Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk: Taraftarla kazandık

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Trabzonspor'u 2-0 yendikleri maçın ardından konuştu: “Ziyech’le maç sonu konuştum. Uğurlu geldiğini söyledim. Zaha’yı yüzde 100 olduğunda kullanacağım” "Seyircimiz baskılı oyuna destek verdi. Onların katkısı çok büyük. Tüm kulvarlarda başarı hedefliyoruz"

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Ağustos 2023 Güncelleme 20 Ağustos 2023, 06:59
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk: Taraftarla kazandık

İÇİNDEKİLER

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Trabzonspor'u 2-0 yendikleri maçın ardından konuştu. Galibiyetten ötürü oyuncularını kutlayan Cimbom'un teknik patronu, 3 puanı hak eden taraf olduklarını dile getirdi. Geliştirmeleri gereken yönler olduğunu belirten Buruk, "Bu maçlar çok değerli oluyor. Seyircimize teşekkür ederim. Baskılı oyunumuza katıldılar, iyi işler yaptık. Zaman zaman hatalar da yaptık. Hata yapılırken oyuncuları daha çok desteklemek gerek. Barış'ın sakatlığı vardı. Başkası olsa oynayamazdı. Türk ve yabancı tüm oyuncular yüzde 100'ünü veriyor. Onlara sahip çıkmamız gerekiyor. Geçen sezon muhteşemdi" diye konuştu.



KARAOĞLAN KÖTÜ YÖNETTİ
Tecrübeli hoca, "Bu galibiyetler hep beraber kazandığımız galibiyetler. Doğru işler yaptık. Ben dahil hiçbir Galatasaraylı hakemin performansını beğenmemiştir. Atilla Karaoğlan iyi bir maç yönetmedi. Ama net bir galibiyet aldık" dedi. Yeni transfer Ziyech için Buruk, "Uğurlu geldiğini ona söyledim. Güzel bir tanıtım oldu. İyi kadromuz var. Rekabet artacak. Tüm kulvarlarda başarı istiyoruz" yorumunu yaptı.



KARAOĞLAN TARTIŞMASI
Haftanın maçında tartışmalı bir hakem performansı vardı. İki takım da orta hakem Atilla Karaoğlan'dan memnun değildi. 20. dakikada Sacha Boey, ceza sahası içinde Trezeguet'nin müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem pozisyonu devam ettirdi, Galatasaray ise penaltı bekledi. 3 dakika sonra ise ev sahibi gol buldu. Bakasetas'tan topu kazanırken Torreira'nın faul yaptığı itirazında bulunuldu. Hakemin, ikinci yarıda kontraya çıkarken Sarı-Kırmızılılar'a faul yapılınca avantaja bırakmak yerine oyunu durdurması tepki gördü. 64'te sarı kart gören Kourbelis'in, 76'da Torreira'ya faulünde 2. sarı beklendi ancak hakem vermedi.



2021'DEN BERİ EN KÖTÜSÜ
Trabzonspor, Ekim 2021'den bu yana en az isabetli şut çektiği Süper Lig maçını Galatasaray karşısında oynadı. Fırtına, söz konusu tarihte dünkü gibi Göztepe'ye 1 şut atmıştı.

BAKASETAS'A HATA TEPKİSİ
Süper Lig'in 2. haftasında Trabzonspor, Galatasaray'a 2-0 mağlup olurken hedefteki isim Anastasios Bakasetas oldu. Fırtına'nın Yunan yıldızı, 23. dakikada üç kişinin presi altında topu uzaklaştırmak yerine çalıma girince kaybetti. Yunan futbolcu Torreira'ya topu kaptırdığı sırada kendini yere bırakıp faul bekledi ancak hakem oyunu devam ettirdi. Pozisyonun devamında top, Bordo- Mavili takımın ağlarına girdi. Taraftarlar, tecrübeli ismi hatası nedeniyle sosyal medyada sertçe eleştirdi. Tecrübeli orta sahanın top kaybı, Twitter'da en çok konuşulan konuların başında geldi.


MAXI GOMEZ SON KEZ
Trabzonspor'da golcü oyuncu Maxi Gomez, son kez Karadeniz ekibinin kadrosunda yer aldı. Uruguaylı santrforun La Liga ekibi Cadiz'e transferi konusunda prensip anlaşmasına varıldığı belirtildi. Bir süredir takımdan ayrılmak istediğini dile getiren 27 yaşındaki santrfor, Galatasaray maçında yedek kulübesindeydi ve oyuna girmeden maçı tamamladı. Gomez'in satın alma opsiyonlu kiralık olarak İspanyol ekibine gideceği ifade edildi. Gomez, 35 maçta 7 gol, 6 asist üretti.

İLK 11'DE TEK DEĞİŞİKLİK
Karadeniz temsilcisinin Teknik Direktörü Nenad Bjelica, ligin ilk haftasında 1-0 kazandıkları Antalyaspor mücadelesinin 11'inde tek değişikliğe gitti. Sakat olan Visca yerine Enis Bardhi görev yaptı. Ayrıca yeni transfer Rayyan Baniya ilk kez kadroya alındı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN