Adana Demirspor penaltılarda yıkıldı! Topun direğe değmesi Avrupa Ligi'ne veda ettirdi

Cherif’in golüyle 90 dakikayı 1-0 önde bitiren Demir, maçı penaltılara taşıdı. Belhanda topu direğe vurunca 5-4’le yenildik. Adana Demirspor Teknik Direktörü Kluivert, "Takımımla gurur duyuyorum. Elimizden geleni yaptık ama olmadı" dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Eylül 2023 Güncelleme 01 Eylül 2023, 07:00
Adana Demirspor penaltılarda yıkıldı! Topun direğe değmesi Avrupa Ligi’ne veda ettirdi

İÇİNDEKİLER

Tarihinde ilk kez Avrupa'da boy gösteren Adana Demirspor, UEFA Konferans Ligi'nde gruplara kalmayı kılpayı ıskaladı. Play-off turunun ilk maçında rakibine 2-1 kaybeden Mavi Şimşekler'in turu geçmesi için en az 2 fark atması gerekiyordu.

45+7'de Yusuf Sarı'nın sağ kanattan ortasında meşin yuvarlak, Genk kaptanı Hrosovsky'in eline çarpınca hakem Jose Luis Munuera, penaltı noktasını işaret etti. 45+9'da Ndiaye'nin kullandığı penaltıda kaleci Vandevoordt, meşin yuvarlağı oyun alanına çeldi.

Hızla hareketlenen Senegalli forvet, bir kez daha dokunduğu topu ağlara gönderdi: 1-0. Kalan dakikalarda rakip kaleye taraftarının büyük desteğiyle yüklenen Çukurova temsilcisi, istediği golü bir türlü bulamadı. Penaltı atışlarında Belhanda topu direğe nişanlayınca tura veda edildi.



BELHANDA GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
Adana Demirspor'da Niang ile Stambouli ilk iki penaltıyı gole çevirdi. Üçüncü atışı yapan Younes Belhanda kaleciyi ters köşeye yatırmasına rağmen topu direğe vurdu. Yusuf Sarı ile Akintola topu ağlara yolladı fakat yetmedi.

Genk'te Heynen, Baah, El Hadj, Outtara ve Arokodare penaltıları gole çevirdi. Belhanda atışlar sonrası gözyaşlarına hakim olamadı ve hemen soyunma odasının yolunu tuttu.



ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK
Adana Demirspor Teknik Direktörü Kluivert, "Takımımla gurur duyuyorum. Elimizden geleni yaptık ama olmadı" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN