Aysu Türkoğlu adını tarihe yazdırdı! Manş Kanalı geçişi sonrası Kuzey Kanalı’nı geçen ilk Türk kadın sporcu unvanını aldı

Aysu Türkoğlu, Manş Kanalı geçişi sonrası Kuzey Kanalı’nı da geçerek adını bir kez daha tarihe yazdırdı. 22 yaşındaki yüzücü 40 kilometrelik tarihi yüzüşü, 11 saat 48 dakika geçmeyi başararak ilk Türk kadın ve en genç Türk sporcu unvanını kazandı.

Giriş Tarihi 09 Ağustos 2023, 23:10 Güncelleme 11 Ağustos 2023, 15:57
Aysu Türkoğlu adını tarihe yazdırdı! Manş Kanalı geçişi sonrası Kuzey Kanalı’nı geçen ilk Türk kadın sporcu unvanını aldı

İÇİNDEKİLER

Bodrumlu yüzücü Aysu Türkoğlu, Manş Kanalı geçişi sonrası Kuzey Kanalı'nı da geçerek adını bir kez daha tarihe yazdırdı.



22 yaşındaki Bodrumlu yüzücü geçen yıl Manş Denizi'ni 16 saat 28 dakikada geçerek denizi geçen en genç Türk kadın yüzücü olmuştu.



Bu yıl Kuzey Kanalı'nı geçmeyi hedefleyen Türkoğlu, Manş Kanalı'ndan daha zorlu bu etap için yola çıktı.



Sabah saatlerinde son hazırlıklarını yapan Aysu, Kuzey İrlanda'dan İskoçya'ya doğru yüzmeye başladı.

Bodrumlu yüzücünün kanalı geçtiği anlar, onu takip eden teknedekiler tarafından yüzücünün sosyal medya hesabından paylaşıldı.



Türkiye saati ile 07.44'te Kuzey İrlanda'nın Donaghadee kıyısından kulaç atmaya başlayan Bodrumlu yüzücünün 40 kilometrelik tarihi yüzüşü, 11 saat 48 dakika sürdü. İskoçya kıyılarına ulaşan Aysu, karaya çıkıp Türk bayrağı açtı.



Türkoğlu, bu kanalı geçen ilk Türk kadın ve en genç Türk sporcu unvanını kazandı.



MANŞ DENİZİ'Nİ YÜZEREK GEÇMEYİ BAŞARAN EN GEÇ TÜRK YÜZÜCÜ OLMUŞTU
Genç yüzücü daha öncede tam 16 saat 25 dakika yüzerek Manş Denizi'ni geçerek Fransa'nın Cap Gris-Nez kıyılarına ulaştı. 35 kilometreyi bulan mesafeyi yüzerek geçmeyi başaran en genç Türk yüzücü olarak adını tarihe yazdırmıştı.