Fener Lens'le net görüyor

Belki de lige “Tamam ya da devam” maçına çıkan Fenerbahçe, çok zorlansa da kazanmayı başardı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Ekim 2016 Güncelleme 25 Ekim 2016, 00:08
Fener Lens’le net görüyor

İÇİNDEKİLER

Fener en sonunda güldü... Çok kötü bir dönemden geçen, perşembe günü M.United'tan 4 gol yiyen Sarı-Lacivertliler, zorlu Konya deplasmanından 3 puanla dönmeyi başardı. Maçı 1-0 kazanan Kanarya 5. sıraya yükseldi... 22. dakikada Jonsson'un pasıyla ceza sahasının sol çaprazında topla buluşan Douglas'ın gelişine şutunda meşin yuvarlağı kaleci Volkan güçlükle çeldi. 24. dakikada Fenerbahçe penaltı kazandı. Şener'in kullandığı taç atışında, ceza alanında topla buluşan Lens, Abdülkerim Bardakçı'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı. Hakem Bülent Yıldırım penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı Emenike ağlara yolladı: 0-1.

VAN PERSIE'NİN ŞUTU DİREKTE PATLADI
51. dakikada Emenike, Serkan'ın elinden kaçırdığı topu boş kaleye göndirdi. Fakat top az farkla dışarı çıktı. 57'de İsmail'in kornerinde arka direkte Van Persie'nin şutu direkte patladı. Hollandalı yıldız üst üste iki kez daha topa kafayla vurdu ama bu kez de kaleci Serkan gole izin vermedi. Kalan dakikalarda skor değişmedi.

18 MAÇLIK SERİ SON BULDU
Fenerbahçe dün Konyaspor deplasmanında tek golle kazanırken, güçlü rakibinin sahasındaki 18 maçlık yenilmezlik serisine de son vermeyi başardı. Sarı-Lacivertliler geçen sezon rakibine Konya'da yenilmekten kurtulamamıştı.

KANARYA İLK KEZ KALEYİ KAPATTI
Bu sezon savunmada önemli sıkıntılar yaşayan Fenerbahçe, Konya deplasmanında bir ilki yaşadı. Sarı-Lacivertliler ilk kez bir lig maçını gol yemeden tamamlamayı başardı. Son haftaların tartışılan ismi olan Simon Kjaer de bu kez performansıyla tam not aldı.

KANATTA İSMAİL SURPRİZİ
Fenerbahçe Teknik direktör Dick Advocaat, Konyaspor karşısında Manchester United deplasmanındaki 11'de 2 değişiklik yaptı. Neustadter'i kulübeye gönderip Emenike'ye şans veren Hollandalı hoca, Hasan Ali'nin önünde ise İsmail Köybaşı'nı oynattı. Buna karşın Volkan Şen, Aatif, Sow ve Alper ise mücadeleye kulübede başladı.

KONYASPOR'DAN PENALTI İSYANI
Maçın en çok tartışılan pozisyonlarından birisi 71. dakikada yaşandı. Skubic'in ortasında Skrtel topa koluyla müdahele etti. Bülent Yıldırım 'devam' derken, Konya cephesi uzun süre penaltı itirazı yaptı.

SALİH 4 HAFTA SONRA KADROYA GİRDİ
Advocaat'ın gelişinin ardından forma bulamayan Salih Uçan 4 hafta sonra kadroya girdi. Genç yıldız son alarak Bursa maçında 18'deydi.