Fenerbahçe'nin yeni hocası Jorge Jesus imzayı attı! Taraftara net mesaj: "Kalpten onların bir parçası olmak istiyorum"

Fenerbahçe, anlaşmaya vardığı Jorge Jesus'a imza töreni düzenledi. Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Jesus, takvim.com.tr'den Osman Cengiz'in de sorusunu yanıtladı. Portekizli teknik adam, Fenerbahçe taraftarını işaret ederek, "Kalpten onların bir parçası olmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 03 Haziran 2022, 15:19 Güncelleme 03 Haziran 2022, 22:18
Fenerbahçe’nin yeni hocası Jorge Jesus imzayı attı! Taraftara net mesaj: Kalpten onların bir parçası olmak istiyorum

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe, anlaşmaya vardığı Jorge Jesus'a imza töreni düzenledi. Fenerbahçe başkanı Ali Koç da toplantıya katıldı.

Jesus'tan önce konuşmaya başlayan Ali Koç, "Ben çok az konuşacağım. Bizim için zor bir karar oldu. Bu sezonu istediğimiz gibi bitiremedik. İsmail Hoca'ya teşekkür ediyorum. Asıl teşekkürü yarın kongre üyelerimizin önünde yapacağız. Jorge Jesus ile Benfica'dan ayrıldıktan 4 gün sora konuştuk. Ancak kendisi o gün futbol bile konuşmak istemiyordu. Nisan ayı itibariyle Jesus ile görüşmelerimiz arttı. Mayıs ayı başlarında durum netleşmeye başladı. Hoca, Slavia Prag maçından itibaren takımı izlemeye başlamış. Orada kimyamız uyuştu. Bir Türk takımının getirebileceği en üst düzey hocayı getirdik." ifadelerini kullandı.

Portekizli çalıştırıcı, "Fenerbahçe, Avrupa'nın en büyük kulüplerinden. Başkanımızın ilgisi, taraftarlarımızın ilgisi inanılmazdı. Beni başka isteyenler de vardı. Ancak ben tutku içi buraya geldim. Ben de tutkuluyum. Büyük bir takımda çalışmak istedik ve geldik. Kendi işime güveniyorum. Burada başarılı olmak için tüm şartlar uygun. Bu sene şampiyon olmak istiyoruz!" dedi.

"FENERBAHÇE MAÇLARI HAFIZAMDA"
Fenerbahçe ile Benfica'nın karşılaştığı UEFA yarı final mücadelesi hakkında soruyu cevaplayan Jesus, "O seneki Fenerbahçe çok kuvvetliydi. Ama futbolda şans da lazım. Şans bizim için belirleyici oldu. Fenerbahçe maçları hafızamda yer ediniyor." diye konuştu.

"ARDA GÜLER ÇOK YETENEKLİ"
Oyun sistemi hakkında da bilgi veren Jesus, "Futbolda sistem önemli ama başka önemli şeyler de var. Oyuncular da çok önemli. Elinizdeki oyuncular için en ideal sistemi belirlemelisiniz. Genellikle 4-4-2 oynadım ama maça ve rakibe göre sisteminizi değiştirebilirsiniz. Kim Min-Jae çok iyi, Avrupa'da her takım isteyebilir. Arda Güler çok yetenekli, gelişecek. Takımımıza yardım edeceğinden hiç şüphem yok." diye konuştu.

Fenerbahçe ile görüşme sürecinden de bahseden Jesus, "Başkanımız ilk günden beri beni istediğini gösterdi. Bu gerçekten çok önemliydi. Aramızdaki bağı da kolaylaştırdı. Portekiz'e birkaç kez geldi. Ne istediğini bilen insanları severim. Çok etkileyici oldu. Taraftarlarımızın yazdıkları da belirleyici oldu." şeklinde konuştu.

MESUT KARARI DEVAM EDECEK

Jesus, "Mesut Özil ile ilgili kadro dışı kararı aynı şekilde devam edecek. Transfer edeceğimiz futbolcuların bir kısmı Türkiye'de pek fazla tanınmayan oyuncular olabilir. Miguel Crespo gibi... Biz kadro devrimi yapmayacağız. 4-5 oyuncu almak için uğraşacağız." ifadelerini kullandı.

"1 YILLIK İMZA ATARIM"
Jorge Jesus, ofansif oyunculara ihtiyaç duyduklarını belirterek, "Belirleyici olabilecek oyunculara odaklanacağız. Futbolda yetenekli oyuncunun yeteneğini sahaya yansıtabilmesini sağlamak gerekiyor. Ön bölgede oynayabilecek, göze hoş gelecek futbolculara da odaklanacağız." diye konuştu. Hep bir yıllık sözleşmeye imza attığını da belirten Jesus, "Belirttiğim gibi; Fenerbahçe'nin şartları en iyi seviyede. Kontrat konusunda bu benim için yeni değil. 1 yıllık imza atarım. Maddiyat değil, sportif kısmı daha çok önemsiyorum. İşler yolunda giderse kontratı yenileriz. Portekiz dışında çalıştığımda hep bunu yaptım." şeklinde konuştu.

Konuşmaya katılan Ali Koç: "Crespo, Rossi, Kim Min-Jae'ye ilgi var. Kim'i tutmak zor ama elimizden geleni yapacağız. Dünya çapında bir oyuncu. Gelen teklifleri umarım değerlendirmek zorunda kalmayız. Hoca da tutmak istiyor. Ama 'Rekor bir rakam gelirse, yerlerini doldururuz' dedi." diye konuştu.

"ALEX İYİ ARKADAŞIM"
Fenerbahçe efsanesi Alex de Souza ile iyi arkadaş olduğunu dile getiren Jesus, "Alex de Souza iyi arkadaşım, gelmeden konuştuk. Fenerbahçe taraftarı gerçekten 12. oyuncu. Büyük bir takımı büyük yapan, taraftarlar ve kupalarıdır. Bizim de yapmamız gereken, onları kupalarla taçlandırmak." dedi.



İSMAİL KARTAL SÖZLERİ
Geride bıraktığımız sezonda Fenerbahçe'ye geldikten sonra etkili bir performans gösteren İsmail Kartal'ın performansını değerlendiren Jesus, ""Alex de Souza iyi arkadaşım, gelmeden konuştuk. Fenerbahçe taraftarı gerçekten 12. oyuncu. Büyük bir takımı büyük yapan, taraftarlar ve kupalarıdır. Bizim de yapmamız gereken, onları kupalarla taçlandırmak." dedi.

TAKVİM.COM.TR'NİN SORUSUNU YANITLADI


Fotoğrafta: takvim.com.tr'den Osman Cengiz

takvim.com.tr'den Osman Cengiz'in sorduğu 'Fenerbahçe'de gördüğü avantajlar/dezavantajlar neler ve Fenerbahçe taraftarına söylemek istediğiniz net bir mesajınız var mı? Çünkü gelişinizi bile saatlerce havadan takip ettiler.' sorularına ise "Gerçekten kadroda çok kaliteli oyuncular var. Zaten ben de bu yüzden teklifi kabul ettim. Her takımın dezavantajları olabilir ancak biz bunları avantaja dönüştürmeye çalışacağız.
Taraftarlara şunu söyleyebilirim. Bizim seyahatımız boyunca uçağımızı takip etti. Havalimanına bizi karşılamaya geldiler. Onlardan bu yüzden özür diliyorum çünkü havalimanında bizim için en doğru olan seyahatin bu şekilde olduğunu düşündük. Onları orada göremedik. Ama kalpten istiyoruz ki onların bir parçası olalım"
dedi.


Jorge Jesus

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN