Cimbom’da Eduardo sesleri! Kulübüyle olan sözleşmesi gelecek yıl sona eriyor

Brezilya medyasına göre; Galatasaray, Santos’un 27 yaşındaki stoperi Eduardo Bauermann ile ilgileniyor. Nelsson’un durumana göre hareket edilecek. İşte sizler için derlediğimiz 14 Haziran tarihli TAKVİM gazetesi yurttan ve dünyadan spor haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Haziran 2023 Güncelleme 14 Haziran 2023, 06:55
Cimbom’da Eduardo sesleri! Kulübüyle olan sözleşmesi gelecek yıl sona eriyor

İÇİNDEKİLER

Galatasaray'da transfer çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Sarı-Kırmızılılar, Victor Nelsson'un olası ayrılığı durumunda rotasını Brezilya'ya kıracak. Brezilya medyasında Galatasaray ile ilgili flaş bir iddia ortaya atıldı. Sarı-Kırmızılılar'ın Santos'a forma giyen 27 yaşındaki stoper Eduardo Bauermann ile yakından ilgilendiği vurgulandı.

2022 yılında Santos'a transfer olan ve sözleşmesi gelecek yıl sona erecek olan yıldız futbolcu 20 maçta forma giyerken 3 gol ve 1 asist üretti. Güncel piyasa değeri 3 milyon euro olan Eduardo Baurmann için şimdiye kadar hiçbir bonservis bedeli ödenmedi.

Santos'ta toplamda 78 karşılaşmada forma giyen tecrübeli futbolcu, 5 gol atarken 2 de asist yaptı. Brezilya Ligi'nde 94 maçta görev alan Euardo 4 gol ve 2 asistle 6 gole katkıda bulundu. Yıldız oyuncu Santos dışında America Futebol Clube, Figueirense, Parana, Capibaribe, Goianiense ve Sporting Club gibi takımların formasını da giydi.

HAGİ ASLAN'IN KISKACINDA!
Galatasaray ile ilgili dış basında iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Sarı-Kırmızılılar'da daha önce de gündeme gelen Ianis Hagi, İskoç kulübü Rangers tarafından satış listesine kondu. Rangers, kontratını Aralık ayında uzatmış olmasına rağmen bu yaz Ianis Hagi'yi satmaya hazır.

Son dönemde İspanyol ekibi Celta Vigo ve Alman takımlarından teklifler konuşuluyor ama Galatasaray da sakatlığından sonra onunla ilgileniyor. 24 yaşındaki 10 numaranın Rangers ile olan sözleşmesi 2026 yılında sona eriyor. Güncel piyasa değeri 5 milyon euro olan Hagi geride kalan sezonda sadece 11 maçta görev aldı. Sakatlıktan yana çok çekti.



BURUK'UN VAZGEÇİLMEZLERİ MUSLERA&NELSSON
Süper Lig'de sezonu şampiyon tamamlayan Galatasaray'ın en fazla süre alan isimleri; kaleci Fernando Muslera ile savunma oyuncusu Victor Nelsson oldu. Sarı-kırmızılı takımda 12. sezonunu tamamlayan Muslera, 33 maçta 2 bin 965 dakika, Nelsson da 33 maçta 2 bin 964 dakika sahada kaldı. Galatasaray'ın Arjantinli yıldızı Mauro Icardi, 24 maçta bin 890 dakika forma terletti.



CHELSEA'DEN ÇOK İSTERİM!
G.Saray Teknik Direktörü Okan Buruk, TV 100'de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Buruk'un öne çıkan sözleri şöyle: "Şampiyonluk sonrası Fatih Terim arayıp, kutladı." "Icardi, para için Arabistan'a gidecek bir isim değil. Umudumuz, mutlu olduğu Galatasaray'da kalması." "Şu an en çok istediğim oyuncular Rashica ve Icardi. Geçen seneki takımda çok önemli roller aldılar." "Premier Lig'de çok oyuncusu olan kulüplerden oyuncu almak daha kolay. Chelsea var, küme düşenlerden oyuncu alınabiliyor. Chelsea'de isteyeceğimiz çok fazla oyuncu var."



TAYLAN'A RİZE KANCASI
G.Saray'ın geçen sezon Ankaragücü'ne kiraladığı Taylan Antalyalı'ya Çaykur Rizespor talip oldu. Taylan, Ankaragücü'nde 32 maçta 3 gol atıp 5 kez de asist yaptı. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, tecrübeli oyuncuyu kampta deneyecek.

KIM'İN YERİNE KIWIOR
İtalya Serie A'da son şampiyon Napoli'de Kim Min-jae'nin ayrılığına kesin gözüyle bakılıyor. İtalya'da yer alan iddialara göre; Napoli, Arsenal'in gelecek vadeden stoperi Jakub Kiwior'u listesine aldı.

GERRARD EL-İTTİFAK'TA
Suudi Arabistan takımlarından El-İttifak son olarak Aston Villa'da görev yapan genç teknik adam Steven Gerrard'ın göreve getirildiğini açıkladı. İngiliz teknik adam yeni kulübünde başarılı olacağını açıkladı.

PALUT'TAN 1 YILLIK İMZA
Süper Lig'e yükselen Çaykur Rizespor'da teknik direktörlük görevine getirilen İlhan Palut ile 1 yıllık sözleşme imzalandı. İmza töreninden sonra konuşan İlhan Palut, "Burada güzel günler yaşayacağız" dedi.

SİLVA KARŞIYAKA'DA
TVF Kadınlar Voleybol 1. Ligi ekibi Karşıyaka Voleybol, Maccabi Ashdod'dan Gabriela da Silva'yı kadrosuna kattı. İzmir ekibi, "Oyuncuya hoş geldin diyor başarılı bir sezon diliyoruz" ifadelerine yer verdi

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN