Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen'den Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'e gönderme! "Bu hakeme dua edin"

Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen, “Avrupa’da maçları Türk hakemler yönetmeyecek. Siz bu hakeme dua edin yoksa ilk yarı iki oyuncunuz çift sarıdan dışarda idi” dedi. İşte sizler için derlediğimiz 22 Ağustos tarihli TAKVİM gazetesi yurttan ve dünyadan spor haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Ağustos 2023 Güncelleme 22 Ağustos 2023, 07:00
Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen’den Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’e gönderme! Bu hakeme dua edin

İÇİNDEKİLER

Trabzonspor Kulübü Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen de Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'e göndermede bulundu. Sürmen, "Galatasaray bizden iyiydi ve kazandı. Tebrik ederiz. Ama harcanan para ve oynanan futbola göre Galatasaray çok kötüydü. 2-0'lık maçın sonucunda Galatasaray başkanının tuhaf açıklamalar yapması da bundandır.

İyi de arkadaş kendini kurtarmak isteyen her başkan bize mi sürtünecek. Bak değerli başkanım Dursun Özbek, senin orta saha ve defanstaki bazı oyuncuların bize oynadığı gibi forma çekme, ayağa basma, itmeyi serbest zannedip oynarsa Galatasaray'ın Avrupa maçlarında maçı 11 kişi bitirme şansı yok. Çünkü orada maçları Türk hakemler yönetmeyecek. Siz bu hakeme dua edin yoksa ilk yarı iki oyuncunuz çift sarıda dışarda idi." ifadelerini kullandı.

BJELİCA ACİL TAKVİYE İSTİYOR
Galatasaray maçının ardından en az üç oyuncu daha transfer edeceklerini söyleyen Bjelica, orta sahaya iki ve forvete de bir takviye bekliyor. Bu sayının daha da artabileceği belirtildi. Bjelica'nın "Yarışın içinde olmamız için bu eksiklerimizi gidermeliyiz" dediği kaydedildi. Başkan Ertuğrul Doğan'ın da Galatasaray maçı sonrası süreci hızlandırma sözü verdiği öğrenildi.



ZAYNUTDINOV RESMEN KARTAL
Beşiktaş, yeni transferi Bakhtiyor Zaynutdinov ile 4 yıllık sözleşme imzalandığını TFF'ye bildirdi. Orta sahada görev yapan Bakhtiyor Zaynutdinov, geçen sezon CSKA Moskova formasıyla 27 maçta 1 gol, 3 asistlik katkı sağladı. Kazak ekiplerinden Taraz'da futbola başlayan Zaynutdinov, sırasıyla Astana, Rostov ve CSKA Moskova formalarını terletti. 25 yaşındaki orta saha, kariyerinde toplamda 181 maça çıktı. 24 gol, 16 asistle oynadı.



BAŞKENTTE DOSTLUK GECESİ
Trendyol Süper Lig'in ikinci haftasında MKE Ankaragücü, Yukatel Adana Demirspor ile 1-1 berabere kaldı. Konuk ekip Adana Demirspor 26. dakikada Niang'ın penaltı vuruşuyla öne geçti: 0-1. 42'de Efkan Bekiroğlu skoru eşitledi: 1-1. Ankaragücü ilk puanını alırken, Adana Demirspor 2. maçın sonunda puanını 4'e yükseltti.



CENGİZ ASİSTİ YAPTI SAKATLANDI
Trendyol Süper Lig'de 2023-2024 sezonunun 2. haftasında Yılport Samsunspor'a konuk olan Fenerbahçe'de yeni transfer Cengiz Ünder ilk kez formayı giydi. 11'de başlayan milli futbolcu 62'de Dzeko'ya yaptığı asistin ardından oyuna devam edemedi ve yerini İrfan Can'a bıraktı.



KAZANDIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUZ
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Yılport Samsunspor'u 2-0 yendikleri maçın ardından konuştu. Kartal,"Zemin biraz bizim ilk 15 dakikada oyuna tutuk başlamamıza neden oldu. Ama yavaş yavaş oyunu ele aldık. Kazandığımız için mutluyuz. Oyuncularımı tebrik ediyorum." diye konuştu. Deneyimli hoca, Cengiz ve Fred ile ilgili,"Takımın seviyesine geldiklerinde oyun gücümüze katkı verecekler. İki oyuncuya kramp girdi. Zaman içerisinde takıma daha çok katkı sağlayacaklarını düşünüyorum"dedi.

SAMSUN'DA SAMBA YAPTI
Fenerbahçe'nin Manchester United'tan kadrosuna kattığı Brezilyalı yıldız Fred, Samsunspor maçına 11'de başladı. İlk kez Fenerbahçe formasını giyen 30 yaşındaki Sambacı performansıyla Sarı- Lacivertli taraftarlardan tam not aldı. 47.dakikada gole çok yaklaşan yıldız futbolcu 72'de gol sevinci yaşasa da bu sevinç kısa sürdü ve pozisyon ofsayt nedeniyle gol değeri kazanmadı. İkili mücadelerdeki istekli tavırları ve hırslı görüntüsüyle dikkat çeken yıldız futbolcu 85'te geçirdiği sakatlık nedeniyle yerini Bartuğ Elmaz'a bıraktı. Yıldız futbolcunun ciddi bir sorunu olmadığı öğrenildi.

11 YIL SONRA KARŞILAŞTILAR
İki takım ligde son olarak Samsun'da 11 yıl önce 2011- 2012 sezonunun 24. haftasında karşılaşmıştı. Theofanis Gekas'ın hat trick yaptığı maçı, Kırmızı- Beyazlı takım 3-1 kazanmıştı.

UMARIM SONUÇ ALABİLİRİZ
Genoa Sportif Direktörü Ottolini, "'Crespo ile anlaştık' diye bir demecim olmadı. Görüşmeler devam ediyor. Umarım sonuç alırız."diye konuştu

TEŞEKKÜR ETMELİYİM
Attila Szalai,"Fenerbahçe'ye teşekkür etmeliyim. Çünkü çok şey kazandım ve gerçekten olgun bir futbolcu oldum. Veda etmek kolay olmadı"dedi

BATSHUAYI OYNAMADI
Fenerbahçe'nin Belçikalı golcüsü Michy Batshuayi Samsunspor maçında forma şansı bulamadı. İsmail Kartal Dzeko'nun yerine oyuna Umut Nayir'i dahil etti.



GUENDOUZI İDDİASI
Bu sezon Trendyol Süper Lig'de ve Şampiyonlar Ligi'nde başarı hedefleyen Galatasaray, alternatifli bir kadro kurmak için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Son olarak İngiliz ekibi Chelsea'den Hakim Ziyech'i kadrosuna katan Sarı-Kırmızılılar ile ilgili dikkati çeken bir iddia ortaya atıldı.

Fransa ve İtalya'da yer alan haberlere göre; Cimbom'a bir süredir transfer için temaslarını sürdürdüğü Matteo Guendouzi ile ilgili Marsilya'dan olumsuz bir yanıt geldi. Haberin detayında 24 yaşındaki orta saha oyuncusu için kulüpler arasında orta yolun bulunamadığı ve Aslan'ın Guendouzi için yaptığı 15 milyon Euro tutarındaki teklifin Marsilya tarafından reddedildiği ifade edildi. Teknik direktör Okan Buruk'un da transferine onay verdiği belirtilen Guendouzi, merkez orta saha, ön libero ve 10 numara pozisyonlarında oynayabiliyor. 2025 yılına kadar Ligue 1 ekibiyle kadar kontratı süren futbolcuya 25 milyon Euro değer biçiliyor.



YUNUS'UN YENİ ADRESİ LEICESTER
Bu sezon ideal 11'de düşünülmeyen Yunus Akgün için Galatasaray ile İngiliz ekibi Leicester City anlaşmaya vardı. 23 yaşındaki futbolcunuın, Leicester'a 10 milyon Euro karşılığında zorunlu satın alma opsiyonuyla kiralandığı öğrenildi. Cimbom'un altyapısından yetişen Yunus Akgün, Sarı-Kırmızılı forma altında 60 maçta 6 gol, 7 asist kaydetti.



ARSENAL'İN HEDEFİ NELSSON
Sacha Boey ile birlikte Avrupa kulüplerinin radarındaki isimlerden biri olan ve son günlerde Nottingham Forest ile anılan Galatasaray'ın stoperi Victor Nelsson ile ilgili sürpriz bir gelişme yaşandı. Savunmaya takviye yapmak isteyen Arsenal'in, Justin Timber'ın yerine Nelsson'u düşündüğü ve sözleşmesinde 25 milyon Euro serbest kalma bedeli bulunan futbolcuyu gözüne kestirdiği iddia edildi. Galatasaray'a 2021 yazında 7 milyon Euro'ya transfer olan Nelsson'un sözleşmesi 2026'da bitecek. 24 yaşındaki Nelsson, Galatasaray formasıyla çıktığı 81 resmi maçta 2 gol attı.



MATA ARAP KULÜPLERİNİ REDDETTİ
İspanya'nın önde gelen kuruluşlarından Marca, şampiyonluk yaşadığı Galatasaray'dan ayrılan Juan Mata'nın geleceğiyle ilgili son durumu paylaştı. Haberde 35 yaşındaki Mata'nın Suudi Arabistan'dan iki teklif aldığı ancak; tecrübeli ismin bu teklifleri reddettiği ifade edildi. Cimbom'da 18 maçta 3 gol, 2 asist kaydeden Mata kariyerinde ise 650 maçta 142 gol, 158 asiste imza attı.



DEMİRBAY MOLDE MAÇI KADROSUNDA
Şampiyonlar Ligi'nde Norveç temsilcisi Molde ile karşılaşacak Galatasaray'da bu maçın kadrosu netleşti. Sarı-Kırmızılılar'ın UEFA'ya bildirdiği listeye Kerem Demirbay eklendi. Cimbom'da yeni transferlerden Hakim Ziyech ve Tete ise Okan Buruk tarafından belirlenen listede yer alamadı. Molde ile Galatasaray arasındaki maç yarın saat 22.00'de başlayacak ve maçı İngiliz hakem Anthony Taylor yönetecek.



RAMOS'TAN KÖTÜ HABER
PSG'den geride bıraktığımız dönemlerde ayrılan ve yakın zamanda Galatasaray ile transfer için temas kuran İspanyol yıldız Sergio Ramos'tan kötü bir haber geldi. İspanya'dan gelen son bilgilere göre; 37 yaşındaki stoperin La Liga ekiplerinden Sevilla ile görüştüğü fakat yüksek maliyeti nedeniyle transferinden vazgeçildiği belirtildi. Haberde, Türkiye'den Galatasaray'ın Ramos'a ciddi bir teklif yaptığı, buna rağmen yıllık maliyeti 20 milyon Euro'yu bulan futbolcunun rotasını artık Arabistan'a kırdığı ifade edildi. Önceliği Avrupa olduğu belirtilen Sergio Ramos, Arap kulüplerinden gelen teklifleri değerlendirecek ve kariyerine yeni bir yön verecek.

YENİ ADAY OCAMPOS
Kanat bölgesine takviye yapmak için çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe'nin gündemine yeni bir isim girdi. İspanyol basınına göre Sarı-Lacivertliler, Sevilla formasını giyen Lucas Ocampos'la ilgileniyor. Yönetimin, Ocampos'un sözleşmesinin 2024 yılında biteceğinden dolayı transferi daha az maliyete bitirmeyi düşündüğü öğrenildi. Yıldız futbolcu geçen sezon 29 maçta 5 gol atıp 2 asist yaptı.

EYÜP EVİNDE HATA YAPMADI
Trendyol 1. Lig'in 2. hafta kapanış maçında Eyüpspor, konuk ettiği Kocaelispor'u 2-0 yendi. Eyüpspor puanını 6'ya yükselterek liderlik koltuğunun sahibi oldu. Eyüp'ün gollerini 45. dakikada Caner Erkin'in asistinde Ahmet Kutucu, 87. dakikada Caner Erkin attı. Kocaeli'de Yusuf Emre 84'te kırmızı kart gördü.

STURARO KARAGÜMRÜK'TE
Transfer çalışmalarını sürdüren Karagümrük, geçen sezon Genoa'da forma giyen İtalyan futbolcu Stefano Sturaro'yu transfer etti. 30 yaşındaki futbolcu, merkez orta saha, ön libero ve 10 numarada oynuyor.

DEVLER LİGİ'NDE PLAY-OFF VAKTİ
Şampiyonlar Ligi'nde play-off turu heyecanı bugün 22.00'deki maçlarla başlayacak. Royal Antwerp evinde AEK ile karşılaşırken Rakow, Kopenhag ile mücadele edecek. Rangers ise PSV'yi ağırlayacak.

UNITED YETENEK AVINDA
İngiliz ekibi Manchester United, Rosenborg forması giyen Norveçli orta saha oyuncusu Sverre Nypan'ın peşine düştü. Henüz 16 yaşındaki futbolcu için United'ın Rosenborg ile görüşmelere başladığı öne sürüldü.

KIEV'İN KEYFİ YOK: 3-2
Beşiktaş'ın UEFA Konferans Ligi play-off turunda perşembe günü Romanya'da karşılayacağı Dinamo Kiev, Ukrayna Premier Lig maçında deplasmanda Chornomorets'e 3-2 mağlup oldu.

PSG'NİN KAYIPLARI SÜRÜYOR
Son 2 yılın Fransa Ligue 1 şampiyonu PSG, deplasmanda Toulouse ile 1-1 berabere kalarak ikinci karşılaşmasında da puan kaybetti. Son 6 sezonda ligi 5 kez kazanan PSG, iki maç sonunda tek gol atabildi ve 2 puanla 11. sırada yer aldı

LOUKA PRIP KONYA'DA
Konyaspor, Danimarka ekibi Aalborg'tan 26 yaşındaki sağ kanat oyuncusu Louka Prip'i 2+1 yıllığına kadrosuna kattığını duyurdu. Yapılan açıklamada oyuncuya başarılar dileklerinde bulunuldu.

SERHAT COŞKUN HALKBANK'TA KALDI
Voleybol AXA Sigorta Efeler Ligi ekiplerinden Halkbank, Serhat Coşkun'u kadrosunda tuttu. Başkent kulübü, 36 yaşındaki tecrübeli pasör çaprazıyla sözleşme yenilendiğini duyurdu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN