Son dakika: Rıza Kayaalp 11. kez Avrupa şampiyonu! Başkan Erdoğan'dan tebrik mesajı

Avrupa Güreş Şampiyonası grekoromen stil 130 kilo final maçında Rıza Kayaalp, İtalyan Danila Sotnikov'u 4-0 mağlup ederek 11. şampiyonluğunu elde etti. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kayaalp'i tebrik etti.

Giriş Tarihi 02 Nisan 2022, 22:04 Güncelleme 03 Nisan 2022, 00:26
Son dakika: Rıza Kayaalp 11. kez  Avrupa şampiyonu! Başkan Erdoğan’dan tebrik mesajı

İÇİNDEKİLER

Macaristan'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda milli sporcu Rıza Kayaalp, grekoromen stil 130 kiloda altın madalya elde etti.



Başkent Budapeşte'de gerçekleştirilen şampiyonanın altıncı gününde milli güreşçi Rıza Kayaalp, grekoromen stil 130 kilo finalinde Rus asıllı İtalyan Danila Sotnikov ile karşılaştı.



Günün son müsabakasında rakibini 4-0 mağlup eden Rıza Kayaalp, kariyerindeki 11. Avrupa şampiyonluğunu kazandı.

En fazla Avrupa şampiyonluğuna ulaşan Türk sporcu unvanının sahibi olan Rıza, kendisine ait rekoru geliştirdi.

Rıza Kayaalp'in kariyerinde ayrıca 4 dünya şampiyonluğu, bir olimpiyat ikinciliği ve iki olimpiyat üçüncülüğü bulunuyor.



Budapeşte'deki şampiyonada elemelerde Rumen Alin Alexuc Ciurariu ile yaptığı karşılaşmayı teknik üstünlükle kazanan Rıza, çeyrek finalde ev sahibi ülkeden Dariusz Attila Vitek, yarı finalde de Azerbaycanlı Beka Kandelaki'yi mağlup etmişti.

KEREM VE MURAT ALTIN İÇİN MİNDERE GELECEK
2022 Avrupa Güreş Şampiyonası yarın grekoromen stil 60, 67, 72, 82 ve 97 kiloda gerçekleştirilecek repesaj ve madalya müsabakalarıyla sona erecek.

Milli sporculardan Kerem Kamal (60 kilo) ve Murat Fırat (67 kilo) altın madalya için mindere çıkacak.

Burhan Akbudak (82 kilo) ise bronz madalya maçı hakkı elde etmek için repesajda mücadele edecek.



BAŞKAN ERDOĞAN'DAN TEBRİK MESAJI
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, resmi sosyal medya hesabı Twitter üzerinden Rıza Kayaalp'i ve diğer sporcuları tebrikm etti.

Erdoğan mesajında "Avrupa Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak 11'inci kez Avrupa Şampiyonu olan millî sporcumuz Rıza Kayaalp ile aynı turnuvada gümüş madalya kazanan Yunus Emre Başar ve bronz madalyaların sahibi olan Emre Mutlu ile Ahmet Uyar'ı canıgönülden tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Rıza Kayaalp'in altın madalya kazanması ailesi ve vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN