Son dakika Trabzonspor haberleri... Abdullah Avcı ile ilgili dikkat çeken istatistik

Son dakika Trabzonspor haberleri... Spor Toto Süper Lig'de şampiyon Trabzonspor'un Teknik Direktörü Abdullah Avcı ile ilgili dikkat çeken bir istatistik geldi. Abdullah Avcı ile birlikte Süper Lig’de üst üste 15. kez yerli hoca şampiyon oldu. Ligde son 12 sezonun 11’inde şampiyon olmuş 7 teknik direktör şu anda takım çalıştırmıyor.

Giriş Tarihi 20 Mayıs 2022, 14:19 Güncelleme 20 Mayıs 2022, 14:19
Son dakika Trabzonspor haberleri... Abdullah Avcı ile ilgili dikkat çeken istatistik

İÇİNDEKİLER

Süper Lig'de Trabzonspor sezonu şampiyon olarak tamamladı. Bordo-Mavililer bitime 3 hafta kala Antalyaspor ile berabere kalarak 38 yıl sonra zaferini ilan etti. Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı Süper Lig'deki ilk şampiyonluğunu elde etti.

Abdullah Avcı ile birlikte Süper Lig'de üst üste 15. kez yerli hoca şampiyon oldu. Ligde son 12 sezonun 11'inde şampiyon olmuş 7 teknik direktör şu anda takım çalıştırmıyor.

Sergen Yalçın, Okan Buruk, Fatih Terim, Şenol Güneş, Hamza Hamzaoğlu, Ersun Yanal ve Aykut Kocaman şu an takım çalıştırmıyor. Geçen sezonun çifte kupalı şampiyonu Sergen Yalçın büyük başarılara rağmen şu anda boşta.

Süper Lig tarihinde yerli teknik direktörler toplam 29 şampiyonluk elde etti. Yabancı hocaların ise 35 şampiyonluğu bulunuyor. Son 15 yıldaki egemenliğe karşın, yabancıların yerlilere üstünlüğü devam ediyor. Ligde en son şampiyonluk yaşayan yabancı teknik adam Zico… Brezilyalı efsane 2006-2007 sezonunda Fenerbahçe ile şampiyonluğa ulaştı.

Süper Lig'de 1982 ile 1996 yılları arasındaki 15 şampiyonlukta mutlu sona ulaşanlar yabancı teknik adamlardı. Bu süreçte sadece 2 yerli hoca şampiyonluk yaşadı. 1984'te Ahmet Suat Özyazıcı Trabzonspor ile ipi göğüslerken, 1988'de ise Mustafa Denizli Galatasaray'ı şampiyon yaptı.

Toplam 3 dönem çalıştırdığı Galatasaray ile 8 şampiyonluk elde eden Fatih Terim, Süper Lig tarihinin en çok şampiyonluk kazanan teknik direktörü unvanını elinde tutuyor.