Fenerbahçe'de Enner Valencia attığı 10 golle Galatasaray'ın toplam gol sayısını geçti

Fenerbahçe’nin Ekvadorlu yıldızı Enner Valencia, bu sezon ortaya koyduğu performansla adeta büyülüyor. Sarı-Lacivertliler, Süper Lig’de 25 gole ulaşırken bu gollerin neredeyse yarısını Valencia kaydetti. Kanarya’nın tecrübeli oyuncusu, attığı gollerle Süper Lig’in dev kulübünü geride bıraktı.

Giriş Tarihi 10 Ekim 2022, 12:07 Güncelleme 10 Ekim 2022, 12:33
Fenerbahçe’de Enner Valencia attığı 10 golle Galatasaray’ın toplam gol sayısını geçti

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe'nin hücumdaki yıldızı Enner Valencia, Süper Lig'de 10. golüne imza attı. Fenerbahçe'nin ezeli rakibi Galatasaray'ın ise Süper Lig'de sadece 9 golü bulunuyor.

Valencia, Kasımpaşa, Giresun, İstanbulspor, A.Gücü, Antalya, Hatayspor, Sivasspor ve Ümraniye'den fazla gol atarken, Konyaspor ile de aynı sayıya ulaştı.

Fatih Karagümrük maçında hat-trick yapan Enner Valencia, takımının 3 puanı kazanmasında başrol oynadı. Tecrübeli futbolcu, Kasım 2017'den bu yana Fenerbahçe formasıyla Süper Lig'de hat-trick yapan ilk yabancı oyuncu oldu.

Fenerbahçe formasıyla hat-trick yapan son yabancı futbolcu Roberto Soldado'ydu. İspanyol forvet, 2017-2018 sezonunda Fenerbahçe'nin Sivasspor'u 4-1 yendiği maçta 3 gol atarak yıldızlaşmıştı.

Fenerbahçe ile olan sözleşmesi sezon sonunda sona erecek olan 32 yaşındaki futbolcu, tüm kulvarlarda ise 14 maçta 11 gole imza attı. Sarı-Lacivertliler'in gol makinesi 2 de asiste imza attı. Kanarya'nın yıldızı her 73 dakikada bir fileleri havalandırıyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN