Vakıfbank tarih yazdı finale çıktı!

CEV Şampiyonlar Ligi yarı final rövanşında VakıfBank, F.Bahçe Opet’i 3-0 yendi. Altın seti de kazanan VakıfBank finalde Eczacıbaşı’nın rakibi oldu. İşte sizler için derlediğimiz 14 Nisan tarihli TAKVİM gazetesi yurttan ve dünyadan spor haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Nisan 2023 Güncelleme 14 Nisan 2023, 06:57
Vakıfbank tarih yazdı finale çıktı!

İÇİNDEKİLER

Voleybol Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi yarı finalinde VakıfBank, Fenerbahçe Opet ile deplasmanda karşılaştı. İlk maçı 3-0 kaybeden Vakıf- Bank, zoru başardı. İlk sete F.Bahçe iyi başladı ve molaya 8-3 önde girdi. Rakibine Gabi ve Egonu ile karşılık veren Sarı- Siyahlılar son bölümü iyi oynadı ve ilk seti 25-22 önde bitirdi. İkinci sette blokları ve iyi servisleriyle coşan VakıfBank, rakibi karşısında rahat bir şekilde sayı bulmaya devam ederek ikinci seti de 25-14 aldı ve durumu 2-0'a getirdi.

Üçüncü sette Vargas'ın bireysel çabasıyla oyunda kalmaya çalışan Fenerbahçe Opet karşısında iyi mücadelesini sürdüren VakıfBank, bu seti de 25-22 aldı. Böylece 3-0 VakıfBank'ın üstünlüğüyle sona eren maçta altın sete geçildi. Çekişmeli geçen altın seti de 15-12 kazanan VakıfBank, adını finale yazdırdı. VakıfBank önceki gün finale çıkan Eczacıbaşı Dynavit ile eşleşti. İki Türk ekibinin karşılaşacağı CEV Şampiyonlar Ligi Süper Finali, 20 Mayıs Cumartesi günü İtalya'nın Torino kentinde yapılacak.



SİZE KUPA YAKIŞIR
FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde 4'lü final heyecanı bugün başlıyor. Çekya'nın başkenti Prag'da düzenlenecek final-four'un ilk maçında Fenerbahçe Alagöz saat 16.00'da Beretta Famila ile karşılaşacak.

Saat 19.00'da ise bir başka temsilcimiz ÇBK Yenişehir USK Prag ile mücadele edecek. İki ekibimiz de rakiplerini yendiği taktirde finalde karşılaşacak. Fenerbahçe Alagöz, normal sezonda A Grubu'nu 12 galibiyet, 2 mağlubiyetle lider tamamladı. Temsilcimiz çeyrek finalde Sopron'u eledi. ÇBK Yenişehir ise grubunda 14 maçta 10 galibiyet aldı. Çeyrek finalde Fransız ekibi Bourges'i saf dışı bıraktı.

Ç. RİZESPOR SON NEFESTE
TFF 1. Lig'de haftanın kritik maçında Çaykur Rizespor evinde Sakaryaspor'u 2-1 mağlup etti. Sakaryaspor, Dimitrov'un 52. dakikada attığı golle 1-0 öne geçti. 55'te Mary skora eşitliği getirdi. Karşılaşmada son sözü seylöyen Çaykur Rizespor'dan Yannick Bolasie oldu. Bolasie, 90+10'daki penaltı golüyle takımına 3 puanı kazandırdı.

ANTALYASPOR-ALANYASPOR
SÜPER Lig'in 29. haftasında Antalyaspor sahasında Corendon Alanyaspor ile karşılaşacak. Maçı hakem Tugay Kaan Numanoğlu yönetecek. Akdeniz derbisi öncesi Antalya'nın 29, Alanya'nın ise 32 puanı bulunuyor.

EYÜP'TE AYBABA SESLERİ
1. Lig ekiplerinden Eyüpspor'da, Gençlerbirliği mağlubiyetinin ardından teknik direktör Zafer Turan ile yollar ayrıldı. Eyüpspor, bu gelişme sonrası deneyimli hoca Samet Aybaba ile görüşmelere başladı.

MANE'YE HAKARET ETMİŞ!
Bayern Münih, Devler Ligi çeyrek finalinde M. City'ye 3-0 kaybetmişti. Soyunma odasında Mane'nin, Sane'ye yumruk attığı ortaya çıkmış, Mane kadro dışı bırakılmıştı. Sane'nin, Mane'ye küfür ettiği öğrenildi.

SEVILLA'DAN MÜTHİŞ DÖNÜŞ
UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde Manchester United, Sevilla'yı ağırladı. İngiliz ekibi ilk yarıyı 14 ve 21'de Sabitzer'in golleriyle 2-0 önde kapattı. 84'te Navas'ın ortası Malacia'ya çarpıp ağlara gitti: 2-1. 90+2'de ise gelen ortaya ters kafa vuran Maguire kendi ağlarını sarstı: 2-2. Gecenin ilk maçında Feyenoord, Roma'yı 53'te Mats Wieffer'in golüyle 1-0 yendi.

MELER YÖNETTİ JUVENTUS KAZANDI
UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde Halil Umut Meler'in yönettiği maçta Juventus ile Sporting Lizbon karşılaştı. İtalyan devi rakibini 73'te Federico Gatti'nin golüyle 1-0 devirdi. Diğer maçta Leverkusen ile Union Saint- Gilloise 1-1 berabere kaldı. Belçika ekibi 51'de Victor Okoh Boniface ile öne geçti. 82'de Florian Wirtz müthiş bir golle skoru ilan etti. Rövanş maçları 20 Nisan'da olacak.

KONFERANS LİGİ'NDE FİORENTİNA RÜZGARI
UEFA Konferans Ligi son 16 turunda Sivasspor'u eleyen Fiorentina, çeyrek final ilk maçında deplasmanda Lech Poznan'ı 4-1 yenerek dağıttı. Başakşeir'i kupa dışına iten Gent ise evinde West Ham ile 1-1 berabere kaldı. Anderlecht, AZ Alkmaar'ı 2-0 yenerek avantajlı bir sonuç elde etti. Kupanın gizli favorilerinden Nice ise deplasmanda Basel ile 2-2 berabere kaldı. Rövanşlar 20 Nisan'da oynanacak.


LİDERİN KONUĞU KAYSERİSPOR
SPOR Toto Süper Lig'in lideri Galatasaray, 29. hafta maçında bugün sahasında Yukatel Kayserispor'u yenmek istiyor. Nef Stadı'nda 20.30'da başlayacak maçı hakem Mustafa Kürşad Filiz yönetecek. Topladığı 63 puanla liderlik koltuğunda oturan Sarı-Kırmızılılar, en yakın
takipçisi Fenerbahçe'nin 6 puan önünde bulunuyor. Cimbom'da sakatlık süreci geride kalan ve iki gündür takımla çalışan Abdülkerim Bardakcı'nın 11'de yer alması bekleniyor. Evinde oynadığı son 9 lig maçını kazanan Galatasaray, iç sahadaki son 12 lig maçında yenilmedi.

CİMBOM'DA SARI ALARM
Kayseri maçı öncesinde G.Saray'da 5 futbolcu ceza sınırında bulunuyor. Boey, Oliveira, Icardi, Barış Alper ve Kerem Aktürkoğlu, kart görürse 30. haftadaki Alanyaspor karşılaşmasında cezalı duruma düşecek.

KULÜPLER HAZIR SON KARAR PIRLO'NUN
Trabzonspor'da teknik direktör konusunun çözüme kavuşması için geri sayıma geçildi. Yönetim, görüştüğü birçok isimden istediği sonucu alamazken Andrea Pirlo ismi ön plana çıktı. Fırtına, İtalyan teknik adama teklifi yaptı ve beklemeye geçti.

HURMA'DAN KOLAYLIK
Bu sezonda kalan süre ve gelecek sezonu içeren sözleşme teklifini düşünmek için izin isteyen Pirlo'nun, kararını kısa süre içinde vermesi bekleniyor. Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma, Trabzonspor kulübü yetkililerine İtalyan çalıştıcıyı ikna etmeleri durumunda engel çıkarmayacaklarını iletti. Bu arada Pirlo'dan gelecek cevap yol haritasını da belirleyecek. Trabzonsporlu yetkililer, Slaven Bilic ve Vincenzo Montella başta olmak üzere alternatif isimleri de gündeminde tutmayı sürdürüyor.

BEŞİKTAŞ TARAFTARI YOK
Trabzon İl Güvenlik Kurulu, hafta sonu oynanacak Trabzonspor- Beşiktaş derbisiyle ilgili kararını verdi. Kurul, dev maçta stada konuk takım Beşiktaş'ın taraftarlarının alınmayacağını açıkladı.

FIRTINA'YA DERBİ ÖNCESİ ÇİFTE ŞOK
SÜPER Lig ve Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere son 3 maçından yenilgiyle ayrılan Trabzonspor'a 16 Nisan Pazar günü Beşiktaş ile oynanacak maç öncesinde Abdülkadir Ömür ve Edin Visca'dan kötü haber geldi. Kasımpaşa maçında sakatlanarak oyundan çıkan Abdülkadir Ömür'ün sol ayak birinci parmağında çatlak tespit edildi. Aynı maçta sakatlanan Visca'nın ise sağ uyluk arka bölgesinde kas yaralanması tespit edildiği açıklandı. Her iki futbolcu da Beşiktaş karşılaşmasında sahadaki yerini almayacak.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN