Cimbom’dan Rashica’ya 5 milyon euro teklif

Galatasaray yönetimi Kosovalı yıldız için bonuslarla birlikte 4 yılda ödenmek kaydıyla Norwich City’ye 5 milyon euro teklif etti. İngiliz kulübünün beklentisi ise 8 milyon euro. Norwich’le pazarlıkların kıran kırana devam edeceği öğrenildi. İşte sizler için derlediğimiz 12 Nisan tarihli TAKVİM gazetesi yurttan ve dünyadan spor haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Nisan 2023 Güncelleme 12 Nisan 2023, 07:03
Cimbom’dan Rashica’ya 5 milyon euro teklif

İÇİNDEKİLER

Galatasaray'da gösterdiği performansla teknik direktör Okan Buruk ve Sarı-Kırmızılı taraftarların beğenisini kazanan Kosovalı kanat oyuncusu Milot Rashica için yönetim harekete geçti. Yıldız futbolcu için geçtiğimiz günlerde Norwich City'ye 4 yılda ödenmek kaydıyla bonuslarla birlikte toplam 5 milyon euro'luk bir resmi teklif yapıldığı öğrenildi.

İngiliz ekibinin bu teklifi reddettiği ve Kosovalı yıldız için Sarı-Kırmızılı takımdan 8 milyon euro talep ettiği öğrenildi. Dursun Özbek yönetimindeki Galatasaray'ın Rashica'yı kulübe kazandırmakta ısrarcı olduğu ve Norwich City ile pazarlıkların başladığı öğrenildi. 26 yaşındaki yıldızın da Aslan'da kalmak istemesi Sarı-Kırmızılıların bu transferde elini güçlendiren detaylardan bir tanesi. Rashica, bu sezon Cimbom'da 22 maça çıktı. Yıldız futbolcu söz konusu karşılaşmalarda 4 gol, 4 asistle oynadı.

SAMSUNSPOR ŞAMPİ... 1-0
TFF 1. Lig'in 32. haftasında lider Samsunspor, Tuzlaspor'u 1-0 yendi. 2. dakikada Fofana'nın çevirdiği topa ters vuruş yapan Awuku kendi ağlarını sarstı: 1-0. 38'de Douglas Tanque'nin kafa golü, başka pozisyondaki faul gerekçesiyle iptal edildi. 90+9'da Tuzla, Adeniyi ile 1-1 yaptı ama bu pozisyon da öncesinde faul olduğu gerekçesiyle VAR'dan döndü. Ligden çekilen Malatya ve Adana'dan 3'er puan alacak Samsun, bitime 5 maç kala şampiyonluğa çok yaklaştı.



M. CITY DAĞITTI
Şampiyonlar Ligi'nin iki favorisi Manchester City ile Bayern Münih, çeyrek final ilk maçında İngiltere'de karşılaştı. İspanyol orta saha Rodri, 27. dakikada müthiş bir gol atarak takımını 1-0 öne geçirdi. 70'te Bernardo Silva ve 76'de gol canavarı Erling Haaland farkı 3'e çıkardı. City, 19 Nisan'da Almanya'da oynanacak rövanş öncesi avantajı kaptı.



İNTER BENFICA'YI 2-0 YENEREK AVANTAJI KAPTI
Devler Ligi çeyrek finalinde İnter, Portekiz'de Benfica'ya konuk oldu. 51'de Bastoni'nin ortasına Barella kafayı vurdu: 0-1. Joao Mario'nun topa elle müdahalesi penaltı kazanan İtalyan ekibinde Romelu Lukaku beyaz noktadan golle buluştu: 0-2. İnter, 19 Nisan'da oynanacak rövanş maçı öncesinde büyük avantaj yakalamayı başardı.



ICARDI İÇİN 10 MİLYON İSTENİYOR
Galatasaray'da geleceği merak edilen Mauro Icardi için yeni bir iddia ortaya atıldı. Fransız basınından Le Parisien'in haberine göre; Sarı-Kırmızılılar, Paris Saint- Germain ile ilk görüşmeyi gerçekleştirdi. Fransız ekibi 10 milyon Euro beklediğini talep etti. Taraflar arasında pazarlıkların uzun süreceği de gelen haberler arasında..

PFDK'DAN 150 BİN CEZA
Kupadaki Başakşehir maçı sonrası hakem kararlarına tepki gösteren Icardi'nin cezası açıklandı. Arjantinli yıldıza 150 bin TL para cezası kesildi.

URFA EROK'U 2-1'LE GEÇTİ
TFF 2. Lig Beyaz Grup 23. hafta erteleme maçında Şanlıurfaspor, sahasında Esenler Erokspor'u 2-1 yendi. İki takım arasında daha önce oynanması gereken maç, olumsuz hava ve saha koşulları nedeniyle ertelenmişti.

BELÖZOĞLU'NA 4 MAÇ
Profesyonel Disiplin Kurulu, Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu'na, Galatasaray ile oynanan kupa maçındaki ihraç öncesi ve sonrası hakeme yönelik sözleri nedeniyle 4 maç ceza verdi.

ECZACIBAŞI FİNAL İÇİN SAHADA
Eczacıbaşı Dynavit Kadın Voleybol Takımı, CEV Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında bugün 19.00'da İtalya ekibi Igor Gorgonzola'yı konuk edecek. Deplasmanda oynanan ilk maçı Eczacıbaşı 3-2 kaybetmişti.

LEİCESTER'DA SMİTH DÖNEMİ
İngiltere Premier Lig ekibi Leicester City'de Brendan Rodgers'tan boşalan teknik direktörlük görevine Dean Smith getirildi. Leicester City, Smith ile sezon sonuna kadar anlaşma sağlandığını duyurdu.

BORÇLAR 22 MİLYARI AŞTI
Türk futbolunun lokomotifleri olarak nitelenen Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor borç batağından kurtulamıyor. Dört kulübün, KAP'a yaptığı ilk 9 aylık finansal rapor bildirimlerine göre toplam borç miktarı 22,02 milyar liraya (1,1 milyar euro) ulaştı. Galatasaray borç sıralamasında ilk sırada yer alıyor. Geçen sezonu 759 milyon lira zararla kapatan sarı-kırmızılı kulübün toplam borcu 6,65 milyar lira. Borç klasmanında ikinci sırada Beşiktaş var.

KARTAL 2. SIRADA
Geçtiğimiz sezonu 1 milyar 26 milyon liralık zararla noktalayan Siyah-Beyazlı kulübün 6,18 milyar lira yükümlülüğü bulunuyor. Fenerbahçe, borç kategorisinde 3. sırada yer alıyor. Geçen sezon 836 milyon zarara uğrayan Sarı-Lacivertliler'in toplam borcu 5,99 milyar lira. Geçen sezonu şampiyon olarak noktalasa da 539 milyon liralık zarara engel olamayan Trabzonspor ise 3,2 milyar liralık yükümlülükle karşı karşıya.

VOLEYBOLA YENİ SPONSOR
Fenerbahçe Kulübü ile 1907 Fenerbahçe Derneği arasında, "Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımı Forma Sırt Sponsorluğu" anlaşması imzalandı. Ülker Stadyumu'nda düzenlenen imza töreninde açıklamarda bulunan Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Burak Çağlan Kızılhan, "Avrupa Kupası'nı ülkemize getirmek istiyoruz. İş birliğinin uzun yıllar devam etmesini temenni ediyorum, hayırlı olsun." diye konuştu.

BİLETLER SATIŞA SUNULDU
SPOR Toto Süper Lig 29. hafta maçında, 14 Nisan Cuma günü saat 20.30'da Yukatel Kayserispor ile karşılaşacak Galatasaray'da bu maçın biletleri dün satışa sunuldu. Bilet fiyatlları 285 ila 4 bin 500 TL arasında değişkenlik gösteriyor.

UEFA'DAN MELER'E GÖREV
FIFA kokartlı hakemimiz Halil Umut Meler, Juventus ile Sporting Lizbon arasındaki UEFA Avrupa Ligi çeyrek final müsabakasını yönetecek. Yarın oynanacak zorlu mücadele 22.00'de start alacak.

LEEDS'E REKOR CEZA
FIFA, Leeds'in 2020'de takımdan gönderdiği Jean-Kevin Augustin'in sözleşmesinin haksız fesih yapıldığı gerekçesiyle kulübe 27.9 milyon euro ceza verdi. Augustin'in 5 yıllık tüm alacakları da ödenecek.

SEZON SONU AÇIKLAYACAK
ADA basını Dortmund'un İngiliz yıldızı Jude Bellingham'ın transfer için kararını verdiği ve sezon sonu yeni adresini duyuracağını öne sürdü. Bellingham'la PSG, Real Madrid ve Liverpool ilgileniyor.

EYÜPSPOR-GENÇLERBİRLİĞİ
TFF 1. Lig'de şampiyonluk adaylarından Eyüpspor bugün deplasmanda Gençlerbirliği ile mücadele edecek. Maç saat 20.30'da başlaaycak. Saat 16.00'da ise Manisa, Bandırma'yı ağırlayacak.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN