190 milyon TL geliyor

Kartal, şampiyonluk için TFF’den 100 milyon TL alacak. Beşiktaş’ın, Devler Ligi için ayak bastı parası olarak 90 milyon alması bekleniyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Mayıs 2017 Güncelleme 29 Mayıs 2017, 00:15
190 milyon TL geliyor

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş Gaziantep'te şampiyon olarak önemli bir servetin sahibi oldu... Üst üste iki sezondur Süper Lig'de şampiyonluk yaşayan siyah-beyazlılar, Gaziantepspor maçının bitiş düdüğüyle birlikte kasasını dolduracak. Beşiktaş, şampiyon olduğu için TFF'den 100 milyon TL alacak. Bu paralara galibiyet ve beraberlik için alınan paralar dahil değil. Türkiye Süper Lig şampiyonu Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılacağı için UEFA'dan 'Hoşgeldin' parası alacak. Bu paranın da 90 milyon TL olması bekleniyor. Beşiktaş, sadece Süper Lig şampiyonluğu ve Şampiyonlar Ligi'ne katılım parası olarak 190 milyon TL'yi cebine koyacak. Kara Kartal, yayın ihalelerinden de önemli bir gelirin sahibi olacak.

EKONOMİK OLARAK DAHA DA GÜÇLENECEK
Beşiktaş geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi'ndeki yayın haklarından 120 milyon TL kazandı. Bu rakam bu sezon daha da artabilir. Süper Lig'deki yayın haklarından ise yaklaşık 100-120 milyon TL'yi kazanması bekleniyor. Siyah-beyazlılar, bu rakamlarla birlikte ekonomik olarak rahatlayacak. Beşiktaş maddi olarak daha da güçleneceği için daha iyi transferler yapabilecek. Kısacası Beşiktaş sadece Süper Lig şampiyonluğu kazanmadı, ekonomik olarak da güçlendi.

SOSYAL MEDYA YORUMLARI
Gerçek şampiyon artık 3 yıldızlı. Tebrikler Beşiktaş'ım bu gurur senin.
Bir Fenerbahçeli olarak Beşiktaşın şampiyonluğunu kutlarım.
Gururla, şerefle, hakkıyla şampiyon Beşiktaş.Gururlan şampiyon Beşiktaş.
Tebrikler Şenol Güneş ve öğrencilerine.
Alemin kralı sensin şanlı Kartal'ım. Şampiyon yine Beşiktaş.



DUSKO TOSİC'TEN RVP'YE MESAJ!
Beşiktaş'ın Sırp futbolcusu Dusko Tosic, Instagram'dan Robin van Persie'yi etiketleyerek şampiyonluk mesajı yayınladı... Tecrübeli oyuncu bu sezon Türkiye Kupası'nda oynanan maçta Robin Van Persie ile kavga etmiş ve oyundan atılmıştı.



ÇARŞI YIKILDI!
Beşiktaş taraftarı, Gaziantep maçının bitimiyle birlikte Çarşı'yı inletti... 'Şampiyon Beşiktaş' tezahüratları yapan siyah-beyazlı taraftarların coşkusu görülmeye değerdi. 15. şampiyonluğu doyasıya kutlayan Beşiktaş taraftarları sabahın ilk ışıklarına kadar eğlendi. Sosyal medyadaki taraftarlar da coşkulu mesajlar paylaştı.

25 YIL SONRA İLKİ YAŞADI
Beşiktaş, 25 yıl aradan sonra üst üste iki kez şampiyon oldu. En son Gordon Milne zamanında bunu başarmıştı.

USTA'DAN KUTLAMA
Trabzon Başkanı Muharrem Usta, Beşiktaş'ın şampiyonluğunu kutladı. Usta, "Başarının anahtarı... Sabır, istikrar, süreklilik. Tebrikler Beşiktaş. Başarı paylaştıkça güzeldir" dedi.