Arena'da bayram havası

Beşiktaş hiç puan kaybetmediği Vodafone Arena'da Cenk Tosun ve Ömer Şişmanoğlu ile devreyi 2-0 önde tamamladı. Kartal 2. yarı Traore'nin golüyle kısa bir panik yaşadı. Ancak Oğuzhan'ın penaltısıyla rahatlayan Beşiktaş 3 puana uzandı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Eylül 2016 Güncelleme 11 Eylül 2016, 10:03
Arena’da bayram havası

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş zirve yarışına ağırlığını koymaya başladı. Kartal evinde konuk ettiği Kardemir Karabükspor'u 3-1 yenerek zirvede 2. sıraya yerleşti. Maçın 7. dakikasında Gökhan'ın ortasında Cenk rövaşatayla vurdu. Karabükspor kalecisi Ahmet Şahin aynı güzellikte topu kornere çelmeyi başardı. 26'da Beşiktaş Karabük önünde 1-0 öne geçti. Caner Erkin'in ortasını tamamlayan Cenk Tosun Beşiktaş'ı rakibi karşısında 1-0 öne geçirdi. Golden sonra üstünlüğünü koruyan Kartal 30'da Ömer'le skoru 2-0 yaptı. Sol çaprazdan ceza sahasına giren Ömer Şişmanoğlu yaptığı vuruşla farkı ikiye çıkardı. Devreyi Beşiktaş 2-0 önde tamamladı.

OĞUZHAN RAHATLATAN GOLÜ ATTI
Karabük 2. yarıya hızlı başladı. 48'de Tanase'nin ortasında Caner topu uzaklaştıramadı. Traore'nin falsolu vuruşunda top köşeye gitti: 2-1. 49'da Olcay'ın vuruşunu Barış çizgide önledi. 81'de Dany, Tolgay'ı düşürdü. Dany kırmızı kartla oyun dışı kalırken Oğuzhan attığı penaltıyla skoru 3-1 yaptı. Beşiktaş zorlu karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı.

TOSUN PAŞA ARENA'DA YİNE SAHNE ALDI
Siyah-beyazlı takımın golcüsü Cenk Tosun, Kardemir Karabük maçında yine başroldeydi. Son sekiz Süper Lig maçında yedi gole katkıda bulunan Cenk Tosun, bu maçlarda 5 gol ve iki asist yaparak takımını sırtladı.

QUARESMA'YI BENFICA'YA SAKLADI
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş Benfica maçını düşünerek Quaresma ve Atiba'yı Kardemir Karabükspor maçının kadrosuna almadı. Ayrıca yeni transfer Atınç da kadroda yer almadı.

ABOUBAKAR YEDEKTİ
Yeni transferlerden Ramirez, Gökhan Gönül, Caner Erkin, Gökhan İnler ve Andersen Talisca Karabükspor önünde 11'de yer aldı. Adriano ve Aboubakar ise karşılaşmaya kulübede başladı.

GOLLERİN TAMAMI YERLİLERDEN
Beşiktaş'ın bu sezon ligde attığı 9 golün tamamı Türk oyunculardan geldi.

BİZİM ÇOCUKLAR
En çok golü atan isim Cenk Tosun. Tecrübeli oyuncu 4 gol attı. Olcay 2, Oğuzhan 2 ve Ömer 1 golle katkıda bulundu.

KARTAL MABEDİNDE AFFETMİYOR
Kartal geçen sezonun son maçlarında açılan Vodafone Arena'da oynadığı 5 lig maçından da galip ayrıldı. Siyah- Beyazlı takım bu statta Bursaspor'u 3-2, Kayserispor'u 4-0, Osmanlıspor'u 3-1, Alanyaspor'u 4-1 dün de Karabükspor'u 3- 1 yenerek bu statta galibiyet serisini sürdürdü.

ARENA'DA TÜYLERİM DİKEN DİKEN!
Siyah-Beyazlı takımın golcüsü Ömer Şişmanoğlu, maç sonrasında açıklamalarda bulundu. Taraftarların kendisini etkilediğini belirten Ömer, "Geniş bir kadromuz var. Kim oynarsa oynasın, yüzde yüzünü vermeli. Ben de bunu yapıyorum. Bizi evimizde yenmek zor. Taraftarımız inanılmaz. Büyük bir camia. Tüylerim diken diken oluyor. Taraftarlara teşekkür ediyorum" dedi.

ÇOK DAHA İYİ OLACAĞIZ
Beşiktaş'ın yeni isimlerinden Caner Erkin, maçtan sonra iddialı açıklamalarda bulundu. Tecrübeli oyuncu, "İyiyiz daha da iyi olacağız" dedi. Caner, "Karabük maçında çok iyi mücadele ettik. Etkili oyunumuzu 3 puanla taçlandırdık" ifadelerini kullandı.