Söyleyecek çok şeyimiz var

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Eylül 2017 Güncelleme 06 Eylül 2017, 01:58
Söyleyecek çok şeyimiz var

İÇİNDEKİLER

Turnuvalarda günler ilerledikçe takımların üzerindeki baskı unsurları farklılaşır ve artar.
İşte günün ilk maçında Letonya'nın Rusya'yı yenmesi, Belçika ile oynayacağımız maçı bir kader maçı haline getirdi. Başka bir deyişle bu maça mutlak galibiyet için çıkmamızı sağladı.
Şampiyonada maç sonu yaptığı röportajlarda Koç Ufuk Sarıca'nın zaman zaman söylediği "Telaş" kelimesi bu kader maçı öncesi beynimizi kemirmeğe başladı.
Cedi' nin sosyal medya hesabından takımımızın oyun karakterine yakışan ve özgüven fışkıran "Daha söyleyeceğimiz şeyler var!" mesajı bizi de motive etti.
İlk çeyreği, üçü 24 saniye olmak üzere Belçika'ya 6 top kaybı yaptırıp, Semih' i alçak postaki bire bir hücumlarından ürettiğimiz sayılar ile 23-14 önde bitirdik.

SIRA LETONYA'DA
İkinci çeyrekte rakip kısalarının çemberimize topla yaptığı dalışları savunmakta zorlanınca Belçika hemen öne geçmeyi başardı. Takım savunmamızın direncine tekrar ulaşması ve hücumda Sinan-Furkan Korkmaz-Semih'in ürettiği 12 sayı ile 40-26 öne geçtik. Tam saha baskı ve alan savunmasına geçen Belçika, ilk yirmi dakikayı 40-33 ile bitirmeyi başardı.
Üçüncü çeyrekte alan savunması ve kısaların yüzdeli hücumları Belçika' nın 55-53 lük skor ile maçta kalmasını sağladı.
Her şey 4.çeyreğin bitimine 6.30 kala skor 58-58 iken Kenan ve Semih beraber oyuna girmesiyle değişti., Belçika aldığı mola ile alan savunmasına dönüp tekrar maça tutunmak istese de bu sefer iyi hücum eden milli takımız dişli rakibinin geri dönüşüne izin vermedi. Bu süreçte Furkan Korkmaz-Kenan-Melih'in 18 sayılık katkıları ile bu kader maçını 78-65 kazanmayı başardık.
Daha çok söyleyecek şeylerimiz olduğuna inanıyorum! Haydi arkadaşlar şimdi sırada Letonya var.


Murat Özyer