Stadyumu'na giderken şok bir saldırıya uğradı. Rakip takımın holiganları Sarı-Kırmızılı ekibin teknik heyetini taşıyan otobüse taşlı saldırı düzenledi. Münferit gerçekleşen olayda futbolcuların başka otobüste yer aldığı öğrenildi. Teknik heyete ise zarar gelmediği ifade edildi. Polis ekiplerinin duruma hızlıca müdahale etmesinin ardından olayın kapandığı belirtildi.

KONYA GOLCÜSÜYLE GÜLDÜ
Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında Konyaspor deplasmanda konuk olduğu Başakşehir'i Sokol Cikalleshi'nin 53. dakikada attığı golle 1-0 mağlup ederek üst üste 2. galibiyetini aldı. Ev sahibi ekipte yeni transfer Ba 43. dakikada kırmızı kart gördü. 53'te Guilherme ile verkaç yaparak kale sahasının sol çaprazında topla buluşan Cikalleshi, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı uzak köşeden ağlarla buluşturdu. Bu sonuçla Başakşehir çıktığı 3. maçtan da galibiyet çıkaramadı.

PENDİK PUANI 90+3'TE KURTARDI
Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında Pendikspor evinde Alanyaspor ile 1-1 berabere kaldı. Alanyaspor 88'de Augusto'nun golüyle 1-0 öne geçti. Pendikspor'da Berkay 90+3'te attığı golle maçın skorunu belirledi. Alanya'da Efecan 45'te penaltı kaçırdı.

ANTALYA'DA KAZANAN ÇIKMADI
Trendyol Süper Lig'de Antalyaspor sahasında Kayserispor ile karşılaştı. Konuk takım 34'te Senegalli forveti Mame Thiam'ın attığı golle 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla sona erecek derken Antalya'da Sander van de Streek attığı golle skoru eşitledi. İki takım da ikinci yarıda skoru değiştirmek için fırsatlar yakalasa da karşılaşma 1-1 skorla sonuçlandı.

HEYECAN İKİ MAÇLA SÜRECEK
Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında bugün saat 19.15'te Samsunspor ile İstanbulspor takımları karşılaşacak. Saat 21.45'te başlayacak olan maçta ise Hatayspor ile Adana Demirspor kozlarını paylaşacak.

MATONDO İLE 4 YILLIK İMZA
Hatayspor geçen sezon FK Partizani ile şampiyonluk yaşayan 24 yaşındaki Kongolu orta saha oyuncusu Massanga Matondo'yu kadrosuna kattı. Matondo ile 4 yıllık sözleşme imzalandığı bildirildi.

KUNTZ'TAN HÖH HAMLESİ
Türkiye A Milli Takımı'nda kaleci antrenörü Steffen Krebs, mazeretinden dolayı kampa katılamayacak. Krebs'in yerine ise Hamburg kaleci antrenörü Sven Höh, Ermenistan ve Japonya maçında görev alacak.

İTALYA'DA F1 HEYECANI
F1'de sezonun 15. yarışına İtalya ev sahipliği yapacak. 5.7 kilometrelik Monza pistindeki 53 turluk yarış bugün saat 16.00'da başlayacak. Pilotlar klasmanında Verstappen zirvede bulunuyor.

EFELER'DEN İLK GALİBİYET
A Milli Erkek Voleybol Takımı, 2023 CEV Avrupa Voleybol Şampiyonası D Grubu'ndaki üçüncü maçında Yunanistan'ı 3-1 yenerek organizasyondaki ilk galibiyetini aldı. Milliler yarın 20.00'de Portekiz'le karşılaşacak.

1. LİG'DE DERBİ HEYECANI
Trendyol 1. Lig'in 4. haftası İzmir derbisine sahne olacak. Altay bugün sahasında Göztepe'yi ağırlayacak. Alsancak'taki Mustafa Denizli Stadı'nda oynanacak maç saat 21.45'te start alacak.

WIJNALDUM EL ITTIFAQ'TA
Suudi Arabistan Ligi ekiplerinden El İttifaq, PSG'den Hollandalı orta saha oyuncusu Gini Wijnaldum'u 10 milyon Euro karşılığında kadrosuna kattı. Wijnaldum Suudi ekibiyle 3 yıllık kontrat imzaladı.

TRABZON'U ENİS'LER SIRTLIYOR
Kasımpaşa'yı 5-1 yenerek 2. galibiyetini elde eden Trabzonspor'da Enis Destan ve Enis Bardhi, damga vurdu. İlk 4 haftada 8 gol kaydeden Fırtına, Destan ve Bardhi attıkları 2'şer golle, takımın gollerinin yarısını kaydetti. 2021-22'de Altınordu'dan 600 bin Euro'ya gelen Enis Destan, geçen hafta takımının 3-2 yenildiği Rize maçı ile K.Paşa maçında 1'er gol kaydetti. Bardhi de Paşa'ya 2 gol attı.

GÖZLER MENDY'DE
Trabzon'un gözü Batista Mendy'de. Angers ile 5 milyon Euro'ya el sıkışan Fırtına 23 yaşındaki oyuncunun 900 bin Euro'luk teklifi kabul etmesini bekliyor.

SERGİO RAMOS AL ITTIHAD'A TRANSFER OLDU
Galatasaray'ın uzun bir süredir görüşmelerini sürdürdüğü İspanyol stoper Sergio Ramos Suudi Arabistan ekiplerinden Al-Ittihad'a transfer oldu. Cimbom'un 1+1 yıllık kontrat için 4.5 milyon Euro teklif ettiği 37 yaşındaki İspanyol stoper yıllık 8,5 milyon Euro talep edince anlaşma sağlanamamıştı.

BAYERN MUNIH 3'TE 3 YAPTI
Cimbom'un Şampiyonlar Ligi'ndeki rakiplerinden Bayern Münih, Bundesliga'nın 4. haftasında Mönchengladbach'ı 58'de Sane ve 87'de Henri Tel'in golleriyle 2-1 yenip 3'te 3 yaptı. Gladbach'ın tek golünü 30'da Itakura attı.

DIŞARIDA KÜKRÜYOR
Cimbom, ligde deplasmanda çıktığı son 8 maçta 7 galibiyet, 1 beraberlik alarak yenilgi yüzü görmedi. Aslan, sadece 1 gol yedi.

AÇILIŞ MAÇI KOPENHAG'LA
Sarı-Kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda ilk maçını 20 Eylül Çarşamba günü evinde Danimarka ekibi Kopenhag ile yapacak. 3 Ekim'de Manchester United'a konuk olacak Cimbom, 24 Ekim'de Bayern Münih'i ağırlayacak. 8 Kasım'da ise Bayern Münih ile deplasmanda karşılaşılacak. 29 Kasım'da Manchester United'ı, RAMS Park'ta misafir edecek Aslan, gruptaki son maçını Kopenhag'da 12 Aralık 2023 tarihinde oynayacak.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN