Son dakika! Sambacılar İsviçre'yi de devirdi! Brezilya son 16 turuna yükseldi

Son dakika Dünya Kupası haberleri... 2022 Katar Dünya Kupası'nın G Grubu'nda Brezilya ve İsviçre karşı karşıya geldi. Brezilya sahadan 1-0 galip ayrılarak adını son 16’ya yazdırdı.

Giriş Tarihi 28 Kasım 2022, 18:58 Güncelleme 28 Kasım 2022, 21:20
Son dakika! Sambacılar İsviçre’yi de devirdi! Brezilya son 16 turuna yükseldi

İÇİNDEKİLER

2022 Katar Dünya Kupası'nın G Grubu'nda Brezilya ve İsviçre kozlarını paylaştı. Stadyum 974'te oynanan heyecan dolu karşılaşma Meksikalı hakem Ivan Padilla Cisneros yönetti. Brezilya, rakibi İsviçre'yi 1-0 yenerek adını son 16 turuna yazdırdı.

İLK YARI GOLSÜZ BİTTİ
Güney Amerika temsilcisi Brezilya'nın tehlikeli gol silahları Richarlison ve Raphinha girdiği pozisyonları gole çeviremedi. Topla daha fazla oynayan Brezilya savunmasında da hata yapmazken, ilk 45 dakikadan gol sesi çıkmadı.

GOL CASEMİRO'DAN GELDİ
Vinicius Junior'un 64. Dakikada attığı gol VAR kontrolü sonrası iptal edilirken Brezilya baskısını artırdı. Sambacılar aradığı golü 83. dakikada Casemiro ile buldu.

Brezilya gol sonrası oyunun kontrolünü de elden bırakmadı. Kalan süreden başka gol sesi çıkmayınca Brezilya maçı 1-0 kazanarak ikinci maçından da aldığı 3 puanla gruptaki puanını 6'ya çıkardı. Bu sonuçla gruptan çıkmayı garantileyen Brezilya, adını son 16 turuna yazdırdı.

Böylece Sambacılar, 2022 Dünya Kupası'nda Fransa'nın ardından son 16'ya çıkmayı garantileyen ikinci takım oldu.

İsviçre ise bu mağlubiyetin ardından 3 puanda kaldı.

H Grubu'nun son maçlarında 2 Aralık Cuma günü TSİ 22:00'de Kamerun - Brezilya, Sırbistan - İsviçre karşılaşmaları oynanacak.

İLK 11'LER
Brezilya:
Alisson, Militao, Marquinhos, Silva, Alex Sandro, Casemiro, Fred, Paqueta, Raphinha, Vinicius, Richarlison

İsviçre: Sommer, Widmer, Akanji, Elvedi, Rodriguez, Freuler, Xhaka, Rieder, Sow, Vargas, Embolo

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN