Yeni Elmander yeni Melo

Gece yarısı İstanbul’a gelen İzlandalı golcü Sigthorsson 1 yıllık imzayı attı. Hollandalı Nigel De Jong ise bugün İstanbul’da olacak...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ağustos 2016 Güncelleme 31 Ağustos 2016, 01:26
Yeni Elmander yeni Melo

İÇİNDEKİLER

Transferin hızlı takımı Galatasaray önceki gece patlattığı iki bombayla taraftarlarının yüzünü güldürdü... Sarı-Kırmızılılar, Kolbeinn Sigthorsson ve Nigel de Jong'u kadrosuna katarak geçmişte çok önemli katkılar veren ve yoklukları fazlasıyla hissedilen iki eski yıldızının da yerini doldurmuş oldu. İzlandalı Sigthorsson futbol stili olarak, taraftarın 'Ulu Johan' lakabını taktığı Elmander'e çok benziyor. Hava toplarına çok hakim olan Sigthorsson, mücadeleci futbolu ve kaybetmeyi sevmeyen yapısıyla taraftarların yeni sevgilisi olacağa benziyor. Yönetimin diğer bombası De Jong ise Felipe Melo'nun ruh ikizi gibi... Agresif tavırları nedeniyle sık sık başına iş açan Hollandalı ön libero buna karşın savaşçı kimliği ile Galatasaray'ın orta alanda tam istediği özelliği taşıyor. De Jong ayrıca sert faulleriyle, özellikle Milan döneminde sık sık gündeme gelmişti.

GUIDO ALBERS: SNEIJDER, DE JONG'U İKNA ETTİ
Öte yandan De Jong transferine aracılık eden Sneijder'in menajeri Guido Albers, Radyospor'dan Özgür Sancar'a konuştu. Albers, "Yarın (bugün) İstanbul'a gelecek. Wesley kendisiyle görüştü. Telefonda konuştular. Nigel bu transfer için ikna oldu. Burada gerçek bir futbol ortamına geliyor. Mükemmel bir şehir. Tutkulu taraftarlar. Bütün bunların Nigel'in Galatasaray tercihinde etkili oldu. Son derece başarılı bir oyuncu. Çok hırslı ve sahada takımı adına her şeyi verir" dedi.

SİGTHORSSON'UN RAKAMLARI!
Galatasaray, dün akşam KAP açıklaması yaptı. Sigthorsson transferi için Fransız ekibi Nantes'e 700 bin Euro kiralama bedeli ödenecek. Oyuncuya ise yıllık 1,215 milyon verilecek. Galatasaray, önümüzdeki günlerde 3.8 milyon Euro daha öderse bonservisini alabilecek.