Gece damga vuran karşılaşma! Messi'li Arjantin Dünya Kupası'nda tur biletini kaptı

Katar'da düzenlenen FIFA 2022 Dünya Kupası'nda heyecan Polonya-Arjantin maçı ile devam etti. Geceye damga vuran karşılşamada dünya yıldızı Lionel Messi'nin penaltı kaçırmasına rağmen Arjantin rakibi Polonya'yı 2-0 yenmeyi başardı. Bu sonuçla beraber Arjantin Dünya Kupası'nda son 16 biletini kaptı.

Giriş Tarihi 30 Kasım 2022, 21:59 Güncelleme 01 Aralık 2022, 00:20
Gece damga vuran karşılaşma! Messi’li Arjantin Dünya Kupası’nda tur biletini kaptı

İÇİNDEKİLER

FIFA 2022 Dünya Kupası D Grubu'nda oynanan 3'üncü ve son karşılaşmaların ardından Arjantin 6 puanla lider, Polonya ise 4 puan ve averajla 2'nci olarak son 16 turuna adlarını yazdırdı.



FIFA 2022 Dünya Kupası D Grubu'nda Polonya ile Arjantin, 974 Stadı'nda karşı karşıya geldi. Hollanda Futbol Federasyonu'ndan Danny Makkelie'nin düdük çaldığı karşılaşmanın 39'uncu dakikasında Arjantin'de Lionel Messi'nin kullandığı penaltıyı Polonya kalecisi Wojciech Szczesny kurtardı.



İlk yarısı 0-0 sona eren karşılaşmada Arjantin, 46'ncı dakikada Alexis Mac Allister ve 67'nci dakikada Julian Alvarez'in attığı gollerle sahadan 2-0 galip ayrıldı.



Bu sonucun ardından Arjantin, 6 puanla grup lideri olarak son 16 turuna kaldı.



ARJANTİN PENALTI KAZANDI
Karşılaşmanın 38. dakikasında Polonya kalecisi Szczesny'nin Messi'ye müdahalesi sonrası hakem VAR'a giderek penaltıya hükmetti.

MESSI PENALTIYI GOLE ÇEVİREMEDİ
Topun başına geçen Arjantin'in dünyaca ünlü yıldızı Messi penaltıdan yararlanamadı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN