Bu goller kaçtı hikaye yarım kaldı

Babel, 85’de kale önünde zor olanı başardı! Topu arkadaşı Cenk Tosun’a nişanladı. 102'de ise Sambacı Talisca, Q7'nin pasında kale dibinden topu dışarı attı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Nisan 2017 Güncelleme 08 Ağustos 2017, 13:39
Bu goller kaçtı hikaye yarım kaldı

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş, Lyon'a karşı çok büyük fırsatları harcadı... Öyle pozisyonları harcada ki turu 90 dakika sonucunda elde edebilirdi. Dakikalar 85'de gösterdiğinde Beşiktaş, Hollandalı yıldızı Ryan Babel ile mutlak bir golden yararlamadı. Hollandalı yıldız, kale önünden yaptığı vuruşta topu ağlarla buluşturmadı. Babel'in vuruşu kale yerine Cenk Tosun'dan geri geldi. Bu pozisyon golle sonuçlansaydı maç uzamayacak ve Kartal turu atlayacaktı. Siyah-beyazlı oyuncu Babel'in kaçırdığı bu gol sosyal medyada da çok konuşuldu. Beşiktaş taraftarları, Babel'in inanılmaz bir gol kaçırdığı görüşünde birleştiler. Hollandalı futbolcu maçtan sonra yaptığı açıklamada, "O pozisyonu gol yapmalıydım. Taraftarımızdan özür diliyorum" dedi.

QUARESMA'DAN 'AL DA AT' PASI GELDİ
DAKİKALAR 102'yi gösterdiğinde ise Beşiktaş, yarı final biletini kapacağı pozisyonu yine buldu. Ama bu kez de Talisca zor olanı başardı! Quaresma sağ kanattan ceza sahasına girdikten sonra Sambacı yıldıza, "Al da at" pası verdi. Ancak Talisca, kale dibinden topu dışarı gönderdi. 90 dakikada iki gol atan ve penaltılarda da hata yapmayan Brezilyalı yıldızın 102. dakikada kaçırdığı gol maçın en kritik anlarındandı. Kartal bu iki pozisyonu harcayarak yarı finali kaçırdı.

VODAFONE ARENA'DA SİYAH-BEYAZ KARNAVAL
Beşiktaş taraftarı, Lyon maçına büyük ilgi gösterdi. 40 bin siyah- beyazlı taraftar maçın başlama düdüğüyle birlikte tribün şova başladı. Fransız ekibinin futbolcuları da siyah-beyazlı taraftarların şovu karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler. Beşiktaş ile Lyon arasındaki UEFA Avrupa Ligi çeyrek final rövanş maçını Fenerbahçe ve Galatasaraylı taraftarlar da izledi. İlk maçta yaşanan olaylar sonrası UEFA Disiplin Kurulu'nun her iki kulübe 2 yıl ertelemeli bir yıl men cezası vermesi sonrası karşılaşma öncesi herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması yönünde anonslarla uyarılarda bulunuldu.

ARTIK ŞAMPİYONLUĞA ODAKLANDIK
Beşiktaş'ın
Portekizli yıldızı Quaresma maçtan sonra önemli açıklamalarda bulundu. Lyon maçında sakatlanan ve oyuna devam edemeyen yıldız futbolcu, "Herşeyi denedik. Ama olmadı. Çok üzgünüz. Şimdi Süper Lig'de şampiyonluğa odaklandık. Kalan maçlarımızı kazanarak ligi zirvede bitirmek istiyoruz. Bunu yapacak gücümüz var" ifadelerini kullandı.

CANER ERKİN TAM 178 GÜN SONRA
Beşiktaş'ta 23 Ekim
2016'da sakatlanan ve uzun süre takımdan ayrı kalan Caner Erkin de Lyon maçının kadrosunda yer aldı. Caner, sakatlığının geçmesinin ardından 178 gün sonra 18 kişilik maç kadrosuna girebildi. Siyah-beyazlı taraftarlar da yedekler arasında bulunan tecrübeli oyuncu Caner Erkin'i tribünlere çağırarak moral verdi.

BEŞİKTAŞ MARCELO'YU ÇOK ARADI
Brezilyalı stoper Marcelo ilk maçta gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşmüştü. Dün gece savunmanın göbeğinde Mitrovic ve Tosic oynadı. Lyon forvetleri, iki stoperi maç boyunca bir hayli zorladı. Mitrovic ve Tosic'in uyumsuzluğu Lyon'un birçok pozisyona girmesine neden oldu. Siyah-beyazlı taraftarlar, ikiliyi sosyal medyadan eleştirdi.