Cimbom 3'lük attı

Son haftaların yıldızı Sneijder 24. dakikada sahne aldı ve cimbom öne geçti. 35. dakikada Sinan Gümüş'ün mükemmel golü ile rahatlayan Galatasaray üst üste 2. galibiyetini aldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Mayıs 2017 Güncelleme 20 Mayıs 2017, 01:02
Cimbom 3’lük attı

İÇİNDEKİLER

Cimbom dün bir ilki yaşadı... Arena'da konuk ettiği Osmanlıspor'u 2-0 mağlup eden Galatasaray rakibini ligde ilk kez yenmeyi başardı... Sarı-Kırmızılılar böylece Fenerbahçe'yi geçerek maç fazlasıyla 3. sıraya yükseldi. 24. dakikada Galatasaray öne geçti. Sabri'nin taç atışında ceza sahasında Muhammed'in uzaklaştırmaya çalıştığı top, ceza yayı içinde bulunan Sneijder'in önüne düştü. Hollandalı futbolcunun gelişine vuruşu ağlara gitti: 1-0. 35. dakikada Galatasaray skoru 2-0 yaptı. Orta sahanın sağ tarafında aldığı topla çalımlarla ilerleyen Sinan Gümüş, ceza yayı içinde sol ayağı ile yaptığı güzel vuruşla topu filelerle buluşturdu. 43. dakikada ön direkte Eren Derdiyok'un vuruşunda top yandan auta gitti. 50. dakikada Tolga'nın sağdan yaptığı ortada Eren Derdiyok'un kafa vuruşu üstten dışarı çıktı.

MUSLERA'DAN YİNE ÖNEMLİ KURTARIŞLAR
58. dakikada Ndiaye gole çok yaklaştı fakat Muslera gole izin vermedi. 73. dakikada Muslera kalesinden zamanından çıkarak mutlak bir pozisyonu önledi. 79. dakikada Selçuk'un frikiğini Karcemarskas son anda kornere çeldi. Korneri Sneijder kullandı. Tolga Ciğerci'nin kafa vuruşu üst direkten geri geldi. Son saniyede Garry Rodrigues golle burun buruna kaldı. Sert şutunu Karcemarskas kurtardı. Kalan dakikalarda başka gol gelmedi ve maç 2-0 sona erdi.

SEMİH KAYA: HEDEFİMİZ 3.'LÜK
Galatasaray'ın başarılı savunma oyuncusu Semih Kaya, 2-0 kazanılan Osmanlı maçının ardından, "Kompakt şekilde oynadık. Bu da skora yansıdı. İki maçımız daha var. Onları da kazanıp ligi 3. sırada tamamlamak istiyoruz." diye konuştu.

SOL BEK YİNE LİNNES
G.SARAY'DA dünkü Osmanlıspor maçında Carole'ün sakatlığı düzelmesine rağmen sol bekte geçen hafta Gaziantep karşısında başarılı bir oyun ortaya koyan Martin Linnes görev yaptı. Norveçli futbolcu dünkü maçta yine kusursuz bir oyun ortaya koyarak hocasından tam not aldı. 2- 0

SNEİJDER SON 10 MAÇTA 13 GOLE KATKI YAPTI
Son haftalarda çok önemli bir çıkış yakalayan Wesley Sneijder dün yine sahne aldı... Dün Galatasaray'ı 1-0 öne geçiren golü atan Hollandalı yıldız bu sezon ligde 5. kez ağları havalandırmayı başardı. Sneijder ayrıca ilk 11'de başladığı son 10 maçta 4 gol atarken, 9 de asist yaptı. Böylece tam 13 gole direkt katkıda bulundu. Yıldız futbolcu adeta "Ben daha bitmedim" mesajı yolladı.

SNEİJDER NE YAPTI?
Dakika: 90
Gol: 1
Topla bul.: 50
Yapılan faul: 1
Şut: 2
İsa. Şut: 1
Pas: 41
İsa. Pas: 29
Orta: 1